Θυμάμαι να πηγαίνω μικρή στο γήπεδο μαζί με τον μπαμπά και τον μεγάλο αδερφό μου και να νιώθω σαν να ήμουν εκεί από πάντα. Μου φαινόταν τρομερά ενδιαφέρον ότι στην κερκίδα ήτανσυγκεντρωμένοι τόσο διαφορετικοί άνθρωποι που ίσως να μην έβλεπαν ποτέ τα ονόματα τους στην ίδια πρόταση, για να στηρίξουν την ίδια ομάδα σαν να πρόκειται για δικούς τους ανθρώπους.Αργότερα, συνέχισα να πηγαίνω με φίλους βιώνοντας διάφορα στάδια αγάπης και μίσους για τα χορτάρια και παρκέ. Παρόλο που με απογοήτευαν οι γνωστοί άγνωστοι, που προκαλούσαν ντροπιαστικές εικόνες, δεν έφυγε ποτέ ο ενθουσιασμός αυτής της ένωσης και η ανατριχίλα των συγχρονισμένων ΟΛΕ.

Παρόλο που δεν είμαι φίλαθλος της, ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που θυμίζει τους δεύτερους ρόλους στις ταινίες, τους οποίους ξεχωρίζεις και σέβεσαι λίγο παραπάνω από τους πρωταγωνιστές. Τη φετινή σεζόν, που περνάει μια δύσκολη μεταβατική φάση, οι επίσημοι λογαριασμοί του στα social media απογειώθηκαν χάρη στον Φώτη Βλαχόπουλο. Μετά από πολλά likes και λίγο πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, μιλήσαμε με τον υπέροχο γραφίστα και ποδοσφαιρικό αισθηματία για όλα όσα κάνουν το outsider σύλλογο τους να μη χάνει το μεγαλείο του.

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα social media του Ηρακλή;

Είμαι γραφίστας και ασχολούμαι εθελοντικά με τα social media του Ηρακλή από την αρχή της σεζόν. Το έκανα περισσότερο γιατί η ομάδα διανύει μια μεταβατική χρονιά που ξαναχτίζεται και θεώρησα ότι το κομμάτι της επικοινωνίας έπρεπε να μπει σε ένα επαγγελματικό στάδιο. Παρότι βρίσκεται στη Β’ Εθνική, πρέπει να της φερόμαστε σαν μία μεγάλη ομάδα και ο Ηρακλής είναι.

Ποια ήταν τα πρώτα στοιχεία που ήθελες να βγάλεις προς τα έξω όταν ξεκίνησες;

Αρχικά, είμαι και ο ίδιος οπαδός οπότε πάνω κάτω ξέρω τι περιμένω από την ομάδα μου. Όταν αναλαμβάνεις τα social προφίλ μιας ομάδας είναι μια πιο ιδιαίτερη διαδικασία γιατί δεν πρόκειται
για ένα brand, το οποίο δεν συνδέεται άμεσα με τον “πελάτη” και βάζω τη συγκεκριμένη λέξη σε πάρα πολλά εισαγωγικά. Δεν απευθύνεσαι απλά στον οπαδό αλλά τον εκπροσωπείς κιόλας. Οπότε σε ό,τι λες πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ για το μήνυμα που θα περάσεις αλλά και στο τι εκφράζεις εκείνη τη στιγμή. Είσαι η φωνή του ουσιαστικά. Είναι λίγο μπερδεμένο εκ πρώτης όψεως, όπως επίσης και λίγο δύσκολο ορισμένες φορές να διαχωρίσεις τους ρόλους. Είναι και η ισορροπία που πρεπει να κρατάς μεταξύ της slang γλώσσας και της “επίσημης”.Ναι, σίγουρα. Όμως, θεωρώ πως είναι μια δουλειά που αν δεν είσαι οπαδός της ομάδας, δεν θα είσαι ποτέ πραγματικά η φωνή τους. Για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά μπορείς να την κάνεις αλλά θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση και ο τρόπος. Π.χ. να έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και να ποστάρεις “η ομάδα κέρδισε”, “η ομάδα έχασε” αλλά δεν μπορείς να πάρεις εύκολα θέση και να ξέρεις πώς σκέφτονται οι οπαδοί της. Ευτυχώς, εδώ συμβαδίζουν οι σκέψεις και οι απόψεις οπαδών και διοίκησης.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Ζεις στη Θεσσαλονίκη που το ποδόσφαιρο είναι μες τη ζωή των οπαδών, δεν ασχολούνται απλά για να ενημερώνονται. Posts όπως εκείνο του Αγίου Βαλεντίνου, με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που δέχθηκε αρκετά ομοφοβικά σχόλια, σε αγχώνουν τι ανταπόκριση θα έχουν;

