Ο Daniel Mercer, ο Danny για τους φίλους, αφού γύρισε όλο τον κόσμο ψάχνοντας το «σημείο» του, όπως λέει και ο Κάρλος Καστανέντα, έκανε μία στάση σε ένα ηλιόλουστο σοκάκι της Χώρας της Σκοπέλου και έμεινε εκεί. Έφτιαξε το μαγαζί του, το I Love you More than My Luggage, με είδη διακόσμησης και σπιτιού, ένα όνομα που εμπνεύστηκε από την ταινία Ανθισμένες Μανόλιες, του 1989, όταν η ηρωίδα Clairee Belcher (η Ολυμπία Δουκάκη) λέει στην Ouiser Boudreaux (Σίρλεϊ Μακ Λέιν), «Ouiser, το ξέρεις ότι σε αγαπώ περισσότερο από τις αποσκευές μου;», μια ιδιωματική φράση που σημαίνει απλά «σε αγαπώ πολύ».

«Θα πρέπει να τη δείτε την ταινία και να ανακαλύψετε τη συγκεκριμένη σκηνή, αλλά φροντίστε να έχετε έτοιμα χαρτομάντιλα, ένα ποτήρι κρασί και ένα κουτί σοκολατάκια» λέει ο Danny στους πελάτες του.

«Με καταγωγή από το Yorkshire της Αγγλίας σπούδασα στο Λονδίνο και εργάστηκα στον τομέα του λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων Harrods, Selfridges &Harvey Nichols» θα συνεχίσει ο ίδιος πιάνοντας το νήμα από την αρχή. «Το 1998 ταξίδεψα στην Αυστραλία και μετακόμισα εκεί μόνιμα με τον σύντροφό μου το 2001».

– Γιατί επιλέξατε τη Σκόπελο από όλα τα μέρη του πλανήτη;
Ψάχναμε για μια νέα περιπέτεια και η Ελλάδα έμοιαζε το τέλειο μέρος. Είχαμε μια μακρά ιστορία ταξιδιών στη χώρα, ήδη. Η Σκόπελος εμφανίστηκε στο ραντάρ μας λόγω της θέσης της, του καταπράσινου τοπίου της και των υπέροχων ανθρώπων της. Όταν στέκομαι και κοιτάζω προς την ηπειρωτική χώρα απέναντι από τη θάλασσα, με εκπλήσσει το γεγονός ότι βρίσκομαι σε ένα νησί του οποίου η ιστορία ξεκινά από τον Όμηρο, αλλά εξακολουθώ να κοιτάζω μια θέα που παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη. Το πρόσθετο μπόνους ήταν ότι το Mamma Mia γυρίστηκε εδώ και είναι μια από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Και Mamma Mia και Ανθισμένες Μανόλιες και φουλ στο συναίσθημα και ανάγκη για ομορφιά και υψηλό γούστο.

Και Mamma Mia και Ανθισμένες Μανόλιες και φουλ στο συναίσθημα και ανάγκη για ομορφιά και υψηλό γούστο. «Έχουμε την τύχη να μπορούμε να ταξιδεύουμε και μας αρέσει να συλλέγουμε όμορφα υφάσματα και διακοσμητικά αντικείμενα από όλο τον κόσμο, είτε από μικρές αγορές, είτε μεγαλύτερες, είτε εντός Ελλάδας, είτε εκτός». Ο Danny μιλάει για την ευχάριστη περιπέτεια που βιώνει μέσα από τα αντικείμενα που διαλέξει, ένα-ένα, κομμάτι-κομμάτι. «Τα πάντα στο κατάστημα έχουν μια ιστορία και αγοράζουμε μόνο πράγματα που θα βάζαμε στο δικό μας σπίτι, εδώ στη Σκόπελο. Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε μαξιλάρια περιορισμένης παραγωγής εδώ στο νησί και στο Βόλο. Μας αρέσει να επαναχρησιμοποιούμε και να ζωντανεύουμε παλιά υφάσματα, έπιπλα, ανακυκλωμένα υλικά, να τους δίνουμε νέα πνοή».

– Τι είναι, τελικά, το καλό γούστο;
Όλοι έχουν καλό γούστο, το θέμα είναι ότι δεν αρέσει σε όλους το καλό γούστο του άλλου και αυτό είναι απολύτως οκέι, στην τελική. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου αντικαθιστούμε συνεχώς πράγματα και απλά πρέπει να σκεφτόμαστε πριν αγοράσουμε. Θα εξακολουθούμε να αγαπάμε το αντικείμενο σε δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια;

– Τι κάνετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο νησί;
Ενώ η Σκόπελος γίνεται πιο ήσυχη κατά τους χειμερινούς μήνες, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορεί κανείς να απολαύσει. Προσπαθούμε να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να ταξιδεύουμε και να ανανεώνουμε το κατάστημα, αλλά όταν βρισκόμαστε στο νησί, το κατάστημα παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο. Μια άλλη πτυχή της δουλειάς μου είναι το theideacollaboration.co. Εσωτερικοί χώροι, σχεδιασμός, μηχανική και αρχιτεκτονική. Εργαζόμαστε σε μια σειρά από έργα εδώ στη Σκόπελο και εντός της Ελλάδας. Οι χειμερινοί μήνες μας δίνουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουμε τις ομορφιές του νησιού με πιο αργούς ρυθμούς. Έχουμε χρόνο να σταματήσουμε, να πιούμε έναν καφέ ή να χαρούμε ένα γεύμα με φίλους αλλά και να κολυμπήσουμε όλο το χρόνο. Με λίγα λόγια να απολαύσουμε το ρυθμό της νησιωτικής ζωής.

Όλοι έχουν καλό γούστο, το θέμα είναι ότι δεν αρέσει σε όλους το καλό γούστο του άλλου και αυτό είναι απολύτως οκέι, στην τελική

– Τι σας αρέσει στην Ελλάδα και είναι αυτό που σας ενοχλεί;
Υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας και ένας πολύ πιο προσγειωμένος τρόπος ζωής εδώ.
Ο γαλάζιος ουρανός και η ηλιοφάνεια.
Η θάλασσα.
Οι άνθρωποι.
Η αίσθηση του χιούμορ.
Το τσίπουρο.
Οι ευκαιρίες.
Αυτό που με ενοχλεί; Το χταπόδι και τα καλαμαράκια στα κάρβουνα, αλλά ο σύντροφός μου τα λατρεύει, οπότε θα συνεχίσει να τρώει όσο περισσότερο από αυτά μπορεί στην ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα.

– Ποιο είναι, τελικά, το νόημα της ζωής;
Να είσαι ικανοποιημένος και ευτυχισμένος με αυτό που έχεις και με αυτό που έχεις πετύχει την κάθε ξεχωριστή ημέρα. Συνήθως αυτό επιβραβεύεται με ένα ποτήρι ούζο στο τέλος της ημέρας.

Facebook

instagram

«Υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας και ένας πολύ πιο προσγειωμένος τρόπος ζωής εδώ».
«Τα πάντα στο κατάστημα έχουν μια ιστορία και αγοράζουμε μόνο πράγματα που θα βάζαμε στο δικό μας σπίτι, εδώ στη Σκόπελο».