Ήταν το 1987 όταν η Jennifer Grey και ο Patrick Swayze χόρευαν ερωτευμένοι ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και μας χάρισαν ένα ακόμη εμπορικό κινηματογραφικό θρίαμβο γεμάτο αθώο έρωτα και υπέροχες φιγούρες.

Μετά από την τεράστια επιτυχία που μόλις πραγματοποίησε το sequel του Top Gun το οποίο έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων εισητηρίων από τις πρώτες κιόλας μέρες προβολής μια ακόμη ταινία των 80s επανέρχεται.

Η κινηματογραφική εταιρία Lionsgate, ανακοίνωσε την ημερομηνία της πρεμιέρας, η οποία θα είναι η 9η Φεβρουαρίου 2024 και σε αυτή την δεύτερη ταινία θα παρακολουθήσουμε την επιστροφή της Baby στο θέρετρο Kellerman για μια ακόμη καλοκαιρινή ιστορία νεανικού έρωτα φυσικά με πολύ πολύ χορό. Μάλιστα η Jennifer Grey θα είναι και πρωταγωνίστρια και παραγωγός στην ταινία, η οποία θα εκτυλίσσεται χρονικά 30 χρόνια μετά το αρχικό Dirty Dancing.

“Θα είναι ακριβώς το είδος της ρομαντικής, νοσταλγικής ταινίας για το οποίο οι φαν του franchise ανυπομονούν και το έκαναν τον πιο εμπορικό τίτλο στη βιβλιοθήκη της ιστορίας της εταιρείας”, δήλωσε ο CEO της Lionsgate, Jon Feltheimer.

H Jennifer Grey είχε αναφερθεί στην ταινία δίνοντας πληροφορίες με φειδώ:  “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορείς να αντικαταστήσεις κάποιον που έχει φύγει από τη ζωή – ποτέ δεν θα προσπαθήσεις να επαναλάβεις κάτι που ήταν τόσο μαγικό σαν αυτό”, αναφερόμενη στον θάνατο του συμπρωταγωνιστή της, Patrick Swayze, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009 σε ηλικία 57 ετών.

“Η Baby ως ενήλικας θα δει πάλι τον εαυτό της να νιώθει ότι βρίσκεται στο περιθώριο και πρέπει να βρει το πώς να βγει από αυτό. Δεν έχω τη δικαιοδοσία να πω πολλά. Είμαι ενθουσιασμένη. Είμαι ενθουσιασμένη με την πρόκληση. Να κάνω μία ταινία χωρίς τον Patrick είναι ήδη μία τεράστια πρόκληση. Δεν θα είναι ποτέ εκείνη η ταινία και δεν θα πρέπει ποτέ να το κάνει αυτό” πρόσθεσε.

Το 2004 είχε γίνει άλλη μια απόπειρα μιας διασκευής του αρχικού σεναρίου της ταινίας με τίτλο Dirty Dancing: Havana Nights, που τοποθετείται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 στην Κούβα, ωστόσο ήταν αποτυχία. Μια δεύτερη προσπάθεια τηλεοπτικής προσαρμογής του πρωτότυπου σεναρίου έγινε το 2017 με cast τους Abigail Breslin, Colt Prattes, Debra Messing και Nicole Scherzinger που και πάλι δεν έκανε πολύ θόρυβο.