Θεωρώ πως έτσι όπως γνωρίζω από μικρό παιδί τον Ηρακλή σαν οργανισμό, η αποδοχή αυτών των posts ήταν πάρα πολύ καλή. Προφανώς και τα περιμένεις τα αρνητικά σχόλια αλλά συνήθως αυτά δεν είναι-όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση- δικών μας οπαδών. Το ανησυχητικό ήταν πως τα περισσότερα, τα έκαναν παιδιά μικρής ηλικίας που μας επιβεβαίωσε πως είχαμε πολλούς λόγους για να το κάνουμε. Γιατί με εκείνα θέλουμε να συζητήσουμε, θα έρθουν στο γήπεδο, αυτά θα πρέπει να πάρουν τα σωστά μηνύματα κι έχουν ευθύνη οι ομάδες απέναντι τους. Αρχικά, πρέπει να καταλάβουμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο κι έχει τεράστια δύναμη, κάτι που έχει αποδειχθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οπότε πρέπει να μην ξεχνάμε την ευθύνη που έχουμε όλες οι ομάδες απέναντι στα νέα παιδιά, τους φιλάθλους γενικά και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πώς θα διαχειριστούμε αυτή τη δύναμη που έχουμε. Θα μπορούσε να πει κάποιος πιο κυνικός -και το έχουμε ακούσει αρκετές φορές- ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ανούσιο θέαμα με 22 παίκτες που κυνηγάνε μια μπάλα. Άρα για εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και τις ομάδες μας, υπάρχει το ζήτημα του “τι νόημα πρέπει να δώσουμε σ’ αυτούς τους 22”, να κάνουμε και κάτι καλό και να επικοινωνήσουμε κάτι χρήσιμο και σωστό στα νέα παιδιά. Για μένα, αν όλοι είμαστε ξεκάθαροι χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις, τότε ίσως κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Στον Ηρακλή, όλο αυτά τα παραπάνω ήταν πιο εύκολο να τα μεταφέρουμε προς τα έξω γιατί είναι στη νοοτροπία μας έτσι κι αλλιώς, δεν μας είναι κάτι ξένο. Πριν κάποια χρόνια, λέγαμε γενικά στον ποδοσφαιρικό κόσμο ότι είμαστε ενάντια στον ρατσισμό, η UEFA φώναζε respect σε όσους μιλούσαν ανοιχτά κλπ αλλά ακόμα στην Ελλάδα, ήμασταν λίγο μαγκωμένοι σ’ αυτά τα θέματα κι ακόμα είμαστε, άσχετα αν έχουμε κάνει κάποια πρόοδο. Η ιστορία του Ηρακλή, εδώ και 113 χρόνια, έχει δείξει πως ήταν πάντα ενάντια στο άδικο. Ήταν πρωτοπόρος από τα πρώτα κιόλας χρόνια που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και επί Τουρκοκρατίας. Πήρε θέση για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, βοήθησε πρόσφυγες και ακόμα και τώρα, συνεχίζει να δείχνει την αλληλεγγύη του δίνοντας τις εγκαταστάσεις του για να βοηθήσει με τον κορονοϊό. Είναι στην κουλτούρα και στο DNA του συλλόγου και των φίλων τους όλα αυτά. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε ότι θα ανεβάσουμε κάτι για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα απλά για τα likes γιατί πολύ απλά δεν λειτουργούμε έτσι. Ξέρουμε τον κόσμο μας, τον τρόπο που σκέφτονται και το κοινωνιολογικό κομμάτι ήταν το μόνο που δεν είχαμε επικοινωνήσει δημόσια με έναν πιο οργανωμένο τρόπο. Όπως και όλες οι ελληνικές ομάδες. Στην Ελλάδα, το γήπεδο είναι ο πιο συντηρητικός χώρος μας μετά την εκκλησία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Σε μία μια εποχή που πλέον μιλάμε ανοιχτά για πολλά θέματα σχέση με παλαιότερα, είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα του να επικοινωνείς ένα μήνυμα στα social με τον λάθος τρόπο;

