Πριν λίγες ώρες, άρχισε να κυκλοφορεί στους ψηφιακούς δρόμους και να τρομάζει τους επενδυτές η είδηση που έλεγε για την ξαφνική πτώση των bitcoins. Σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics, κατέγραψαν απώλειες 9% μέσα σε 24 ώρες και από την τεράστια κορύφωση τους τον Νοέμβριο του 2021, κατρακύλησαν στην πτώτη του 70% φτάνοντας το όριο των 20.000 δολαρίων.

Οι φόβοι για άνοδο του πληθωρισμού, οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων και τα ζητήματα ρευστότητας σε έναν βασικό παράγοντα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων έχουν αλλάξει τις αγορές ψηφιακών νομισμάτων προς το χειρότερο. Όπως είπε ο Mostafa Al-Mashita, CEO ΤΗς καναδικής εταιρείας κρυπτογράφησης SDM, «τα κρυπτονομίσματα έχουν παγιδευτεί στο ευρύτεροπεριβάλλον κινδύνου που επηρεάζει τις αγορές. Αυτό που βιώνουμε είναι ο αντίκτυπος μιας επιδεινούμενης μακροοικονομικής τάσης κατά την οποία ο πληθωρισμός αυξάνεται λόγω ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Παρ’ όλα αυτά, ο Jay-Z μέσω του ιδρύματος του, Shawn Carter και ο πρώην ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, που είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Block, συνεργάστηκαν και με τη βοήθεια των Cash App, Black Bitcoin Billionaire και Crypto Blockchain Plug, δημιούργησαν το χρηματοοικονομικό πρόγραμμα αλφαβητισμού The Bitcoin Academy, το οποίο απευθύνεται στους κατοίκους του συγκροτήματος κατοικιών Marcy Houses, στη γειτονιά του Brooklyn που μεγάλωσε ο κύριος Carter.

bitcoin

Το επιχειρηματικό δίδυμο χρηματοδοτεί αυτό το πρότζεκτ για να προσφέρει εκπαίδευση και να ενδυναμώσει την κοινότητα με γνώση» για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και άλλων οικονομικών επενδύσεων, σχεδιάζουν να το μεταφέρουν και σε άλλες περιοχές και όποιος θέλει να συμμετέχει, είναι όλα δωρεάν.

Επιπλέον, τα παιδιά  5 έως 17 ετών θα μπορούν να πάρουν μέρος στο Crypto Kids Camp για να μάθουν τα πάντα για τον cryptoκοσμο κάνοντας μαθήματα με εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρήσεων, καθηγητές και entrepreneur ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να δουν στην πράξη πώς λειτουργεί αυτό το πολύπλοκο σύστημα. 

«Αυτό που οραματιζόμαστε για το Bitcoin Academy είναι να μην κάνει κανένα διαχωρισμό και να μην υπάρχουν όρια στη μάθηση γιατί είναι περιορισμένη η πρόσβαση στην εκπαίδευση του οικονομικού τομέα. Είναι ακόμα δύσκολο να τα εφαρμόσουν στις καθημερινές τους ανάγκες και επίσης, χρειάζονται συσκευές και πλάνα με δεδομένα. Αυτό το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει και να ενθαρρύνει την κοινότητα να μάθει χρήσιμα πράγματα ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το bitcoin συγκεκριμένα αλλά και για την οικονομία γενικότερα. Θέλουμε να αποδείξουμε πως το να δημιουργείς ισχυρά εργαλεία που είναι προσβάσιμα σε περισσότερο κόσμο, τους βοηθάει να δυναμώσουν την ανεξαρτησία τους», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Αν αυτή η πρωτοβουλία σου θυμίζει κάτι, πέρσι τον Ιούλιο, ο Spike Lee έκανε κάτι που του γύρισε μπούμερανγκ και έλαβε άσημα σχόλια . Συμμετείχε σε μία διαφήμιση για ATM με κρυπτονομίσματα που απευθυνότηταν σε μειονότητες που έχουν αποκλειστεί από το οικονομικό σύστημα και τους παρότρυνε να επενδύσουν σ’ αυτό το χώρο αλλά χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί αυτός μηχανισμός, ο οποίος μπορεί να πατήσει το game over χωρίς να το καταλάβεις.