Ο σκηνοθέτης indie ταινιών τρόμου Kyle Edward Ball, έχει ξεσηκώσει το Twitter τον τελευταίο καιρό με την επικείμενη ταινία του, “Skinamarink”. Ο λόγος; Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του Skinamarink στους κινηματογράφους (13/01/2023), η ταινία διέρρευσε παράνομα στο διαδίκτυο. Φυσικά, κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί επιζήμιο για την εμπορική επιτυχία της ταινίας. Αν προτιμάς να ζήσεις την εμπειρία του Skinamarink στον κινηματογράφο, αλλά θέλεις κιόλας να τσεκάρεις κάτι από Ball όσο περιμένεις την πρεμιέρα, έχουμε την ιδανική πρόταση. Πρόκειται για τη μικρού μήκους ταινία, Heck, την οποία μπορείς να βρείς δωρεάν στο YouTube.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ταινίας, στο Heck, «Ένα μικρό παιδί ξυπνά στη μέση της νύχτας από τον ήχο της τηλεόρασης της μαμάς του». 

Είναι φαινομενικά μια απλή ιδέα, αλλά η εκτέλεση του Ball κάνει την ιστορία απολύτως τρομακτική. Αυτή δεν είναι μια τυπική αφηγηματική ταινία τρόμου, αλλά μάλλον μια πειραματική εμπειρία που αξιοποιεί τον υπαρξιακό τρόμο των οριακών χώρων (liminal spaces). Το νεαρό αγόρι είναι παγιδευμένο στο χρόνο – ζει σε μια φαινομενικά αιώνια «λούπα», μη μπορώντας να φύγει από το σπίτι του. Στο σπίτι είναι πάντα νύχτα και είναι ολομόναχος. Μοναδική του παρέα είναι τα κινούμενα σχέδια και μια παράξενη οντότητα που φαίνεται να στοιχειώνει κάθε βήμα του.

Το Heck είναι μια αισθητηριακή εμπειρία, με τον ήχο σχεδόν εξ ολοκλήρου παραμορφωμένο μέσα από τα ηχεία μιας παλιάς τηλεόρασης. Κάθε πρόταση ψιθυρίζεται από το νεαρό αγόρι που ψάχνει τη μαμά του στο σκοτεινό σπίτι. Ο χρόνος περνά και το αγόρι παραμένει παγιδευμένο σε μια συνθήκη που αναγνωρίζει ως Κόλαση. 

Η μικρού μήκους ταινία αποτυπώνει την παράξενη, απόκοσμη εμπειρία του να ξυπνάς ως παιδί στη μέση της νύχτας μπροστά στο λαμπερό μπλε φως της τηλεόρασης, που δημιουργεί περίεργες σκιές και αποχρώσεις σε ένα σιωπηλό δωμάτιο. Ο Ball είναι σε θέση να συλλάβει ένα πολύ συγκεκριμένο συναίσθημα μέσω της φωτογραφικής του δουλειάς. Το ίδιο καταφέρνει να κάνει και στο Skinamarink.

Δείτε το Heck εδώ:

Αν θέλεις να δεις ακόμη περισσότερες δουλειές του Kyle Edward Ball, πάρε και το κανάλι του στο Youtube