Το νεανικό κοινό του TikTok ανακαλύπτει τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες των προηγούμενων δυο δεκαετιών. Ποιος να το κατηγορήσει; Η αλήθεια είναι πως ο 21ος αιώνας γέννησε μερικές από τις πιο ενοχλητικές ταινίες τρόμου στην ιστορία του είδους. Όμως εξωφρενικές, ως προς τη έμπνευση και την αποτύπωση, ταινίες τρόμου υπήρχαν και νωρίτερα.

Ο χρήστης του TikTok mandymorgue87 ξέθαψε τον καναδικό εφιάλτη του 1988, “Pin”, και με περισσότερες από 200.000 προβολές, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων.

Στο “Pin”, που έχει ως πλήρη τίτλο το “Pin: A Plastic Nightmare”, ο Dr. Frank Linden (Terry O’Quinn) χρησιμοποιεί ένα ανατομικό ομοίωμα που ονόμασε Pin για να διδάξει στα παιδιά του Leon και Ursula για το ανθρώπινο σώμα. Χρησιμοποιεί το ομοίωμα ως εγγαστρίμυθος για να αλληλεπιδράσει και να συνδεθεί με τα παιδιά του. Όμως, ο Leon αποκτά εμμονή με τη κούκλα σε σημείο που πείθει τον εαυτό του ότι ο Pin είναι αληθινός. Επιπλέον, ο Pin είναι ο μόνος πραγματικός φίλος του. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Leon βλέπει μια νοσοκόμα να έχει σεξουαλική αλληλεπίδραση με την κούκλα, πράγμα που τον μπερδεύει περαιτέρω και έχει αντίκτυπο στον ψυχισμό του.

Ο Leon μεγαλώνει, με τον καιρό η εμμονή και η προσήλωσή του στον Pin γίνονται πιο ακραίες. Καθώς η παράνοια της ψυχικής του ασθένειας αυξάνεται, ο Leon γίνεται πιο απρόβλεπτος και βίαιος. Η ταινία είναι μια συγκλονιστική και ταυτόχρονα ενοχλητική ματιά στις επιπτώσεις ενός τραύματος στο νεανικό μυαλό.

Ο Sandor Stern σκηνοθέτησε την ταινία˙  το “Pin” δεν ήταν το πρώτο του εγχείρημα τρόμου. Έγραψε επίσης το σενάριο για την πρωτότυπη ταινία του 1979 “The Amityville Horror”, ενώ μετά το “Pin” συνέχισε σκηνοθετώντας ένα σίκουελ του “Amityville”, το 1989.

Το Pin βασίζεται σε μυθιστόρημα του Andrew Neiderman, ο οποίος το έγραψε ως ghostwriter για τη VC Andrews, μετά τον θάνατό της. Τα σχόλια στο παραπάνω TikTok κάνουν αναφορά στο μυθιστόρημα και στο πώς είναι, απροσδόκητα, ακόμη πιο σοκαριστικό κι από την ταινία..

Ο David Hewlett και η Cynthia Preston  πρωταγωνιστούν στην ταινία ως Leon και Ursula Linden, αντίστοιχα. Ο Jonathan Banks, δηλαδή ο Mike του Breaking Bad και του Better Call Saul, έδωσε φωνή στον Pin.

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ταινία μόνο στο YouTube.

Mε πληροφορίες από το Dread Central.