Πρώτα απ’ όλα, για να βγείτε ραντεβού με το σύντροφό σας δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα βράδυ. Μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε μέρα και ώρα- το πιο σημαντικό είναι να περνάτε ποιοτικό χρόνο, ενώ παράλληλα ασχολείστε με κάτι που αρέσει και στους δυο σας. Η έρευνα του Ινστιτούτου Gottman δείχνει ότι 2 ώρες την εβδομάδα αφιερωμένες σε ραντεβού αποτελούν μέρος μιας ευτυχισμένης και υγιούς σχέσης.

Επίσης, το να βγαίνετε ραντεβού με τ@ σύντροφ@ σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεστε στην αρχή της σχέσης σας. Αντιθέτως, όσο πιο μακροχρόνια είναι μια σχέση τόσο πιο αναγκαίο είναι και για τους δυο σας να βγαίνετε έξω, καθώς αυτό κρατάει τη σχέση σας ζωντανή και μειώνει τις πιθανότητες να πέσετε θύματα της καθημερινής ρουτίνας. 

Ακολουθούν μερικές ιδέες για βραδινό ραντεβού που θα μπορούσαν να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο ώρες:

-Κάντε μια βόλτα ή πηγαίνετε για πεζοπορία μαζί.
-Πηγαίνετε σε μια καφετέρια και μιλήστε.
-Δειπνήστε έξω ή μαγειρέψτε ένα γεύμα μαζί στο σπίτι.
-Πηγαίνετε σε ένα μουσείο ή μια έκθεση τέχνης.
-Παρακολουθήστε μαζί ένα μάθημα για να μάθετε κάτι καινούργιο.
-Παίξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
-Ασχοληθείτε με μια υπαίθρια δραστηριότητα, όπως καγιάκ ή κάποιο άθλημα.
-Πηγαίνετε μαζί στο γυμναστήριο ή στο μάθημα γυμναστικής.
-Πηγαίνετε σε ένα φεστιβάλ ή μια εκδήλωση στην πόλη σας.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το να επενδύετε στα ραντεβού; 

Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί χωρίς περισπασμούς ενισχύει τη μεταξύ σας σύνδεση.

Μπορεί να είναι δύσκολο για όλους εμάς να δώσουμε στους συντρόφους μας την πλήρη προσοχή μας χωρίς να μας αποσπούν τα παιδιά, η δουλειά, οι δουλειές ή το τηλέφωνό μας. Σε μια έξοδο για ραντεβού όμως πρέπει να εστιάζετε ο ένας στον άλλον και στη δραστηριότητα που κάνετε μαζί. Είναι επίσης χρήσιμο να μην ασχοληθείτε με τα τηλέφωνά σας κατά τη διάρκεια του ραντεβού.

Με αυτό τον ποιοτικό χρόνο χτίζετε θετικές αλληλεπιδράσεις για να τις αποθηκεύσετε στον συναισθηματικό σας τραπεζικό λογαριασμό: 5 προς 1 είναι η αναλογία θετικών αλληλεπιδράσεων προς αρνητικές, προκειμένου να διατηρήσετε μια θετική προοπτική. Οι βραδιές ραντεβού μπορούν να αποτελέσουν μια ευκαιρία να ενισχύσετε αυτή την αναλογία και να περάσετε καλά μαζί.

Σας βοηθά να συμμετέχετε σε δραστηριότητες με κοινό νόημα, oι οποίες αποτελούν τελετουργίες μεταξύ σας σύνδεσης. Το κοινό νόημα είναι ο τρόπος με τον οποίο ορίζετε και μοιράζεστε τα πράγματα ως ζευγάρι. Οι τελετουργίες σύνδεσης είναι πράγματα που μοιράζεστε και οι δύο και τα απολαμβάνετε μαζί – από ένα πρωινό φιλί μέχρι τον τρόπο που γιορτάζετε σημαντικά γεγονότα και, φυσικά, τις εξόδους ραντεβού.

Σας δίνει χρόνο να μιλήσετε για τη σχέση σας. Ο χρόνος που έχετε μόνοι σας σας δίνει την ευκαιρία να ελέγξετε τι πάει καλά στη σχέση σας, καθώς και τι χρειάζεται να δουλέψετε στη μεταξύ σας επικοινωνία το επόμενο διάστημα. Η συζήτηση αυτού του θέματος κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού μπορεί να κάνει αυτές τις συζητήσεις να μοιάζουν ασφαλείς.

Μπορείτε να διασκεδάσετε μαζί. Η διασκέδαση στις σχέσεις είναι πολύ σημαντική για την ικανοποίηση και των δυο ώστε να μην την αναζητήσετε χωριστά. Βοηθάει στην εξισορρόπηση του άγχους και της ευθύνης.

Γίνετε πιο “συνεπείς στα ραντεβού σας” 

Συζητήστε με τ@ σύντροφ@ σας για να ορίσετε κοινό χρόνο κάθε εβδομάδα που θα μπορείτε να περνάτε δύο ώρες μαζί. Αυτή μπορεί να είναι η ίδια ώρα κάθε εβδομάδα ή μπορείτε να προγραμματίσετε την επόμενη στο τέλος της πιο πρόσφατης βραδιάς ραντεβού σας. Μπορεί να είναι χρήσιμο να προγραμματίσετε τις εξόδους ραντεβού όπως θα κάνατε με ένα ιατρικό ραντεβού ή μια συνάντηση στη δουλειά. Αυτό κάνει να αισθάνεστε ότι του δίνετε μεγαλύτερη προτεραιότητα και ότι είναι πιο δύσκολο να το ακυρώσετε ή να το ξεχάσετε.