Θα μπορούσαμε να μην πάρουμε θέση σε πολλά ζητήματα, να είμαστε αποστασιοποιημένοι και να ασχολούμαστε μόνο με τους αγώνες και τις προετοιμασίες. Εγώ αυτό που προσπαθώ να περνάω πάντα είναι η πραγματική ταυτότητα του Ηρακλή και να μην κρυβόμαστε ποτέ. Πρέπει να έχεις το θάρρος να μιλήσεις γι’ αυτό που είσαι ανεξάρτητα με το κόστος και να μην μπεις σαν τη στρουθοκάμηλο μες το χώμα υποστηρίζοντας πως δεν σε ενδιαφέρει τίποτα. Δεν ανεβάζουμε συχνά posts όπως αυτά που είπαμε παραπάνω αλλά όταν το κάνουμε, δεν θέλουμε να είναι τυπικά. Π.χ. έρχεται μια μέρα που πρέπει να ανεβάσεις ευχές για τις γυναίκες που γιορτάζουν. Οι περισσότεροι θα ανεβάσουν ένα χρόνια πολλά αλλά ουσιαστικά έχεις μια ωραία ευκαιρία να επικοινωνήσεις κάτι ως σύλλογος να περάσεις ένα μήνυμα στους χιλιάδες που σε ακολουθούν και να βγει κάτι θετικό από όλο αυτό.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Ποια είναι η αντιμετώπιση των γυναικών στις κερκίδες και πόσο έχουν αλλάξει τα γνωστά στερεότυπα όσον αφορά τη σχέση τους με τη μπάλα;

Στο λέω ειλικρινά ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στο γήπεδο του Ηρακλή, αυτά τα θέματα είναι αυτονόητα και τα έχουμε λύσει εδώ και 20 χρόνια. Δεν υπήρχε ποτέ για εμάς τοστερεότυπο του “τι δουλειά έχουν οι γυναίκες στο γήπεδο”. Θυμάμαι να μου λένε φίλοι από άλλες ομάδες ότι οι γυναίκες δεν ανήκουν στα γήπεδα, δεν ξέρουν από μπάλα κλπ αλλά στις δικές μας κερκίδες, είχαν πάντα ενεργό ρόλο κι ένιωθα πάντα άνετα να πάρω και φίλες και κοπέλες μου στους αγώνες. Δεν έχω νιώσει ποτέ ότι υπάρχει κάποιος διαχωρισμός και ανέκαθεν έχουμε γυναίκες που είναι ακριβώς το ίδιο με εμάς, εισπράττουν τον ίδιο σεβασμό, έχουν τους ίδιους ρόλους. Θεωρώ ότι και σε άλλα γήπεδα θα γίνουν βήματα σιγά σιγά.

O social media manager του Ηρακλή, Φώτης Βλαχόπουλος

Έχετε πάρει θέση και για το κίνημα #metoo.

Είναι αυτονόητο ότι στηρίζουμε τα θύματα και καταδικάζουμε τη βία. Αυτή τη στιγμή, έχει πέσει ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο πάνω από την Θεσσαλονίκη με όλα αυτά τα άσχημα περιστατικά που συνεχίζουν να συμβαίνουν και θέλουμε ο Ηρακλής να είναι σαν μια μικρή όαση μέσα στην πόλη και μακάρι αυτή τη όαση να γίνει και ζούγκλα. Επίσης ελπίζω να μπορέσει να κάνει και ο Ηρακλής μια γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα.
Είμαστε στο 2022 και θα ήθελα οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα να μιλάνε ανοιχτά επιτέλους για όλα αυτά τα θέματα γιατί δυσκολεύονται να πάρουν θέση.

