Φέτος έγινε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Neil Gaiman με το “The Sandman”, αλλά ο συγγραφέας έχει κι άλλες διασκευές στα σκαριά, με το Variety να επιβεβαιώνει ότι ο Ben Kingsley συμμετέχει στην κινηματογραφική μεταφορά του γραφικού μυθιστορήματος “Violent Cases” των Gaiman και Dave McKean. Το σενάριο της διασκευής θα γράψει ο Mike Carey και τη σκηνοθεσία ο Colm McCarthy, με τον Carey να μην είναι άγνωστος στους κόσμους του Gaiman, αφού στο παρελθόν έχει δουλέψει στο “Lucifer”. To “Violent Cases”, είναι προς το παρόν άγνωστο αν θα στοχεύει σε κινηματογραφική κυκλοφορία ή αν θα μπορούσε να καταλήξει σε κάποια υπηρεσία streaming.

Το “Violent Cases” είναι ένα ταξίδι στο μυαλό του Neil Gaiman, καθώς ένας διάσημος συγγραφέας αφηγείται αποσπασματικές παιδικές αναμνήσεις και επισκέψεις σε έναν οστεοπαθητικό που κάποτε δούλευε για τον Al Capone, υφαίνοντας μια σκοτεινή και στριφνή ιστορία για τις ιστορίες, τη μνήμη μας, τη βία και τους τρόπους με τους οποίους δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν μας. Ο Kingsley έχει αναλάβει τον ρόλο του οστεοπαθητικού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με αυτή τη φανταστική ομάδα για το “Violent Cases”, το οποίο για μένα έχει να κάνει με τη δύναμη και τη σημασία της αφήγησης, με το πώς διαπραγματευόμαστε τις σκιές που ρίχνουν οι πατρικές φιγούρες στη ζωή μας και πάνω απ’ όλα με το δικαίωμα του εσωτερικού μας παιδιού να ακουστεί», δήλωσε ο Kingsley για το έργο.

Το εξώφυλλο του κόμικ

Ο McCarthy πρόσθεσε: «Το “Violent Cases” είναι ένα άγριο, παραισθησιογόνο, αλλά και προκλητικό και συναισθηματικό κόμικ. Είναι τόσο συναρπαστικό να χτίζουμε μια ταινία από αυτό το απίστευτο, καθοριστικό για το είδος έργο».

Ο Carey συνέχισε: «Ως επίδοξος συγγραφέας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η ανάγνωση του “Violent Cases” ήταν μια αποκάλυψη για μένα. Το σκοτάδι και το παιχνίδισμά του, καθόρισαν μια νέα προσέγγιση στην αφήγηση. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι μοναδικό και η μεταφορά του σε ένα νέο μέσο μοιάζει σαν να το ανακαλύπτω ξανά για πρώτη φορά. Ο Neil Gaiman επαναπροσδιόρισε τα σειριακά κόμικς με το “The Sandman”, αλλά το “Violent Cases” ήταν το πρώιμο αριστούργημα του ίδιου και του Dave McKean. Είναι συναρπαστικό να το παρουσιάζουμε σε ένα νέο κοινό και να μεταφέρουμε τον οπτικό λυρισμό του σε ένα νέο μέσο».

Σελίδα απ’ το εσωτερικό του κόμικ / Πηγή: Amazon

Σχετικά με το “The Sandman” του Netflix, τόσο ο Gaiman όσο και οι θαυμαστές ελπίζουν ότι μια δεύτερη σεζόν θα προχωρήσει αργά ή γρήγορα, αφού ακόμη δεν έχει παραγγελθεί η συνέχειά του απ’ την διάσημη πλατφόρμα streaming.