Ο χωρισμός δύο ανθρώπων είναι ομολογουμένως μια αρκετά οδυνηρή διαδικασία, όχι μόνο γιατί ακυρώνει μια υφιστάμενη κατάσταση κι ενδεχομένως ένα κοινό όραμα, αλλά παράλληλα ακυρώνει μια εκδοχή του μελλοντικού μας εαυτού που ονειρευτήκαμε και πιθανώς να έχουμε επενδύσει και θυσιάσει πολλά ώστε να γίνει εφικτή η πραγμάτωσή της. Η ματαίωση λοιπόν αυτής της συνέργειας που προεκτείνεται από το παρόν στο μέλλον, είναι σίγουρα αρκετά τραυματική, ανεξάρτητα από τους πολυάριθμους λόγους που μπορεί να μας έχουν οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση.

Εντούτοις ίσως το μόνο διασκεδαστικό κομμάτι του χωρισμού, είναι το σεξ χωρισμού. Συνήθως συμβαίνει όταν έχετε χωρίσει με αμοιβαίους όρους και σε ιδιωτικό χώρο (δεν μπορώ να φανταστώ τα ζευγάρια που βλέπω να χωρίζουν σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο να κάνουν σεξ χωρισμού, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος). Μια άλλη καλή αφορμή είναι όταν συναντιέστε για να «ανταλλάξετε πράγματα», ή κάποια άλλη τυχαία δικαιολογία που στην πραγματικότητα είναι απλά ένας λόγος για να ξαναβγείτε μαζί.

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά είναι μελαγχολικά, καυτά, θλιβερά, σέξι και μπερδεμένα και μπορεί αυτό το μείγμα συναισθημάτων να οδηγήσει σε εικόνες ακατάλληλες για ανηλίκους. Αυτή η ένταση της «τελευταίας φοράς», το μελόδραμα και η σκέψη ότι είσαι ενώπιον ενός ανθρώπου που μπορείς να απολαύσεις σαρκικά την ένωση μαζί του για ύστατη φορά, καθώς μετά από αυτό θα κριθεί ακατάλληλο και «απαγορευμένο φρούτο», μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά εκρηκτικό.

Μπορεί επίσης να είναι και πολύ χάλια εδώ που τα λέμε. Και συνήθως δεν είναι η καλύτερη απόφαση για την ψυχική σας κατάσταση και τη γενικότερη ευημερία σας. Όχι ότι θα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα που το κάνετε, εννοώ ότι πολλοί από εμάς το έχουμε κάνει – το πιο πιθανόν όλοι μας. Και μαζί με αυτό έχουμε κάνει κι όλα τα λάθη που συνεπάγεται μια τέτοια πράξη.

Ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά τις περισσότερες φορές θα έλεγα ότι το σεξ χωρισμού είναι περισσότερο ένα “mindfuck” παρά μια πράξη που αξίζει πραγματικά. Ξέρω ότι δεν απεικονίζεται έτσι στις ρομαντικές κομεντί όπου εν τέλει καταλήγει να αντιστρέφεται σε “makeup sex” με τους πρωταγωνιστές να τρέχουν ερωτευμένοι στο ηλιοβασίλεμα. Αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι αφορά περισσότερο ένα γρήγορο πήδημα με τα μισά μας ρούχα, αφήνοντας στο πέρας του ένα ανοιχτό ερώτημα «… και τώρα τι;». Αυτή βέβαια είναι η εκδοχή του σεξ χωρισμού για την οποία δεν μας αρέσει καθόλου να μιλάμε.

