Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από την τελευταία ταινία “Friday the 13th”, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα, σύμφωνα με κάποια πρόσφατα σχόλια από τον σκηνοθέτη Sean S. Cunningham.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του Cunningham – του σκηνοθέτη του πρώτου “Friday the 13th” (1980) – στην επίσημη σελίδα του Cameo (μέσω του Bloody Disgusting), φαίνεται ότι μια νέα ταινία θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον. «Ο Sean S. Cunningham σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή της πρωτοποριακής ταινίας τρόμου “Friday the 13th”, δημιουργώντας τον εμβληματικό κακό Jason Voorhees. Η ταινία γέννησε 12 επεισόδια, ενώ η 13η έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος», αναφέρει το επίσημο βιογραφικό.

Μια νέα ταινία με τον Jason θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη όχι μόνο για τους οπαδούς αλλά και για το franchise, το οποίο έχει εμπλακεί σε νομικά προβλήματα εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Cunningham και ο Victor Miller (ο σεναριογράφος της αρχικής ταινίας) έχουν εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας του “Friday the 13th”.

Πριν από μερικά χρόνια, ένας δικαστής αποφάσισε ότι ο Miller κατέχει τα δικαιώματα του πρωτότυπου σεναρίου της ταινίας, αν και ο Cunningham είναι αυτός που κατέχει τα δικαιώματα της ενήλικης εκδοχής του εμβληματικού Jason Voorhees.

Λόγω της συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης τους, η κατάσταση της slasher σειράς ταινιών είναι αβέβαιη, καθώς οι δύο άνδρες δεν έχουν ακόμη συναντηθεί για να δημιουργήσουν μια νέα ταινία. Ωστόσο, αν το βιογραφικό του Cunningham στο Cameo είναι κάτι που μπορεί να ληφθεί υπ’ όψιν, φαίνεται ότι οι δύο πλευρές μπορεί να είναι πιο κοντά από ποτέ στο να παραδώσουν μια νέα ιστορία του σιωπηλού μασκοφορεμένου δολοφόνου.