Τη Lucie Zhang οι φίλοι του κινηματογράφου τη γνώρισαν στον ρόλο της Εμιλί, μιας απογοητευμένης εκτός σχέσης νεαρής γυναίκας, στην ταινία «Les Olympiades» – στη χώρα μας προβλήθηκε με τον αγγλικό τίτλο: «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα» του Ζακ Οντιάρ (Jacques Audiard). Στο Λονδίνο βρέθηκε λόγω του London Film Festival και παραχώρησε συνέντευξη στο Dazed.

Από 13 χρόνων έκανε όνειρα να γίνει ηθοποιός, ακόμη και όταν ξεκίνησε σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Paris-Dauphine. Στη δεύτερη χρονιά των σπουδών της, στην αρχή της πανδημίας, άρχισε στο Διαδίκτυο να αναζητά δυνατότητες οντισιόν. «Κανένα από τα κάστινγκ δεν μου απαντούσε. Ίσως έψαχναν για λευκούς» θυμάται. Και τότε εντόπισε στο Instagram μια πρόσκληση για κάστινγκ στην οποία αναζητούσαν κάτοικο του Παρισιού που μπορούσε να μιλά κινεζικά. «Είπα στον εαυτό μου: Θεέ μου, πρέπει να το κάνεις αυτό ειδάλλως θα πεθάνεις».

Στην ταινία του Οντιάρ, η Εμιλί βυθίζεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο με τον Καμίγι και τη συνάδελφό του στη δουλειά, τη Νορά. Για μια ηθοποιό που κάνει το ντεμπούτο της στη διάρκεια της πανδημίας ήταν αγχωτικές οι ερωτικές σκηνές; «Η πανδημία βοήθησε λιγάκι. Μας έφερε πιο κοντά. Κάθε βδομάδα κάναμε δύο τεστ PCR. Ήμασταν όλοι αγχωμένοι -καμιά φορά περισσότερο αγχωμένοι από ό,τι είσαι όταν πρέπει να κάνεις ένα γύρισμα. Μερικές φορές κλαίγαμε» λέει.

Το να προσποιείται, μπροστά σε μια κάμερα, ότι κάνει έρωτα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά σημειώνει ότι «όταν είδα για πρώτη φορά την ταινία, ήμουν λίγο μπερδεμένη λόγω του πόσο αληθινή είναι. Έφτασα στο σημείο να νιώσω ζήλια, όχι ως Lucie αλλά ως Εμιλί -βλέποντας τον Καμίγι μ’ αυτό το άλλο κορίτσι. Θα βοηθούσε να έβλεπα τις σκηνές τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων γιατί η ζήλια μέσα μου θα ήταν όλο και πιο δυνατή».

Δείτε το τρέιλερ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