Φωτ.: Noah Carvalho

Εδώ παραθέτω πέντε πράγματα για το σεξ του χωρισμού για τα οποία δε μιλάει κανείς:

 

1. Δεν συμβαίνει πάντα

Όταν έχετε χωρίσει, υπάρχουν πολλά καυτά συναισθήματα, πολλά έντονα συναισθήματα και συνήθως πολλή ένταση. Γι’ αυτό και μια συνάντηση με το φρεσκοχωρισμένο έτερον σας ήμισυ, πολύ πιθανόν να καταλήξει σε σεξ. Κάποιες φορές είναι απλά πολλές οι προσδοκίες, αλλά ένας από τους δύο έχει αρκετά καθαρό μυαλό για να συνειδητοποιήσει ότι είναι κακή ιδέα, και τότε απλά μένετε να αισθάνεστε λίγο ανόητοι με πολλή απογοήτευση. Οπότε λάβετε υπόψη σας αυτή τη συμβουλή και μην έχετε πολλές προσδοκίες από κάτι τέτοιο.

2. Μπορεί και να αποδειχτεί υπέροχο

Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου υπέροχο, γιατί απλούστατα αποφασίσατε ότι δεν πρέπει να είστε μαζί. Ίσως είστε θυμωμένοι ή πληγωμένοι. Ίσως απλά να είστε πραγματικά λυπημένοι και συναισθηματικά φορτισμένοι, γεγονός που επιτείνει το μελοδραματικό του πράγματος και την ένταση. Και όμως, κατά τραγική ειρωνεία, μερικές φορές είναι πολύ, πολύ καυτό. Το οποίο είναι λίγο λάθος. Γεγονός που το κάνει ακόμα πιο καυτό. Κι όσο πιο καυτό είναι, τόσο περισσότερο δε βγάζει νόημα ο χωρισμός. Φίλε, είμαστε πολύ μπερδεμένοι!

3. Αλλά δεν θα είναι απαραίτητα υπέροχο

Ακόμα πιο περίεργο από το να είναι υπέροχο, είναι η αίσθηση δυσφορίας που ακολουθεί ένα πολύ κακό σεξ χωρισμού. Μπορεί να μην έχετε καταφέρει να τελειώσετε, να είναι αδέξιο ή απλά όχι πολύ καλό, αλλά πλέον μεταξύ σας δεν υπάρχει τίποτα από την κατανόηση και την αλληλοφροντιστικότητα της σχέσης για να γεμίσετε αυτό το κενό. Αντ’ αυτού, κάνετε πολύ περίεργο και κακό σεξ με κάποιον που μόλις αποφασίσατε ότι δεν θέλετε να είστε πλέον μαζί του και αυτό είναι πολύ παράξενο και αμήχανο.

 

4. Μπορεί να είναι μια κακή επιλογή να πεις «αντίο»

Ανεξάρτητα από το πόσο σταθεροί ήσασταν στον χωρισμό σας, το σεξ μπορεί να μπερδέψει τα κατά πολύ τα πράγματα. Αρχίζετε να νιώθετε ξανά ερωτευμένοι (ή απλά θυμάστε πόσο πολύ ταιριάζετε στο κρεβάτι) και ξαφνικά όλοι οι λόγοι του χωρισμού δεν φαίνεται πια να βγάζουν νόημα. Είτε αποφασίσετε να τα ξαναβρείτε, είτε απλά καταλήξετε σε εκείνη τη φρικτή κατάσταση του «είμαστε πρώην που εξακολουθούν να είναι κολλημένοι ο ένας με τον άλλον αλλά εξακολουθούν να κάνουν σεξ», πρέπει να προσπαθήσετε να μην κολλήσετε σε αυτό το ερωτική λίμπο.

5. Είναι αμήχανο AF μετά

Νομίζεις ότι το να ξαπλώνεις μετά από ένα one night stand είναι άβολο; Αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το σεξ μετά από χωρισμό. Τι λέτε ο ένας στον άλλον; Τι σκέφτεται ο άλλος; Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ναι, μερικές φορές είναι σούπερ σέξι και καυτό και ένας πολύ καλός τρόπος για να πείτε αντίο, αλλά κάποιες άλλες φορές απλά ξαπλώνετε άβολα στο κρεβάτι κι αναρωτιέστε «Τι θα γίνει μετά;».

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, καλό είναι να σκεφτείτε δυο φορές προτού επιδοθείτε σε ένα ξέφρενο σεξ χωρισμού!