Ο Κιάνου Ριβς είναι, δικαίως, ο πλέον αγαπημένος ηθοποιών όλων.


Εκτός από την υποκριτική όμως, ο Καναδός είναι και λάτρης της μουσικής καθώς είχε μέχρι και δικό του συγκρότημα, τους Dogstar, οι οποίοι έκαναν μια μέτρια καριέρα κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η μπάντα έμεινε ενεργή για μια δεκαετία, μεταξύ 1991 και 2002, οπότε και διαλύθηκε.

Οι Dogstar, που πήραν το όνομά τους από τον πιο λαμπρό αστερισμό του ουρανού, αρχικά ονομάζονταν Small Fecal Matter, πριν αλλάξουν το όνομά τους σε BFS, το οποίο μεταφραζόταν εναλλακτικά είτε ως Big Fucking Shit, είτε ως Big Fucking Sound. Ωστόσο, τελικά συμβιβάστηκαν με το Dogstar αφού διάβασαν το «Sexus» του Henry Miller.

«Ο Keanu λατρεύει να παίζει μπάσο», είπε ο κιθαρίστας Gregg Miller στην εφημερίδα «The Orlando Sentinel» το 1995. «Δεν είναι ο frontman του συγκροτήματος, αν και είναι το επίκεντρο του συγκροτήματος. Το γνωρίζουμε με αυτό, αλλά εγώ παίζω μουσική όλη μου τη ζωή».

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, το «Our Little Visionary» του 1996 και το «Happy Ending» του 2000, τα οποία έγιναν δεκτά με μέτριες κριτικές. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι ότι το συγκρότημα του Κιάνου είχε την ευκαιρία να «ανοίξει» τις συναυλίες πολλών συγκροτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Rancid και των Weezer.

Το 1996, ο Κιάνου μίλησε στο Entertainment Weekly για το γούστο του στη μουσική. όταν ρωτήθηκε για τις αγαπημένες του μπάντες όλων των εποχών, ο Κιάνου είπε: «Fugazi, Ramones, Exploited, Discharge, ο πρώιμος Elvis Costello, Clash, Violent Femmes, Joy Division, Minor Threat και Bad Brains».

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ριβς ανέφερε τόσες πολλές πανκ μπάντες, καθώς λατρεύει το πανκ, ειδικά το αμερικανικό», αναφέρει το FarOut Magazine. Επίσης, οι Dogstar ήταν γνωστό ότι διασκεύαζαν τακτικά το κλασικό τραγούδι «Merchandise» του Fugazi από το άλμπουμ «Repeater» του 1990.

Σε ένα Reddit AMA το 2014 για την προώθηση της ταινίας του «John Wick», ο Reeves αναφέρθηκε εκτενώς στην αγάπη του για τους post-punk ήρωες του Μάντσεστερ, τους Joy Division. Όταν ο Ριβς ρωτήθηκε από έναν θαυμαστή του ποιο είναι το αγαπημένο του κομμάτι όλων των εποχών, απάντησε: «το “Love Will Tear Us Apart” από το Joy Division».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κιάνου ανέφερε την επιρροή των Joy Division στην μουσική του και την ζωή του γενικότερα. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του 2000 για το μουσικό περιοδικό Rolling Stone, ο Reeves εξήγησε ότι ο Peter Hook των Joy Division [και στη συνέχεια των New Order] είναι ο «απόλυτος ήρωάς του στο μπάσο. Παίζει μπάσο χρησιμοποιώντας πάντα μια μελωδική γραμμή. Έχει έναν κάπως ρομαντικά επικό ήχο, με έναν goth τρόπο».

 

Σε μια συνέντευξη του 1993 στο Detour Magazine, ο Reeves ανέφερε επίσης τρία ακόμη από τα αγαπημένα του συγκροτήματα: τους Fugazi και τους Minor Threat, ενώ αναφέρθηκε και στο σκληροπυρηνικό πανκ των Black Flag.

Ιδού η λίστα με τα 10 αγαπημένα συγκροτήματα / μουσικούς του Κιάνου Ριβς:

  1. Fugazi
  2. The Ramones
  3. Exploited
  4. Discharge
  5. Elvis Costello
  6. The Clash
  7. Violent Femmes
  8. Joy Division
  9. Minor Threat
  10. Bad Brains