Μια ομάδα δημιουργών 7 ταινιών μικρού μήκους ενώνουν τις φωνές και τις δημιουργικές τους συγγένειες και ανησυχίες σε ένα κινηματογραφικό ψηφιδωτό για επτά μέρες στο κινηματογράφο STUDIO new star art cinema.

7 ταινίες θραύσματα της καθημερινότητας, που θίγουν πολιτικά γεγονότα του παρελθόντος, σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά θέματα, όπως ο ρατσισμός, η προσφυγική ροή, η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία, τα πολιτικά σκάνδαλα και η φίμωση του Τύπου, και ταυτόχρονα προβάλλουν μια σκοτεινή, απειλητική εικόνα του μέλλοντος.

7 ιστορίες που, παρά τις διαφορές τους σε περιεχόμενο, ύφος και ρυθμό, χαράζουν μια κοινή νοητή γραμμή, πατώντας στην κόψη του ξυραφιού. Οι ήρωες τους, σε κρίσιμα, οριακά σημεία τη ζωής τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξουσία, την κοινωνία, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι 7 ιστορίες τελικά γίνονται μία: η αγωνιώδης περιπέτεια της ανθρώπινης ψυχής ανά τις εποχές.

Στόχος αυτής της καλλιτεχνικής ένωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία να επικοινωνηθεί  η μικρού μήκους ταινία, που συνήθως περιορίζεται αυστηρά στο φεστιβαλικό κύκλωμα, σε ένα ευρύτερο κινηματογραφόφιλο κοινό. Ένα κοινό που θα ανακαλύψει τη μεγάλη δύναμη πίσω από τη μικρή φόρμα.

INDEX του Νικόλα Κολοβού,  Σουηδία/ Ελλάδα (12΄)

Σύνοψη Η βάρκα που θα μεταφέρει την οικογένεια του Ντάνα στην Ευρώπη είναι έτοιμη να ξεκινήσει, αλλά ο γιος του ο Άλαν αρνείται να αφήσει το φορτηγό. Ο Ντάνα βλέπει πως ο Άλαν έχει σφηνώσει το δάχτυλο του στην καρότσα του φορτηγού. Πανικός κυριεύει τον Ντάνα και η απόγνωση κορυφώνεται καθώς έρχεται αντιμέτωπος με μια τρομακτική απόφαση.

Φεστιβάλ και Βραβεία: -Χρυσός Διόνυσος, Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2019

-Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας

-Βραβείο Κοινού για την καλύτερη ταινία στο Gothenburg International Film Festival 2019

Σκηνοθεσία: Νικόλας Κολοβός, Σενάριο: Νικόλας Κολοβός, Παίζουν: Zana Penjweni, Leis Yasin, Ali Al Saidan, Bander Barhawi, Hussein Al Saidan, Nasim Alatrash, Asmaa Al Bayati.

Ο ΣΠΟΡΟΣ/ THE SEED της Ιφιγένειας Κοτσώνη, Ελλάδα (14΄)

Σύνοψη: Σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον, όπου οι εταιρείες εκμεταλλεύονται όλους τους φυσικούς πόρους, η Nala μία μοναχική επαναστάτρια προσπαθεί να «σπάσει» τους κανόνες.

Φεστιβάλ και Βραβεία : – Καλύτερα Σκηνικά, Καλύτερα Κοστούμια, Καλύτερα Ειδικά Εφέ στο Φεστιβάλ Δράμας 2015 – Υποψηφιότητα για Καλύτερη Μικρού Μήκους στα Βραβεία “Ίρις” 2015

Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Κοτσώνη, Σενάριο: Ιφιγένεια Κοτσώνη, Παίζουν: Γιούλικα Σκαφιδά, Κατερίνα Μισιχρόνη, Ανδρεάς Μαντάς, Θέμης Κατσιμίχας, Θοδωρής Γιαννούχος, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Χρήστος Γεροντίδης, Αννα Τζανακάκη, Μάρι Γιαμαμότο, Σοφία Λιάπη, Σεκίλ Ακμιρζά, Κατερίνα Σιγάλα.

À LA CARTE του Ταξιάρχη Δεληγιάννη & του Βασίλη Τσιουβάρα, Ελλάδα (12΄)

Σύνοψη: Ο Υπουργός Υγείας είναι καλεσμένος σε μια life style ραδιοφωνική εκπομπή, με στόχο την απόκρυψη ενός σκανδάλου που τον αφορά. Μαζί με το δημοσιογράφο ακροβατούν στον “αέρα”, σε ένα σκοινί που τεντώνει επικίνδυνα από τις αποκαλυπτικές αντιδράσεις των ακροατών και τις πιέσεις των φαρμακευτικών και της κυβέρνησης.

Φεστιβάλ και Βραβεία: – Eπίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

– Διανομή σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για 7 συνεχείς εβδομάδες.

