Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το White Noise, μια αποκαλυπτική μαύρη κωμωδία του σκηνοθέτη Noam Baumbach, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Don DeLillo του 1985.


Ο Adam Driver πρωταγωνιστεί ως Jack Gladney, ένας καθηγητής χιτλερικών σπουδών στο φανταστικό College-on-the-Hill, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του Babette (Greta Gerwig) και τα τέσσερα παιδιά του, πρέπει να εκκενώσουν την πόλη τους μετά από ένα  σιδηροδρομικό ατύχημα που ρίχνει χημικά απόβλητα πάνω από την ήσυχη γενέτειρά τους.

Το White Noise είναι η πρώτη διασκευή που επιχειρεί ο Baumbach σε ήδη υπάρχον έργο. Το μυθιστόρημα του DeLillo είναι μια διορατική, έξυπνη και σκοτεινά ξεκαρδιστική εξερεύνηση των παραλογισμών της μεταμοντέρνας Αμερικής, του καπιταλισμού και της τεχνολογικής εμμονής.

Το White Noise θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, πριν κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης στις 30 Σεπτεμβρίου. Η ταινία θα παιχτεί σε επιλεγμένες αίθουσες και θα προβληθεί στο Netflix αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το μυθιστόρημα White Noise είναι ένα παράδειγμα μεταμοντέρνας λογοτεχνίας. Θεωρείται ευρέως ως το έργο του DeLillo που τον έφερε στην προσοχή ενός πολύ μεγαλύτερου κοινού, ενώ το περιοδικό Time το συμπεριέλαβε στη λίστα με τα “Καλύτερα αγγλόφωνα μυθιστορήματα από το 1923 έως το 2005”. Ο ΝτεΛίλο ήθελε αρχικά να ονομάσει το βιβλίο Panasonic, αλλά η Panasonic Corporation είχε αντιρρήσεις.