Ο ηθοποιός Τεντ Γουάιτ, γνωστός για το ρόλο του slasher icon Jason Voorhees στο «Friday the 13th: The Final Chapter» του 1984 πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 96 ετών, αναφέρει το Gizmodo.

Η είδηση ​​ήρθε από τον κινηματογραφικό παραγωγό Σον Κλαρκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο Γουάιτ πέθανε «ήσυχα και με ηρεμία στον ύπνο του». «Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του για σχεδόν 20 χρόνια. Ήταν ο υιοθετημένος παππούς μου και ο καλύτερος αφηγητής που θα μπορούσατε να γνωρίσετε ποτέ. Θα μου λείψεις πάρα πολύ και αυτά τα δείπνα με μπριζόλες που είχαμε πάντα. Η καρδιά μου είναι με τη γυναίκα του Jeri και τους γιους του. Ήταν απόλυτη τιμή φίλε μου. Αναπαύσου εν ειρήνη. Σ’ αγαπώ Τεντ», έγραψε ο Κλαρκ.

Γεννημένος στο Σνάιντερ του Τέξας στις 25 Ιανουαρίου 1926, ο Τεντ Γουάιτ αρχικά έπαιζε ποδόσφαιρο στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα πριν ακολουθήσει μια καριέρα στην υποκριτική. Η πρώτη του ταινία θα ήταν το 1949 στο «The Sands of Iwo Jima», όπου έπαιξε έναν πεζοναύτη ενώ εργάστηκε στην ταινία και ως σύμβουλος λόγω της θητείας του στο στρατό στο συγκεκριμένο νησί. Ήταν εκείνη η ταινία όπου γνώρισε τον Τζον Γουέιν και θα γινόταν ο προσωπικός κασκαντέρ για τον ηθοποιό, ξεκινώντας ήδη από το 1952. Το βιογραφικό του ως κασκαντέρ περιλαμβάνει ταινίες όπως το «Planet of the Apes» του 1968 και το «Soylent Green» του 1973, μαζί με το «Escape from New York» του 1981 και το «Gone in 60 seconds» του 2000.

Έπαιξε επίσης στο «Tron» και στο «Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι», χωρίς να λάβει κάποιο κινηματογραφικό credit στους τίτλους. Όταν υπέγραψε το συμβόλαιό του για να υποδυθεί τον Jason, παραδέχτηκε ότι ήταν επειδή χρειαζόταν τα χρήματα εκείνη την εποχή. Όταν του ζητήθηκε να επαναλάβει τον ρόλο για τα «A New Beginning» και «Jason Lives», ο Γουάιτ απέρριψε αμφότερες τις προτάσεις, αν και εμφανίστηκε σε δύο ντοκιμαντέρ για την κινηματογραφική σειρά που κυκλοφόρησαν αντίστοιχα το 2009 και το 2013. Το 2017, ο συγγραφέας Larry K. Meredith δημοσίευσε το «Cast a Giant Shadow», μια βιογραφία για την καριέρα του White .