Η Airbnb συνεργάζεται με πολυκατοικίες σε όλες τις ΗΠΑ για να συντάξει μια λίστα με μέρη που επιτρέπουν στους ενοικιαστές να υπενοικιάζουν σε ενοικιαστές βραχείας διαμονής. Τώρα μπορείτε να υπογράψετε μια μίσθωση γνωρίζοντας ότι αν καταλήξετε να δυσκολεύεστε να πληρώσετε το ενοίκιο, θα μπορείτε τουλάχιστον να καταχωρίσετε το ελεύθερο δωμάτιό σας στο Airbnb.

Το νέο πρόγραμμα διαμερισμάτων περιλαμβάνει επί του παρόντος πάνω από 175 κτίρια σε 29 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Χιούστον, Όστιν, Φοίνιξ και Μαϊάμι. Οι εν δυνάμει μακροχρόνιοι ενοικιαστές μπορούν να περιηγηθούν σε πολυκατοικίες ανά τοποθεσία και να τις ταξινομήσουν με βάση το υψηλότερο ενοίκιο, το χαμηλότερο ενοίκιο ή πόσο κοντά βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Όπως κάθε άλλος ιστότοπος ακινήτων, οι λίστες μακροχρόνιων ενοικιάσεων της Airbnb περιλαμβάνουν λίστα με ανέσεις, κατόψεις και προσεκτικά επιμελημένες φωτογραφίες ακινήτων. Οι πιθανοί ενοικιαστές μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διαχείριση κάθε μεμονωμένου κτιρίου μέσω της Airbnb για να κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις, να προγραμματίσουν μια περιήγηση ή αν θέλουν να υπογράψουν μίσθωση.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους ιστότοπους ακινήτων, η Airbnb αναφέρει επίσης πόσες διανυκτερεύσεις ετησίως επιτρέπεται στους ενοικιαστές να υπενοικιάζουν το διαμέρισμα για σύντομες διαμονές, κάτι που καθορίζεται από κάθε μεμονωμένο κτίριο. Περιλαμβάνει επίσης μια ψηφιακή αριθμομηχανή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πιθανοί ενοικιαστές για να υπολογίσουν πόσα θα μπορούσαν να κερδίσουν καταχωρώντας το μέρος στο Airbnb. Το κέρδος προσαρμόζεται ανάλογα με το μέγεθος του διαμερίσματος, πόσες διανυκτερεύσεις ανά μήνα σκοπεύουν να το νοικιάσουν και με βάση τις αντίστοιχες κρατήσεις του περασμένου έτους.

Αυτό το εισόδημα δεν είναι ένα σίγουρα κερδισμένο στοίχημα, αφού πολλές υποθέσεις και εικασίες εξακολουθούν να εμπλέκονται στην εξίσωση. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο ενοικιαστής θα μπορέσει να νοικιάσει το ελεύθερο δωμάτιό του στην υπολογιζόμενη τιμή καταχώρισης της Airbnb και είναι σχετικά απίθανο να γίνει κράτηση για κάθε μέρα που αναφέρεται ως διαθέσιμο.

πηγή: mashable.com