Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα δώσει διάλεξη ο Νομπελίστας Καθηγητής Jean Tirole με θέμα «Η οικονομική επιστήμη στην υπηρεσία του κοινού καλού»  και με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του ομώνυμου βιβλίου από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:00 , στο Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Κλίμα και ενέργεια: μια δύσκολη εξίσωση», μαζί με τους:

Ιωάννη Κατσουλάκο, Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικό επιμελητή του βιβλίου

Νικόλαο Βέττα, Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών

Ο Jean Tirole (1953) είναι Γάλλος οικονομολόγος, πρόεδρος της Σχολής Οικονομικών της Τουλούζης, διευθυντής σπουδών της Σχολής Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (EHESS), ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Τουλούζης και επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Nobel Οικονομίας. Έχει γράψει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και επιστημονικών συγγραμμάτων. Θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους οικονομολόγους στον κόσμο.