Δυνατά, προσωπικά και αδιαμαρτύρητα – κανένας δεν θα μπορούσατε να καταγράψει την ιστορία του Hip-Hop χωρίς να κάνει μια μεγάλη αναφορά για τα φανταχτερά κοσμήματα που φορούν οι ράπερ. Για να εγκαινιάσει, λοιπόν, τους επερχόμενους φθινοπωρινούς τίτλους της, η TASCHEN πρόκειται να κυκλοφορήσει το Ice Cold: A Hip-Hop Jewelry History, ένα νέο coffee-table βιβλίο που καταγράφει μια από τις σπουδαιότερες υποκουλτούρες του είδους. 

Από τις φανταχτερές αλυσίδες που φορούσαν οι Run-DMC, οι Eric B. & Rakim, την κουλτούρα του “show up and show out” που εισήγαγαν προσωπικότητες όπως ο Pharrell Williams και ο Jay-Z, μέχρι τους σημερινούς megastars Tyler the Creator, Cardi B και Lil Nas X – η συγγραφέας Vikki Tobak κάνει μια βαθιά κατάδυση 40 χρόνων ξεθάβοντας τους πολύτιμους λίθους, τις αλυσίδες και τα υπερβολικά κομμάτια που καθόρισαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του hip-hop. 

Το “Ice Cold” περιλαμβάνει έναν πρόλογο από τον Slick Rick, καθώς και κείμενα από τους A$AP Ferg, LL COOL J, Kevin “Coach K” Lee και Pierre “P” Thomas της Quality Control Music. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία για 100 δολάρια και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως τον Οκτώβριο.