Οι μουσικές βιογραφίες στέκονται τα τελευταία χρόνια σε υψηλά επίπεδα εκτίμησης αλλά και ανυπομονησίας, οπότε οι φανς του Michael Jackson περίμεναν τα νέα για το ποιος θα υποδυθεί τον βασιλιά της ποπ με σχετική αγωνία.

Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι τον Michael Jackson θα υποδυθεί ο ανιψιός του Jaafar Jackson στην επερχόμενη επίσημη ταινία την οποία θα σκηνοθετήσει ο Antoine Fuqua του “Training Day”.

Ο Jaafar, ο δεύτερος νεότερος γιος του αδελφού του Michael, Jermaine Jackson, δήλωσε: «Είμαι ταπεινός και με τιμά η ευκαιρία να ζωντανέψω την ιστορία του θείου μου Michael».

«Ο Jaafar ενσαρκώνει τον γιο μου», δήλωσε η μητέρα του MJ, Katherine Jackson.

Ο παραγωγός Graham King, ο οποίος εργάστηκε στην επιτυχημένη βιογραφική ταινία “Bohemian Rhapsody” για τους Queen, πρόσθεσε: «Γνώρισα τον Jaafar πριν από δύο χρόνια και εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο με τον οποίο ενσαρκώνει το πνεύμα και την προσωπικότητα του Michael». Σχολίασε, επίσης, πως ήταν σαφές ότι ο Jaafar είναι ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Ο King είναι συμπαραγωγός της ταινίας μαζί με τους διαχειριστές της περιουσίας του Michael Jackson, John Branca και John McClain, και με την πλήρη έγκριση της οικογένειας Jackson.

Το σενάριο υπογράφει ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ John Logan, ο οποίος έγραψε την ταινία “The Aviator”, συνυπογράφει το “Gladiator” καθώς και τις ταινίες James Bond “Spectre” και “Skyfall”.

Το στούντιο Lionsgate δήλωσε ότι η ταινία θα ασχοληθεί με όλες τις πτυχές της ζωής του Michael, αν και δεδομένης της στενής εμπλοκής των διαχειριστών της περιούσιας του Jackson, δεν είναι σαφές πώς θα προσεγγίσει τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης – τους οποίους ο ίδιος και η οικογένειά του πάντα αρνούνταν – ή τις τραγικές και αμφιλεγόμενες συνθήκες του θανάτου του το 2009.

Όταν ανακοινώθηκε η ανάληψη της σκηνοθεσίας, ο Fuqua δήλωσε: «Οι πρώτες ταινίες της καριέρας μου ήταν μουσικά βίντεο κλιπ και εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι ο συνδυασμός του κινηματογράφου και της μουσικής είναι ένα βαθύ κομμάτι του εαυτού μου. Για μένα, δεν υπάρχει καλλιτέχνης με τη δύναμη, το χάρισμα και την απόλυτη μουσική ιδιοφυΐα του Michael Jackson. Με ενέπνευσε να κάνω μουσικά βίντεο παρακολουθώντας τη δουλειά του – του πρώτου μαύρου καλλιτέχνη που έπαιζε στο MTV. Η μουσική του και αυτές οι εικόνες είναι μέρος της κοσμοθεωρίας μου και η ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία του στην οθόνη παράλληλα με τη μουσική του ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αρνηθώ».