Κάποιος είχε πει ότι οι ταλαντούχοι κλέβουν και οι ατάλαντοι αντιγράφουν και ισχύει ξεκάθαρα στη δική του περίπτωση. Ακόμα και αν τον μισείς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παραδέχεσαι τον Quentin Tarantino για το χάρισμα του να διασκορπίζει την τεράστια πώρωση του για την τέχνη με το νούμερο 7, στις ταινίες του που πολλοί τις έχουμε σε περίοπτες θέσεις της pop κουλτούρας.

Μας έβαλε ξανά στα θρανία για να ψάχνουμε τις αναφορές του από όσα τον έχουν διαμορφώσει, επηρέασε το στυλ (ακόμα έχω κρατήσει εκείνη τα κίτρινα Αsics) και τις μουσικές μας λίστες και έφτιαξε τη δική του splatterική γειτονιά.  Αν ήταν φίλος μας, θα ήταν αυτός που θα τον ρωτούσαμε συνεχώς τι να δούμε με τη συνοδεία άγνωστων τρίβια, που σου προκαλούν μικρές εκρήξεις στον εγκέφαλο και φυσικά, θα θέλαμε να τον είχαμε πετύχει σε κάποιο βίντεο κλαμπ όταν δούλευε μικρότερος και το αντιμετώπιζε σαν το δικό του σχολείο.

Τώρα, αυτή η κινητή κινηματογραφική βιβλιοθήκη, ενώ μας έχει σε αναμονή εδώ και δύο χρόνια για την τρίτη συνέχεια του Kill Bill, αποφάσισε να στριμώξει στο βιβλίο «Cinema Speculation» όλα όσα έχει μάθει από τον κόσμο του σινεμά και τα έχει κλέψει αποθεώσει στις ταινίες του. Έτσι κι αλλιώς, σ’ εκείνη τη μικρή ανακοίνωση-βόμβα που είχε πετάξει πως αποσύρεται από τον κόσμο των κινηματογραφικών σετ, είχε πει ότι πλέον εκφράζεται καλύτερα γράφοντας παρά πίσω από τις κάμερες.

«Εκτός του ότι είναι ένας απο τους πιο αγαπητούς σύγχρονους κινηματογραφιστές, ο Tarantino είναι μάλλον και ο πιο επιδραστικός λάτρης του σινεμά εν ζωή. Εδώ κι αρκετά χρόνια, δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι κάποιοι στιγμή θα αρχίσει να γράφει βιβλία για ταινίες και τώρα, ήρθε αυτή η στιγμή με το «Cinema Speculation» και έχει όλα όσα περιμένουν οι παθιασμένοι θαυμαστές του.Επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες αμερικάνικες ταινίες των 70’s που είχε δει νεότερος και τον επηρέασαν και το βιβλίο είναι τόσο διασκεδαστικό και απολαυστικό όσο αιχμηρό και διορατικό.Για πρώτη φορά, η κινηματογραφική κριτική, η θεωρία, η ανάλυση και η υπέροχη προσωπική ματιά συνδυάζονται με επιτυχία και είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο και από μία σπάνια προοπτική, που καταλαβαίνεις αμέσως ότι ο συγγραφέας είναι ο Quentin», ανέφερε στην ανακοίνωση του ο εκδότης του, Harper Collins.

Η ημερομηνία εξόδου των σελίδων του είναι η 25η Οκτωβρίου αλλά έως τότε, σημείωσε πως κυκλοφορεί στα ράφια και η ιστορία του τελευταίου φίλμ του, Once Upon a Time in Hollywood, για την οποία ο Brad Pitt (ακούγονται στο βάθος, αναστεναγμοί για τη σκηνή στη σκεπή), κέρδισε το Oscar Β’ Ανδρικού Ρόλου.