VIRAL POSTS ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΜΙΣΟΥΣ

Έχεις δεχθεί προτάσεις οπαδών που τις συζήτησες με την ομάδα και πώς διαχειρίζεται τα σχόλια μίσους σε post που γίνονται viral;

Ναι, πάντα υπάρχουν και δεχόμαστε τις διαφορετικές απόψεις. Μόνο αν δεν κάνεις τίποτα και περνάς αδιάφορος, δεν θα υπάρχει αυτό. Σε ό,τι κι αν ανεβάσουμε, πάντα θα υπάρχει ανταπόκριση. Τα posts που συζητήθηκαν πολύ, όπως αυτό για τον Άλκη κι εκείνο του Αγίου Βαλεντίνου που λέγαμε παραπάνω, έγιναν αυθόρμητα, δεν προηγήθηκε συζήτηση για κάποια στρατηγική και προγραμματισμό. Νομίζω σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν τίθεται θέμα προγραμματισμού. Σε κάθετι που κάνεις, πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις γιατί έχεις χιλιάδες ανθρώπους που σε ακολουθούν και είναι αδύνατον να
συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας. Εννοείται μας έχουν γράψει τα κλασικά σχόλια τύπου “καλά τι νομίζετε πως είναι ο Ηρακλής καμιά μεγάλή ομάδα και βάζετε τέτοια για τους ομοφυλόφιλους”. Όταν ανεβάσαμε το post για τον Άγιο Βαλεντίνο, λίγες μέρες μετά, ανέβασε η Barcelona ένα πολύ ωραίο post για τη διαφορετικότητα.Αυτό τι σημαίνει, ότι είναι μικρή ομάδα; (γέλια). Στο εξωτερικό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο ναμιλούν για τέτοια θέματα οι ομάδες και θεωρώ ότι στην Ελλάδα, που πάντα αργούμε, έχουν αρχίσει λίγο να παίρνουν το παράδειγμα τους. Πολλές φορές θα πρέπει να συγκρουστείς με κάποιους για τα μυαλά που κουβαλάνε είτε σχετικά με την οπαδική βία είτε με το πώς αντιμετωπίζουν συνανθρώπους μας κι αν τους αποδέχονται ή όχι στο γήπεδο. Μην κοιτάς που μπορεί να φωνάζουν περισσότερο, στην πραγματικότητα είναι λιγότεροι.

Στην Ελλάδα πρέπει να απαντάμε σε αυτούς τους ανθρώπους με τον σωστό τρόπο για να γίνει καλύτερη η κατάσταση στα γήπεδα, κάτι που δεν γινόταν παλιά. Νιώθω ότι προχωράμε σ’ αυτό το
κομμάτι και πάμε κάθε χρόνο και καλύτερα.

Τώρα, όσον αφορά το post με την αλλαγή των χρωμάτων μας λόγω της τραγικής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, επειδή όπως όλο τον κόσμο, μας σόκαρε, δεν μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε αν θα πρέπει να το ανεβάσουμε γιατί μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που να μην το δεχθούν γιατί είναι το σήμα της ομάδα μας. Ήταν επίσης αυθόρμητο και πρέπει να πάρεις αυτό το ρίσκο. Στην τελική, πρέπει να αποφασίσεις ως οργανισμός τι κόσμο θες στο γήπεδο. Θες να είναι ένας χώρος βίας, ρατσισμού ή να ενώνει τον κόσμο; Αυτά είναι στις αρχές ενός συλλόγου κι όχι να είναι κάτι προς διαπραγμάτευση. Το γήπεδο σου πρέπει να
είναι ένας χώρος που όλοι νιώθουν αποδεκτοί, δεν δέχεται τον ρατσισμό και τη βία. Στην Ελλάδα φοβόμαστε να τα βάλουμε με τους οπαδούς μας αλλά είναι αναγκαίο να πάρουμε θέση, δεν γίνεται αλλιώς και να αποφασίσουμε επιτέλους πώς πρέπει να είναι τα γήπεδα μας.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ

Ποια στάδια έχεις περάσει από τότε που ξεκίνησες να πηγαίνεις γήπεδο έως τώρα;

