Η Shelley Duvall επιστρέφει στις οθόνες μετά από 20 χρόνια απόσυρσης για να πρωταγωνιστήσει σε μια ανεξάρτητη ταινία τρόμου, που θα ονομάζεται The Forest Hills. Η ταινία, υπό την καθοδήγηση του σεναριογράφου-σκηνοθέτη Scott Goldberg, ακολουθεί έναν διανοητικά και συναισθηματικά διαταραγμένο άνδρα που αντιμετωπίζει τραυματικά οράματα. Η Duvall θα υποδυθεί τη μητέρα του, η οποία λειτουργεί ως η εσωτερική φωνή του.

Ο Goldberg εξέφρασε την αγάπη του για την ηθοποιό, αναφέροντας ότι Η Duvall είναι πιο κατάλληλη για το ρόλο, καθώς όπως λέει «Η Shelley συνέβαλε στο να γίνει η Λάμψη ένα απόλυτο αριστούργημα, δίνοντας τα πάντα και ερμηνεύοντας με τρόπο που πραγματικά αναδεικνύει τον φόβο και τη φρίκη μιας μητέρας σε απομόνωση». Υποστήριξε επίσης ότι η Λάμψη είναι «μία από τις αγαπημένες μου ταινίες τρόμου όλων των εποχών, μαζί με το Halloween του John Carpenter και την Ημέρα των Νεκρών του George A. Romero. «Η σκοτεινή αισθητική που χαρακτηρίζει τις ταινίες αυτές, μαζί με την τέλεια μουσική επένδυση, είναι στοιχεία που τις καθιστούν τις ανάμεσα στις αγαπημένες μου».

Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν επίσης οι Edward Furlong (Terminator 2: Judgement Day), Dee Wallace (E.T.) και Chiko Mendez. Η παραγωγή προέρχεται από τον Scott Hansen, μαζί με τις Dreznick Goldberg Productions και Digital Thunderdome Studios, με τον Goldberg  ως συμπαραγωγό.

Η Duvall έχει να παίξει σε ταινία από το 2002 όταν συμμετείχε για τελευταία φορά στο Manna From Heaven, μετά την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της σε ηλικία 53 ετών. Μετά την εμφάνισή της στην ταινία The Shining το 1980, η ερμηνεία της συζητήθηκε αρκετά. Η ηθοποιός δήλωσε ότι έκλαιγε στα γυρίσματα σχεδόν κάθε μέρα κατά τη διάρκεια 56 εβδομάδων. Σε συνέντευξή της το 2021, δήλωσε ότι ταυτιζόταν απόλυτα με το ρόλο της καθώς όπως είπε, «Το να ξυπνάς τη Δευτέρα το πρωί, τόσο νωρίς, και να συνειδητοποιείς ότι έπρεπε να κλαις όλη μέρα για τον ρόλο, απλά σε έκανε ν’ αρχίζεις να κλαις κανονικά».

Μετά τη συνταξιοδότησή της, η Duvall παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – μέχρι που εμφανίστηκε στην εκπομπή  Dr. Phil το 2016, όπου τότε η ηθοποιός μοιράστηκε: «Είμαι πολύ άρρωστη. Χρειάζομαι βοήθεια». Η παρουσιάστρια δέχτηκε κριτική, με την ηθοποιό Mia Farrow να γράφει στο Twitter ότι είναι «ανεπίτρεπτο και ανήθικο να εκμεταλλεύεται τη Shelley Duvall σε αυτή την ευάλωτη στιγμή της ζωής της».