Η Universal, που έχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, ανακοίνωσε μόλις ότι η ταινία «Twisters» πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Ιουλίου 2024.

Στην τρέχουσα ημερομηνία κυκλοφορίας του, το «Twisters» θα ανοίξει στη μεγάλη οθόνη μαζί με το «Transformers: A New Generation» της Paramount και μία εβδομάδα πριν από το «Thunderbolts» της Marvel.

Το sequel σκηνοθετεί ο Lee Isaac Chung, ο οποίος το 2020 σκηνοθέτησε το “Minari” που είχε αρκετές υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ το σενάριο έχει αναλάβει ο Mark L. Smith, ο οποίος συνυπογράφει το βραβευμένο με Όσκαρ «The Revenant» του σκηνοθέτη Alejandro G. Iñárritu, με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio.

Η πρώτη ταινία «Twister» ήταν μια τεράστια επιτυχία, με εισπράξεις σχεδόν 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, χάρη κυρίως στα καινοτόμα ειδικά εφέ του. Εκτός από την εμπορική του δόξα, το «Twister» έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ και ηχητικών εφέ.

Οι Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes και Philip Seymour Hoffman πρωταγωνίστησαν στην ταινία ως επιστήμονες κυνηγοί καταιγίδων που προσπαθούν να νικήσουν τον ισχυρότερο ανεμοστρόβιλο των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της πλοκής για τη συνέχεια, η οποία βρίσκεται στα σκαριά από το 2020, παραμένουν ασαφείς. Ομοίως, δεν είναι σαφές πώς θα συνδεθούν οι ταινίες μεταξύ τους, αν και η Universal περιγράφει τη συνέχεια ως «ένα νέο κεφάλαιο της ταινίας του 1996».

Η Warner Bros. Pictures θα κάνει τη συμπαραγωγή της νέας ταινίας, ενώ ο Frank Marshall, του οποίου οι ταινίες περιλαμβάνουν μεγάλα franchise όπως τα «Jurassic World», «Indiana Jones» και «Bourne», καθώς και τα «The Sixth Sense» και «The Color Purple», αναλαμβάνει την παραγωγή μέσω της εταιρείας του Kennedy/Marshall.

Πηγή: Variety