«Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με τις διαδικτυακές γνωριμίες», δήλωσε ο Los Mayers, ένας προγραμματιστής εφαρμογών που ζει στο Μπρούκλιν, o οποίος είχε γνωρίσει όλες τις προηγούμενες συντρόφους του από κοντά με τον «παραδοσιακό τρόπο». Όταν όμως το περασμένο καλοκαίρι, η πρώην του τον χώρισε, και αφού έμεινε ελεύθερος, αποφάσισε να δοκιμάσει τον έρωτα μέσω διαδικτύου.

Ο Mayers πέρασε ένα μήνα στην εφαρμογή Hinge, πήρε συμβουλές από τους φίλους του σχετικά με τις φωτογραφίες που θα πρέπει να ανεβάζει, περνούσε όλη την ημέρα του γράφοντας εξατομικευμένα μηνύματα και δοκίμασε ακόμα και να πληρώσει για έναν premium λογαριασμό. Αλλά στο τέλος, το μόνο που βρήκε ο Mayers ήταν απογοήτευση. «Ένιωσα ότι οι εφαρμογές δεν ήταν για μένα», είπε. Έτσι σκέφτηκε μια νέα λύση:

έφτιαξε μια εφαρμογή γνωριμιών που ήταν μόνο για εκείνον. Κυριολεκτικά, γι’ αυτόν και για κανέναν άλλον.

Την ονόμασε Flirt With Los και δεν έχει κανέναν αλγόριθμο από πίσω, που να προτείνει συγκεκριμένα προφίλ για match. Επίσης, δεν υπάρχουν Super Likes, όπως για παράδειγμα στο Tinder, και το app του Mayers δεν προσπαθεί να πουλήσει συνδρομές αν κάποιος ξεμείνει από swipes -που δεν πρόκειται, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου swipes. Υπάρχει μόνο ένα προφίλ για να διαλέξετε, και αυτό είναι του Los Mayers.

Όσοι κατεβάζουν την εφαρμογή, πληκτρολογούν το username τους στο Twitter ή στο Instagram και αυτό είναι όλο, μια φωτογραφία του Mayers με δύο επιλογές: flirt ή pass.

Los Myers

Αν πατήσετε pass, εμφανίζεται μια φωτογραφία του Mayers να κλαίει και σας ζητάει να δοκιμάσετε ξανά. Όταν πατάτε το κουμπί flirt, εμφανίζεται μια σειρά από προτροπές για να μιλήσετε με τον Mayers. Αν αυτές δεν είναι της αρεσκείας σας, πατάτε refresh και η εφαρμογή σας εμφανίζει καινούργιες. Ο Mayers ήθελε να εξαλείψει το άγχος που προκαλεί ένα κενό πλαίσιο κειμένου, όπου πρέπει να στίψεις το μυαλό σου για να σκεφτεί κάτι έξυπνο και να το γράψεις. «Θέλω απλώς να διαλέξετε κάτι που να έχει απήχηση ως φλερτ και να έχει ενδιαφέρον. Δεν είναι απαραίτητο να βρεις τις τέλειες λέξεις, είναι απλώς μια στιγμή σύνδεσης», είπε.

Flirt With Los

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία υψώνει τείχη ανάμεσά μας, το Flirt With Los κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα είδος άμεσης σύνδεσης, ένας προς έναν, που δεν μπορεί να προσφέρει σχεδόν καμία άλλη εφαρμογή. Είναι η αφιλτράριστη αυτοέκφραση.

Το 2023, ο Mayers έβαλε ένα challenge στον εαυτό του, να κυκλοφορεί μια νέα εφαρμογή κάθε μήνα για ένα χρόνο. Εν μέρει ήθελε να ενισχύσει τις δεξιότητές του στον προγραμματισμό, αλλά εξερευνούσε επίσης έναν εντελώς νέο τρόπο σκέψης για τη δημιουργία λογισμικού.

«Ξόδεψα πολύ χρόνο προσπαθώντας να επιλύσω αυτά τα δύο κομμάτια του εαυτού μου, το κομμάτι του εαυτού μου που έχει αυτή την ενέργεια του CEO, του προγραμματιστή, και το κομμάτι του εαυτού μου που αισθάνεται σαν ράπερ και θέλει απλώς να κάνει τέχνη», δήλωσε ο Mayers. «Ήθελα να δω αν θα μπορούσα να κυκλοφορήσω εφαρμογές με τον τρόπο που άλλοι άνθρωποι κυκλοφορούν mixtapes». Ο Mayers θέλει οι εφαρμογές του να συνδέουν τον κόσμο με τον ίδιο, ή τουλάχιστον με την ασυνήθιστη μορφή προσωπικής έκφρασης.

Το Flirt With Los, που μπορείτε να το κατεβάσετε αν έχετε iPhone, είναι το πιο τρανό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης. Μπορεί να μοιάζει ως φάρσα, ένα κακόγουστο και άβολο αστείο, αλλά υπάρχει και ένα επίπεδο σοβαρότητας. «Είναι εύκολα το πιο προσωπικό πράγμα που έχω κάνει ποτέ», δήλωσε ο Mayers.

«Όλες οι εφαρμογές μου βασίζονται σε ένα πρόβλημα που έχω βιώσει, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κυριολεκτικά λέει “Αυτός είμαι εγώ”. Αυτό είναι το πρόσωπό μου και αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Δεν μπορώ να βρω ραντεβού”».

Η εφαρμογή είναι μια απόδειξη ευαλωτότητας που ο Mayers πάλευε μαζί της για εβδομάδες πριν βρει το θάρρος να την μοιραστεί. «Αλλά μετά είχα αυτή την αίσθηση της διαύγειας. Αν θέλεις να βρεις σύνδεση, ειδικά με το εμπόδιο της τεχνολογίας, πρέπει να παρουσιάσεις το 100% του εαυτού σου, με όλα σου τα ελαττώματα», είπε.

Flirt With Los

Πηγή: Gizmodo