Στο υπερεπιτυχημένο blockbuster του 2018 “Α Star is Born” το οποίο ήταν υποψήφιο για Όσκαρ σε αρκετές κατηγορίες, ενώ κέρδισε το Όσκαρ πρωτότυπου τραγουδιού για το ομώνυμο soundtrack, o Βradley Cooper ίσως στον ρόλο της ζωής του, υποδύθηκε έναν τραγουδιστή της Country που είχε σοβαρό πρόβλημα με τις καταχρήσεις, επιχείρησε να απεξαρτηθεί και τελικά αυτοκτόνησε (συγγνώμη για το spoiler όμως δεν πιστεύω πως έχουν μείνει αρκετοί που να μην έχουν παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη ταινία).

Η αλήθεια είναι, πως ο Bradley Cooper, πιθανόν και να ενσάρκωσε τόσο καλά το ρόλο του Jack Maine, επειδή αντιμετώπιζε και στην πραγματική του ζωή πρόβλημα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Και η νηφαλιότητα άλλαξε τα πάντα στην ζωή του, όμως πλέον αναγνωρίζει πως για να κόψει τις καταχρήσεις έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόταν βοήθεια. Τη Δευτέρα, ο ηθοποιός που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα γυρίσματα της ταινίας “Nightmare Alley” συμμετείχε στο podcast “SmartLess” του Will Arnett με τον Jason Bateman και τον Sean Hayes για να συζητήσει για τα προβλήματά του με την αυτοεκτίμηση, την κατάχρηση ναρκωτικών και τον εθισμό στα 20 του χρόνια. Μοιράστηκε ότι, τελικά, ήταν ο Arnett που τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι ήταν καιρός να αγωνιστεί για τη νηφαλιότητά του.

Όλα ξεκίνησαν με ένα δείπνο. O Bradley λοιπόν αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό κατά το οποίο είπε στον Will: “Φίλε, θυμάσαι που είχαμε φάει μαζί τις προάλλες; Πώς νομίζεις ότι πήγε;”. Αρχικά, ο Cooper πίστευε ότι το κακό χιούμορ που είχε προσαρμόσει ως μηχανισμό άμυνας για να μιμηθεί δημοφιλείς κωμικούς όπως ο Arnett είχε κερδίσει τους καλεσμένους. Αλλά ο Arnett του είπε την ψυχρή, σκληρή αλήθεια. “Ήσουν ένας πραγματικός μ@λ@κ@ς, φίλε. Ήσουν μια πραγματικά μ@λ@κ@ς.”

Αυτή η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την επισήμανση του Arnett ότι ο Cooper δεν είχε ακόμη βγάλει έξω τον σκύλο του, ενώ ήταν ήδη 4 το απόγευμα, ήταν μια τεράστια αφύπνιση.

“Εκείνη ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι είχα πρόβλημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ο τύπος που νομίζω ότι κάνει κακό χιούμορ, μου λέει την αλήθεια, και αυτό άλλαξε ολόκληρη τη ζωή μου”, είπε ο Cooper. Πιστώνει στον Arnett ότι τον έβαλε στο δρόμο της ανάρρωσης και τον βοήθησε να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

“Ήμουν τόσο χαμένος και ήμουν εθισμένος στην κοκαΐνη”, είπε ο Cooper. “Ο Will πήρε το ρίσκο να κάνει αυτή τη δύσκολη συζήτηση μαζί μου τον Ιούλιο του 2004, και αυτό με έβαλε σε ένα μονοπάτι να αποφασίσω να αλλάξω τη ζωή μου. Ήταν πραγματικά ο Will Arnett. Αυτός είναι ο λόγος

Σήμερα, ο Cooper λέει ότι έχει ένα νέο είδος αυτοεκτίμησης που δεν συνδέεται με κανένα εξωτερικό χαρακτηριστικό. Αυτό, καθώς και η αγάπη του για την κόρη του, Lea, την οποία μοιράζεται με την Irina Shayk, αποτέλεσαν κίνητρο για να παραμείνει σε καλό δρόμο.

Ο Arnett, από την πλευρά του, είναι εξίσου περήφανος που βλέπει πόσο μακριά έχει φτάσει ο Cooper από εκείνο το μοιραίο δείπνο. “Ήταν φοβερό να σε βλέπω σε αυτό το μέρος και να σε βλέπω να νιώθεις άνετα”, του είπε ο Arnett στο podcast. “Τίποτα δεν με έχει κάνει πιο ευτυχισμένο.