Στο επεισόδιο της Πέμπτης της σειράς “The Kardashians”, η Kourtney Kardashian αποκάλυψε ότι ένας γιατρός τη συμβούλεψε να πίνει σπέρμα τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για να βελτιώσει τη γονιμότητά της. (Ναι, καλά διαβάσατε. ) O λόγος είναι, ότι η ίδια και ο σύζυγός της Travis Barker, οι οποίοι πανρεύτηκαν πρόσφατα για τρίτη φορά στο Πορτοφίνο της Ιταλίας προσπαθούν να κάνουν ένα παιδί και επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης επισκέπτονται ειδικούς προκειμένου να βελτιώσουν τα επίπεδα της γονιμότητάς τους.

Στο επεισόδιο, η Κοurtney Kardashian και ο σύζυγός της Travis Barker συναντήθηκαν με έναν ειδικό ευεξίας για να συζητήσουν τα προβλήματα γονιμότητάς της. Εκεί, εξήγησε ότι ένας γιατρός τη συμβούλεψε να πίνει το σπέρμα του Barker τέσσερις φορές την εβδομάδα. “Δεν μπορώ να θυμηθώ τι μου είπε, αν ο αριθμός και η ποιότητα των ωαρίων μου ήταν χαμηλός ή υψηλός. Αλλά μας είπε, καλά, μου είπε, ότι αυτό που θα το βοηθούσε ήταν να πίνω σπέρμα τέσσερις φορές την εβδομάδα”. Ο Barker απάντησε με ένα χαμόγελο: “Λατρεύω αυτόν τον γιατρό”.

Η μεγαλύτερη αδελφή Kardashian, η οποία έχει μιλήσει ανοιχτά με θέματα γονιμότητας που αντιμετωπίζει, δεν διευκρίνισε ποιος είναι ο γιατρός ή σε τι ειδικεύεται. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι εκείνη και ο Barker δεν δοκίμασαν στην πραγματικότητα αυτή την “τεχνική” – αντί γι’ αυτό, επέλεξαν κάτι που ονομάζεται Panchakarma cleanse. Το αν η Καρντάσιαν ή όχι πίνει όντως το σπέρμα του συζύγου της δεν μας αφορά. Αλλά σε έναν κόσμο παραπληροφόρησης σχετικά με τα θέματα γονιμότητας, αυτο που ξέρουμε είναι ότι πρέπει να το ελέγξουμε αυτό με έναν πραγματικό γυναικολόγο – ειδικά δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν τα επεισόδια ή διαβάζουν αυτές τις ειδήσεις και μπορεί να ακολουθήσουν αυτό που μαθαίνουν. Να τι είχε να πει.

Η κατανάλωση σπέρματος από το στόμα βελτιώνει τα προβλήματα γονιμότητας;

Η γυναικολόγος Daisy Ayim, MD, δήλωσε στο POPSUGAR ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια πίσω από αυτή τη θεωρία. “Αυτό είναι γελοίο”, λέει. “Κάντε ό,τι χρειάζεται για να διασκεδάσετε, αλλά η κατάποση σπέρματος δεν έχει καμία σχέση με τη γονιμότητα”.

Επειδή η μεγαλύτερη από τις αδελφές Kardashian δεν κατονόμασε τον συγκεκριμένο γιατρό που την συμβούλεψε – και ας είμαστε ειλικρινείς, πότε οι Κardashians δεν αναφέρουν ονόματα – η Dr. Ayam πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα διαφημιστικό κόλπο για να προκαλέσει κάποιo διαδικτυακό ντόρο (την αγαπημένη κατάσταση της συγκεκριμένης οικογένειας). Όταν ρωτήθηκε γιατί ένας γιατρός θα συμβούλευε ποτέ κάτι τέτοιο, η Dr. Ayam απάντησε: “Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει μόνο με λόγους ψυχαγωγίας. Θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν ήταν κάποιος γιατρός που της είπε να πιει σπέρμα για να αυξήσει τη γονιμότητά της”.

Φυσικά, η γονιμότητα μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη. Και η Dr. Ayam λέει ότι γενικά, συμβουλεύει τους ασθενείς να απολαμβάνουν το χρόνο που προσπαθούν να συλλάβουν. “Θέλουμε να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν οι ασθενείς και όχι να το κάνουν αγγαρεία”. Έτσι, αν το να πιείτε το σπέρμα του συντρόφου σας ακούγεται σαν ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε λίγο αλατοπίπερο στη σεξουαλική σας ζωή, τότε με κάθε τρόπο, κάντε το. Απλά να ξέρετε ότι δεν κάνει τίποτα συγκεκριμένο για να βελτιώσει άμεσα τα προβλήματα γονιμότητας. “Υπάρχουν φάρμακα και πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη γονιμότητα και η κατανάλωση σπέρματος δεν είναι ένα από αυτά”, λέει η Dr. Ayam.

Όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας με φυσικό τρόπο, μπορείτε να δοκιμάσετε τον βελονισμό, να κόψετε συνήθειες όπως το κάπνισμα και να πάρετε λίγη βιταμίνη-D. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μιλήσετε με έναν ειδικό σε θέματα γονιμότητας, ο οποίος μπορεί να σας παράσχει ιατρικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης της εγκυμοσύνης σας, δεδομένων των ειδικών αναγκών σας.

Το συμπέρασμα: “Ακούγεται πολύ χαριτωμένο και αστείο στην τηλεόραση, αλλά στην πραγματική ζωή, υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά βλέπουν τι κάνουν αυτές οι διασημότητες και σκέφτονται ότι πρέπει να το κάνουν κι αυτοί. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να παίρνει ιατρικές συμβουλές από μια τηλεοπτική εκπομπή”, συμβουλεύει η Dr. Ayam.