Η Χιονάτη τρώει το κατακόκκινο, δηλητηριασμένο μήλο και ο Χάνιμπαλ Λέκτερ συνοδεύει το (ανθρώπινο) συκώτι του με φάβα κι ένα ποτήρι Κιάντι. Στα παραμύθια, στους θρύλους, στις αφηγήσεις, το φαγητό μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας αποτελεσματικός μηχανισμός φρίκης – μια μπουκιά κρύβει θανάσιμους κινδύνους.

Εμπνευσμένη από αυτό το προαιώνιο αίσθημα φόβου για την τροφή και την ομορφιά της food art, η ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής Α24 παρουσίασε ένα βιβλίο μαγειρικής που θα ενθουσιάσει τους φανατικούς της ταινίας τρόμου. Με συνταγές εμπνευσμένες από εμβληματικές ταινίες του είδους, όπως το Audition του Τakashi Miike (1999) και το Suspiria του Dario Argento (1977), κλασικά «διαμάντια» όπως το Blood and Black Lace του Mario Bava (1971) και πρόσφατες της Α24 όπως το Midsommar του Αri Aster (2019) και την Μάγισσα του Robert Eggers (2015), το βιβλίο είναι ένα κομψοτέχνημα του food horror.

Φυσικά, δεν απαντά στην ερώτηση «τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;», καθώς οι συνταγές του απαιτούν ασυνήθιστα και δυσεύρετα υλικά: Dumplings με κόκκαλο και χοιρινό συνοδευόμενα από μαύρα «μαλλιά αγγέλου» εμπνευσμένα από το Audition∙ ζωμός με πόδια χοιρινού και κοτόπουλου, άγρια μανιτάρια, ρίζα κολλιτσίδας και πευκοβελόνες – φόρος τιμής στην ταινία Haxan του Βenjamin Christensen (1922) ∙ και παϊδάκια αρνιού σε ζελέ κατιφέ, μια ιδέα που προέκυψε από τις παγανιστικές γιορτές του Midsommar.

To ζητούμενο δεν είναι, βέβαια, ένα πρακτικό βιβλίο αλλά ένα λεύκωμα που προωθεί τον ατμοσφαιρικό τρόμο στον οποίο έχει αποδείξει ότι είναι εξπέρ η Α24, η εταιρία παραγωγής που άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού. Τις συνταγές πρότειναν και επιμελήθηκαν εικαστικοί καλλιτέχνες, σεφ και  food stylists. Άρθρα κριτικών κινηματογράφου και δοκιμιογράφων συνοδεύουν την έκδοση, όπως το αφιέρωμα της συγγραφέα και κριτικού Carmen Maria Machado στις πολλές τρομακτικές μορφές που μπορεί να πάρει μια «αθώα» οικιακή συσκευή σε μια ταινία τρόμου– και συγκεκριμένα, το ψυγείο…