Το πάντοτε δραστήριο και ανήσυχο Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης μας προσκαλεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 20.00  σε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση – συζήτηση για το βιβλίο των Δημήτρη Αστερίου και Απόστολου Θηβαίου.

Το θέμα της; Η αστυνομική αυθαιρεσία, η έμφυλη και όχι μόνο βία και ο ρατσισμός. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και θα μιλήσουν οι: Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα θύματος γυναικοκτονίας, Άννα Απέργη, Πρόεδρος του ΣΥΔ, μέλος της ΕΕΔΑ, Χάικ Κασαρντζιάν, σκηνοθέτης και οι συντελεστές του βιβλίου, Δημήτρης Αστερίου και Απόστολος Θηβαίος. Θα ακολουθήσει, φυσικά, συζήτηση με το κοινό.

Τα «Ματωμένα Πορτρέτα» είναι προσωπογραφίες ανθρώπων που έδωσαν μάχη, βασανίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του φύλου, της καταγωγής, της ιδεολογίας ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αποτελούν την άμεση αντίδραση του ζωγράφου Δημήτρη Αστερίου στη ρατσιστική βία και τον φασισμό που κατακλύζουν καθημερινά τη ζωή μας. Παύλος Φύσσας, Ζακ Κωστόπουλος, Ελένη Τοπαλούδη, Κατερίνα Γκουλιώνη, Μιχάλης Καλτεζάς, Καρολάιν Κράουτς, Νίκος Τεμπονέρας, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, Σαχζάτ Λουκμάν, Βασίλης Μάγγος, Ζωή Δαλακλίδου, Άλεξ Μεσχισβίλι, Βαγγέλης Γιακουμάκης, Τζορτζ Φλόιντ, Κλοντιάν Ράσα, Ερατώ Μανωλακέλλη, Πναρ Γκιουλτεκίν, Νεκταρία Μαράκη, Νίκος Σαμπάνης, Άλκης Καμπανός και τόσοι/ες άλλοι/ες. Σχέδια σε άσπρο-μαύρο με τη χαρακτηριστική κόκκινη «ματωμένη» πινελιά, σύμβολο της απώλειας, τα οποία επιχειρούν να μας ευαισθητοποιήσουν ώστε να κρατήσουμε όλοι ζωντανούς στη μνήμη μας αυτούς τους ανθρώπους, συναισθανόμενοι την ευθύνη μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε πολίτη να ζει και να εκφράζεται ελεύθερα…

Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης, Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕΕ, τηλ. 210.88.26.600