– Βραβείο στο 1ο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργάνωσε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών 2022

– Επίσημη συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ, όπως River Film Festival, Across the Lake Film Festival, Bucharest Short Film Festival

Σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσιουβάρας, Σενάριο: Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσιουβάρας, Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Αντώνης Μποσκοΐτης

ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΝΙΟ/ FIRST SWIM του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, Ελλάδα (15΄)

Σύνοψη: Μια οικογένεια πηγαίνει για μπάνιο την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών τους διακοπών. Ένα μικρό κορίτσι θέλει να κάνει το πρώτο της μπάνιο χωρίς μπρατσάκια, αλλά οι γονείς της θέλουν να το αναβάλουν για το επόμενο καλοκαίρι. Η ταινία παρουσιάζει αλληγορικά τη στάση των δυτικών κοινωνιών απέναντι στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Φεστιβάλ και Βραβεία: – Εύφημος Μνεία στο Foyle Film Festival 2021

– Επίσημη Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης

– Επίσημη Πρώτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

– Επίσημη Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Σενάριο: Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Παίζουν: Μαργαρίτα Καλαματιανού, Πέτρος Λαγούτης, Δάφνη Αλεξάντερ

ΤΖΑΦΑΡ της Νάνσυ Σπετσιώτη, Ελλάδα (3΄)

Σύνοψη: Ο Τζαφάρ περιμένει στο διάδρομο ενός νοσοκομείου. Οι γονείς της εννιάχρονης Άννας την αποτρέπουν να καθίσει δίπλα του…

Φεστιβάλ και Βραβεία: – Βραβείο για την Καλύτερη Ταινία στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2011

– Εύφημος Μνεία Σεναρίου στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2011

Σκηνοθεσία: Νάνσυ Σπετσιώτη, Σενάριο: Κατερίνα Κουτσομύτη, Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Νίκος Ψαρράς, Χαρά Τσιόγγα, Waseem Aktar, Γεωργία Κατσικονούρη.

ΤΟ ΚΟΦΙΝΙ του Άρη Λεχουρίτη, Ελλάδα (9΄)

Σύνοψη: Ένας έφηβος πρόσφυγας κρύβεται στα ερείπια ενός τρέιλερ και με την βοήθεια ενός ψάθινου καλαθιού ζητάει τρόφιμα από τους περαστικούς. Η παρουσία ενός άντρα που τυχαίνει να περνάει από εκεί θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή του.

Σκηνοθετικό Σημείωμα: Μέσα από την σύντομη αυτή ιστορία του μικρού πρόσφυγα θέλησα να επισημάνω τις αντίξοες συνθήκες που, πολλοί συνάνθρωποι μας, αντιμετωπίζουν όταν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, τα σπίτια και την οικογένεια τους. Πολλές φορές μάλιστα εγκαταλείπουν την ίδια τους την αξιοπρέπεια προσπαθώντας να επιβιώσουν  σε έναν κόσμο σκληρό, τον κόσμο «των μεγάλων» που νοιάζεται μόνο για το κέρδος και τα συμφέροντά του.

Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε πριν από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Ο μικρός μας πρωταγωνιστής δεν είναι Ουκρανός, δεν γεννήθηκε στην Μαριούπολη, στο Κίεβο ή στο Χάρκοβο. Μπορεί να γεννήθηκε στο Ισλαμαμπάντ, στο Χαλέπι ή στην Καμπούλ. Έχει όμως καμία σημασία; Ο ανθρώπινος πόνος είναι κοινός. Η ανάγκη για ανθρωπιά είναι παγκόσμια.

Σκηνοθεσία:  Άρης Λεχουρίτης, Σενάριο: Άγγελος & Άρης Λεχουρίτης, Παίζουν :  Βασίλης Γιακουμάρος, Mashhud Amjad, Πάνος Λεχουρίτης, Massimo Pizzocaro, Έλενα Σαμίου

Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ του Βασίλη Καλαμάκη, Ελλάδα (9΄)

Σύνοψη: Εμπνευσμένη από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, παρακολουθούμε τα τελευταία λεπτά που διαδραματίζονται μέσα στο άρμα, από την ώρα της εξαγγελίας της διαταγής μέχρι και την ιστορική ρίψη της κεντρικής πύλης του Πολυτεχνείου, η οποία σήμανε και την λήξη των διαδηλώσεων εναντίον του Δικτατορικού καθεστώτος.

Φεστιβάλ και Βραβεία : – 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2021 (Βραβείο ΕΤΕΚΤ-ΟΤ Τεχνικής Αρτιότητας, Εύφημος Μνεία Κριτικής Επιτροπής)

– 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας 2021 (επίσημη επιλογή)

– Φεστιβάλ Μicro μ 2021 (2η Καλύτερη Ταινία)

– World Film Carnival, Singapore (Αward winner)

– Virgin Spring Cinefest (Award winner)

– Krimson Horyzon International Film Festival (Award winner)

– Druk International Film Festival (Outstanding Achievement Award)

– Tagore International Film Festival (Award winner)

– SHORT to the Point 2021 (Semifinalist)[B1]

– Foyle Film Festival (επίσημη επιλογή)

– Short Stop International Film Festival (επίσημη επιλογή)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Καλαμάκης, Σενάριο: Βασίλης Καλαμάκης. Παίζουν: Γιώργος Πυρπασσόπουλος, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Καπετανάκος, Στρατής Δαλαγιώργος