Το 1995, ήταν από τις ωραίες κινηματογραφικές χρονιές που κυκλοφόρησαν ταινίες για τις οποίες μιλάμε ακόμα με πολλά θαυμαστικά για διαφορετικούς λόγους.Το Seven του David Fincher, το Usual Suspects (Συνήθεις Ύποπτοι) του Bryan Singer, το Before Sunrise του Richard Linklater, το Batman Forever του Joel Schumacher, το Apollo 13 του Ron Howard, το Kids του Larry Clark, το 12 Monkeys του Terry Gilliam, το Bravehaert του Mel Gibsin, το Four Rooms της Allison Anders, το Jumanji του Joe Johnson είναι στη χρυσή λίστα με τα πολλά αστέρια με διπλή δόση απόBrad Pitt και Kevin Spacey.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και το Heat του Michael Mann στο ρόλο του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του) με τους Al Pacino, Robert De Niro και Val Kilmer στην πρωταγωνιστική τριάδα και συμμετείχε στην άτυπη αλλαγή των περιπετειών με το σενάριο να στηρίζεται περισσότερο στα εγκεφαλικά παιχνίδια και την ερμηνεία και λιγότερο στη δράση.

Τώρα, γιόρτασε τα 25 χρόνια σινεζωής με μία μικρή καθυστέρηση λόγω των περιοριστικών σεζόν της Covid-19, στο φεστιβάλ Tribeca με μία 4Κ προβολή και μία Q&A εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας, μίλησαν ο Pacino ( Vincent Hanna) με τον De Niro (Neil McCauley), οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια, βλέπουν τον κόσμο να πρέπει να διαλέξει ένα από τα ονόματα τους στο κλασικό δίλημμα γιγάντων τύπου Beatles ή Rolling Stones, και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

«Έχω πει ξανά σε κάποιους που με είχαν ρωτήσει πώς είναι να δουλεύω με τον Bob ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα μαζί του. Ανεξάρτητα με το το τί ειναι αυτό που θα κάνεις, θα το ακούσει, θα αντιδράσει και θα συνδεθεί με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Είναι μεγάλη πολυτέλεια να επικοινωνείς με κάποιον έτσι. Γιατί ό,τι και να κάνεις, είναι πάντα εκεί για σένα και ανοιχτός σε οποιαδήποτε ιδέα. Πιστεύω πως ίναι σαν το τένις. Ατις ταινίες σου, πρέπει να συνεχίζεις να χτυπάς το μπαλάκι πάνω από το δίχτυ και να φτάνει στον άλλον. Όλα έχουν έναν ρυθμό που αν ακούσεις με προσοχή, θα τον αποκτήσεις», ανέφερε ο Al.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της κουβέντας, κάποιος είπε για το Heat 2 και o 82χροονος ηθοποιός  δήλωσε πως θα του φαινόταν ιδανικός να ερμηνεύσει τον νεότερο Hanna, ο Timothée Chalamet. Τον θεωρεί υπέροχο ηθοποιό με μεγάλο εκτόπισμα και μόλις το κοινό άκουσε την απάντηση, άρχισε να χειροκροτά και πολλοί συμφώνησαν.

H δεύτερη λογοτεχνική συνέχεια του Heat θα βγει στις 9 Αυγούστου και δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα πότε θα το δούμε στους κινηματογράφους. Έως τότε, σημείωσε 5 trivia για το πρώτο φιλμ:

  • Για τη διαχρονική πλέον σκηνή στο εστιατόριο μεταξύ του Hanna και του McCauley, ο De Niro πρότεινε να μην κάνουν πρόβες για να είναι πιο αυθεντική η έλλειψη κοινού κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των δύο χαρακτήρων. Ο Mann συμφώνησε και ήταν η μοναδική που γύρισαν χωρίς καμία πρόβα.
  • O Danny Trejo, που είναι ένας από το crew των ληστών, στην πραγματική ζωή ήταν στη φυλακή Folsom, όπως ο Neil στην ταινία.
  • O Mann αφιέρωσε τη ταινία σε έναν ντετέκτιβ φίλο του στο Σικάγο, ο οποίος κυνήγησε και σκότωσε έναν κλέφτη με το όνομα Neil McCauley.
  • Στην αρχική εκδοχή του σεναρίου, ο Hanna ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη και ήταν η αιτία για τα αψυχολόγητα ξεσπάσματά του.
  • Για τον ρόλο του Chris Shiherlis είχαν κάνει πρόταση στον Keanu Reeves και τον Carsten Norgaad αλλά τελικά βγήκε νικητής ο Val Kilmer, που κατάφερε να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα του γιατί εκείνη την περίοδο γύριζε το Batman Forever.