Τιμώντας το όραμα του Virgil Abloh ο εκδοτικός οίκος Taschen αποφάσισε την ανατύπωση της αρχικής έκδοσης του ICONS που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2021.

Συγκεντρώνοντας όλα τα μεγάλα μοντέλα -από το Air Jordan 1 έως το Air Presto- η Nike και ο Virgil Abloh επαναπροσδιόρισαν την κουλτούρα των sneakers με το συνεργατικό project The Ten και επανασχεδίασαν δέκα ζευγάρια iconic sneakers. H εμπειρία της τεχνολογικής εφευρετικότητας και της διερευνητικής διαδικασίας σχεδιασμού του Abloh ξεδιπλώνεται: κάθε ζευγάρι είναι ένα κομμάτι βιομηχανικού σχεδιασμού, ένα ολοκληρωμένο γλυπτό και μια δήλωση στυλ ταυτόχρονα.

Το έντεχνο δέσιμο του άλμπουμ παρουσιάζεται με σπιράλ ράχη, αντανακλώντας το αποδομημένο λεξιλόγιο του σχεδιασμού του Abloh υποστηρίζοντας αυτή τη συλλεκτική παραγωγή των ICONS.

Ο αρχιτέκτονας -αρχικά- Abloh εργάστηκε στο fashion street του Σικάγου, μπήκε στον κόσμο της διεθνούς μόδας με πρακτική άσκηση στο Fendi το 2009 μαζί με τον ράπερ Kanye West. Στη συνέχεια, οι δύο τους ξεκίνησαν μια καλλιτεχνική συνεργασία που θα καθιέρωνε την καριέρα του Abloh, στην ίδρυση του brand Off-White. Ο πρώτος μαύρος Αμερικανός που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής σε έναν γαλλικό πολυτελές οίκο μόδας, ονομάστηκε από το περιοδικό Times ως ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο το 2018.

Είναι γνωστός για τη γεφύρωση των κόσμων του hip hop και της υψηλής μόδας, το street culture με την πασαρέλα. Το 2019, ο Abloh διαγνώστηκε με καρδιακό αγγειοσάρκωμα και επέλεξε να κρατήσει τη διάγνωση μυστική. Πέθανε από καρκίνο στο Σικάγο στις 28 Νοεμβρίου 2021, σε ηλικία 41 ετών.

Δείτε ένα βίντεο:

taschen.com