Για μένα, ο Ηρακλής είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου! Από μικρό παιδί αγαπούσα να πηγαίνω στο γήπεδο να βλέπω τους αγώνες του κι ακόμα και σήμερα, έχω την ίδια όρεξη με τότε.
Δεν είναι απλά το αποτέλεσμα της Κυριακής ή του Σαββάτου, αν θα κερδίσει ή αν θα χάσει η ομάδα αλλά η όλη εμπειρία του γηπέδου και όσα εκπέμπει σαν σύλλογος που με κάνουν υπερήφανο. Το ποδόσφαιρο, κάτι “ανούσιο” για κάποιους που δεν ασχολούνται, μπορεί να έχει ουσία τελικά και νομίζω ότι κάθε οπαδός το πιστεύει για την ομάδα του αυτό. Μακάρι να ανταγωνιζόμασταν ως οπαδοί για το ποιοι είναι πιο ωραίοι! Να ήταν αυτή η χαζούρα μας και να προσπαθούσαμε όλοι να γινόμαστε καλύτεροι. Τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα εννοείται είναι σημαντικά αλλά οι λεκέδες που αφήνουμε πάνω μας στην ιστορία μας είναι πιο σημαντικοί. Οπότε το να έχεις κάποιες αρχές και μία στάση ζωής ως σύλλογος, είναι το πιο σπουδαίο πράγμα.Tο λέω και ως οπαδός σε αυτά που κάναμε φέτος ότι ο κόσμος ήταν υπερήφανος για την ομάδα του σαν να βάλαμε το καλύτερο γκολ και κερδίσαμε κάποιο τίτλο.

Έχεις μια χαρακτηριστική ιστορία που σε συνδέει με την ομάδα;

Έχω χιλιάδες και κάθε Κυριακή που πάμε στο γήπεδο φτιάχνουμε μια νέα. Σαν πιτσιρικάς, όπως όλοι οι πιτσιρικάδες όταν αρχίζουμε να αγαπάμε τις ομάδες, τις αγαπάμε παράφορα και φανατιζόμαστε! Σ’ αυτή την ηλικία παρατηρείς ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ομάδας και του κόσμου της στο γήπεδο, προσπαθείς να τους μοιάζεις και δημιουργούνται και κάποια πρότυπα. Σ’ ένα μεγάλο βαθμό, αυτά που είδα μικρός, έπαιξαν ρόλο στην εφηβική ηλικία και λίγο πιο μετά, στον τρόπο που διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας μου. Δεν είχα κάποιον συγκεκριμένο σαν πρότυπο αλλά τους φιλάθλους και παίκτες σαν σύνολο. Για παράδειγμα, έβλεπα στον Ηρακλή ότι ο κόσμος είναι πιο ευαίσθητος σε κοινωνικά ζητήματα και δεν μένουν αμέτοχοι σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Πάντα υπήρχε μια ξεκάθαρη θέση ενάντια στονρατσισμό και όταν διάβαζα την ιστορία του έβλεπα να τονίζονται πάρα πολύ οι ήρωες όπως ο Ιβάνοφ, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος σαμποτέρ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και πολέμησε ενάντια στον φασισμό. Διαβάζοντας όλα αυτά και βλέποντας τους γύρω μου να λειτουργούν έτσι, όσο να ‘ναι, σε επηρεάζει. Σε μένα λειτούργησε θετικά. Είναι πολύ σημαντικό να σου ασκεί τη σωστή επιρροή και το τι βγάζει προς τα έξω. Αν προβάλλει συνεχώς τη βία, τη βία θα πάρεις πίσω.

