Πενήντα χρόνια αφότου η ταινία τρόμου-ορόσημο “Ο Εξορκιστής” του William Friedkin τρόμαξε το κοινό, έρχεται μια νέα ταινία για να συνεχίσει τον δαιμονισμένο τρόμο. Η Ellen Burstyn επιστρέφει ως Chris MacNeil για το “The Exorcist: Believer”, μια συνέχεια υπό την καθοδήγηση του David Gordon Green, ο οποίος πρόσφατα αναβίωσε το franchise του “Halloween”.

Η πολυαναμενόμενη μεταφορά του Εξορκιστή στον κινηματογράφο ανακοινώθηκε ως τριλογία, με την πρώτη ταινία να προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου 2023. Η ταινία με τον τίτλο The Exorcist: Believer δεν θα είναι η μόνη ταινία τρόμου που θα κάνει πρεμιέρα αυτόν τον Οκτώβριο, καθώς το πολυαναμενόμενο Five Nights at Freddy’s επίσης θα προβληθεί δύο εβδομάδες μετά. Η Universal και η Blumhouse έχουν ήδη προγραμματίσει τη δεύτερη ταινία της τριλογίας, με τίτλο The Exorcist: Deceiver, να κυκλοφορεί στις 18 Απριλίου 2025.

Το The Exorcist: Believer απέκτησε τοπρώτο του trailer, το οποίο διαρκεί λίγο περισσότερο από τρία λεπτά. Αποκαλύπτει όμως πολλούς φόβους και την επιστροφή της Ellen Burstyn, όπως είπαμε, στον εμβληματικό ρόλο της ως Chris MacNeil. Στην ταινία παίζουν επίσης οι Linda Blair, Ann Dowd , Lidya Jewett, Raphael Sbarge, Jennifer Nettles και Olivia Marcum.

Το Exorcist: Believer δεν παρουσιάζει ένα, αλλά δύο δαιμονισμένα κορίτσια που καταλαμβάνονται μετά τη διάσωσή τους από μια υποτιθέμενη απαγωγή. Η MacNeil που υποδύεται η Burstyn εμφανίζεται στο κατώφλι των σπιτιών τους με ένα χέρι βοήθειας, αφού κάποτε είχε και η ίδια μια δαιμονισμένη κόρη. Παρόλα αυτά, είναι αβέβαιο αν η γυναίκα μπορεί πραγματικά να σώσει τα δύο κορίτσια – που είναι στιγματισμένα με αιματηρά σατανιστικά σημάδια και καταβροχθίζουν σελίδες της Βίβλου για την πλάκα τους.

Εδώ είναι το επίσημο κείμενο: Ο Victor Fielding (Leslie Odom, Jr.) μεγαλώνει μόνος την κόρη του, Angela (Lidya Jewett). Όταν όμως η Angela και η φίλη της Katherine (Olivia Marcum), εξαφανίζονται στο δάσος, για να επιστρέψουν τρεις μέρες αργότερα χωρίς να θυμούνται τι τους συνέβη, πυροδοτείται μια αλυσίδα γεγονότων που θα αναγκάσει τον Victor να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό και, μέσα στον τρόμο και την απελπισία του, να αναζητήσει το μόνο ζωντανό άτομο που έχει δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν: Την Chris MacNeil.”

υγ. Καλή τύχη εκεί έξω!