TA SOCIAL MEDIA ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Πώς βλέπεις τον τρόπο που χρησιμοποιούν πλέον οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες τα social media τους εδώ και στο εξωτερικό;

Ένας αθλητής μπορεί να επηρεάζει πάρα πολλούς ανθρώπους αλλά πρέπει να μην ξεχνάμε πως η βασική δουλειά του είναι μέσα στο γήπεδο. Οπότε θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα “μέτρο” στo
ανέβασμα των posts τους. Είναι κανονικοί άνθρωποι, ζουν ανάμεσα μας και προφανώς θα ασχοληθούν με τα social τους αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, για κάποιους μεγάλους και διάσημους ποδοσφαιριστές είναι εργαλείο πλέον για να βγάλουν περισσότερα χρήματα και να κάνουν διαφημίσεις με τους χορηγούς τους. Παλιά, το βασικό κομμάτι της διαφήμισης ήταν στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα περιοδικόαλλά πλέον τα social media έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο κι έχουν δώσει πρόσβαση σε περισσότερους να μπουν στη διαφήμιση. Στο κομμάτι του marketing έχουμε μια πιο άμεση σχέση με το feedback και την απόδοση γιατί βλέπουμε τα νούμερα πιο γρήγορα και είναι πολύ καλύτερο μέσο.

Οι παίκτες του Ηρακλή τι σχέση έχουν με τα social media της ομάδας και πώς διαχειρίζονται τα δικά τους;

Έχουμε επαφή με τους παίκτες όσον αφορά τι ανεβάζουν και παίρνουμε υλικό από τα δικά τους προφίλ, αν συμφωνούν και οι ίδιοι. Δεν υπάρχει κάποια κατευθυντήρια γραμμή από την ομάδα που να τους λέει να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Έχουν ελευθερία και πολλές φορές κάνουν reposts και shares από μόνοι τους.

Παρακολουθείς ανεπίσημους λογαριασμούς του Ηρακλή; Όπως π.χ στο twitter (https://twitter.com/Iraklis_FC ) που είναι πολύ ενεργός.

Έχω δει αυτόν στο twitter και γίνεται viral συχνά. Ο κόσμος τις περισσότερες φορές συμφωνεί μαζί του και είναι ωραίο. Έχει έναν διαφορετικό χαρακτήρα στον τρόπο που γράφει πολλές και γελάμε κι εμείς στο επίσημο με τα posts του!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡ

Έχεις αγαπημένα προφίλ που είτε έχεις επηρεαστεί είτε θαυμάζεις για τη δουλειά τους;

Βλέπω περισσότερο το κομμάτι του design και ακολουθώ αρκετά. Για παράδειγμα, μ’ αρέσει πολύ η αισθητική και o σχεδιασμός των posts της Manchester United (https://twitter.com/ManUtd) και γενικά τα social media στην Αγγλία είναι ένα επίπεδο παραπάνω απ’ ότι εδώ. Επίσης, μ’ αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που χρησιμοποιούν το twitter στο εξωτερικό οι ομάδες γιατί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με χιούμορ.

Αυτό δεν είναι κάτι που μας λείπει εδώ;

Ναι γιατί εδώ εμείς βλέπουμε τα πάντα ως έναν πόλεμο! Είμαστε σαν πολεμικοί ανταποκριτές όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο ενώ στο εξωτερικό, αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά την κατάσταση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι στην πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον φανατισμό που φέρνει τεράστιο μίσος πολλές φορές και θασου δώσω ένα παράδειγμα. Παίζαμε πρόσφατα με μία άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης και στα social media δεν ανέφεραν το επίσημο όνομα του Ηρακλή αλλά χρησιμοποίησαν άλλο όνομα, κάτι το οποίο έγινε εσκεμμένα. Όταν βλέπεις έναν σύλλογο, στην επίσημη φωνή του να βγάζει μια έχθρα απέναντι σου, δεν περιμένεις κάτι καλύτερο. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα να φτάσουμε στο επίπεδο του εξωτερικού και να κάνουμε οι επίσημοι λογαριασμοί επιτέλους λίγο χιούμορ
μεταξύ μας. Στην τελική όλοι πηγαίνουμε στο γήπεδο για να περάσουμε ωραία και νομίζω στον Ηρακλή έχουμε πολύ χιούμορ! Ο κόσμος μας είναι έμπνευση σ’ αυτό το κομμάτι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σύνθημα;

Είναι αυτό που λέει “Στο όνομα του Ηρακλή δώσαμε τις ζωές μας”.

*σφύριγμα λήξης*

INFO ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΝΑΚΙ ΣΟΥ
Facebook Page
Instagram
Tik Tok