Έφτασε και αυτό το Σαββατοκύριακο και νομίζουμε ότι παρόλο που περνάει ο μήνας σχετικά γρήγορα, ταυτόχρονα μοιάζει ατελείωτος. Το Πάσχα είναι τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα, αλλά αυτή είναι η προσωπική μας αίσθηση βέβαια. Αν και οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, θα χαλάσει, δεν πρέπει να πτοηθούμε. Άλλωστε, είναι απρόβλεπτος και εμείς δεν μπορούμε να βασίσουμε τα σχέδιά μας σε αυτόν. Ακόμα είναι άνοιξη και πρέπει να βγούμε έξω όσο προλαβαίνουμε, πριν έρθουν οι καύσωνες του καλοκαιριού. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο ακούγοντας ένα μουσικό “Βίωμα”, παρακολουθώντας τον ποιητικό λόγο μέσα από προβολές ταινιών βιντεοποίησης, βλέποντας έργα γραφικής τέχνης, γελώντας με χαοτικές αφηγήσεις και ανακαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της Αθήνας!

Το OLAFAQ επέλεξε μερικά μόνο από τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα αυτό το σαββατοκύριακο. Άλλα δωρεάν, άλλα με είσοδο, αυτές είναι προτάσεις του:

Ο Novel 729 live στο ΟΑΚΑ

Ο ράπερ Novel 729 θα παρουσιάσει τον καινούριο του δίσκο “ΒΙΩΜΑ” για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα. Μετά την sold out συναυλία του στον Βοτανικό και την εμφάνιση του στον Χελμό πέρσι, ο καλλιτέχνης της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής ετοιμάζεται για ακόμα ένα εκρηκτικό live.

“Πείτε στον φόβο ήρθε η ώρα να τα πούμε”.

729 Συνάντηση. Η μεγαλύτερη όλων.

Στην σκηνή μαζί του ο DJ Sativa και ο Sonic.
+ Special friends

Εισιτήρια εδώ.

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Video Poetry στο Θέατρο Εμπρός

Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει για ενδέκατο χρόνο στην Αθήνα το International Video Poetry Festival ένα από τα πιο αναγνωρισμένα φεστιβάλ ποίησης στον κόσμο. Με περισσότερους από 2000 καλλιτέχνες να έχουν εκπροσωπήσει συνολικά 85 χώρες μέσα σε αυτά τα χρόνια, το «Διεθνές Φεστιβάλ Βίντεο-Ποίησης» φέρνει την νέα σκηνή Ελλήνων ποιητών στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να βιώσει τον ποιητικό λόγο μέσα από προβολές ταινιών βιντεοποίησης, spoken word συναυλίες, περφόρμανς, αναγνώσεις και ομιλίες. Ο κινηματογράφος, η ποίηση και η μουσική συναντιούνται με σκοπό να επικοινωνήσουν τους κοινωνικούς, οικολογικούς, αντιαποικιοκρατικούς, φεμινιστικούς και ΛΟΑΤΚΙ αγώνες της εποχής μας- την έμπνευση, τα όνειρα, τις ιδέες και τις ελπίδες όλων μας.

Το Σάββατο 20/4 θα παρουσιαστούν από τις 4 το μεσημέρι εργαστήρια και ομιλίες με θέμα την προφορική ποίηση, ενώ στις 6 το απόγευμα ξεκινά το Spoken Word Live με την συμμετοχή 38 ποιητών από 10 χώρες.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η βρετανίδα super star Miss Yankey, η Παλαιστίνια Tasneim Zyada, με πολύ σπουδαίες performances σε όλο τον κόσμο, o Τζαμαϊκανός rap- reggaeton ποιητής J. Chambers, οι Αφροαμερικανοί Moeflowz (Η.Π.Α.) και Dionne D Hunter (Η.Π.Α.), η Luna Montenegro & ο Adrian Fisher από την Χιλή, η Hlín Leifsdóttir + Morton από την Ισλανδία, ποιήτριες από την Αίγυπτο, την Αλγερία, την Γαλλία, την Λετονία, την Κύπρο. Η βραδιά επίσης φέρνει στην σκηνή 26 εξαιρετικούς Έλληνες ποιητές και ποιήτριες, παρουσιάζοντας μια πανδαισία θεμάτων, ύφους και ζωντανής επιτέλεσης.

Πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

1st PRINTED* ATHENS ART WEEKEND

CLOTHING | ACCESSORIES | BRANDS | ART PRINTS | COLLECTABLES | LIVE PRINTING | EXHIBITIONS | WORKSHOPS

Κάποιοι επιμένουν να αφιερώνονται στην τέχνη ακόμα και στους πιο χαλεπούς καιρούς! Ανάμεσα τους είναι και οι εγχώριοι γραφίστες, εικονογράφοι, μεταξοτύπες, τυπογράφοι και καλλιτέχνες του δρόμου που συνεχίζουν με αφοσίωση και αγάπη να δημιουργούν έργα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των γραφικών τεχνών. Με t-shirts, με καλλιτεχνικές εκτυπώσεις, χαρακτικά, αφίσες καθώς και άλλα αντικείμενα τυπωμένα στο χέρι ή ψηφιακά, σε λίγα και συλλεκτικά ή περισσότερα αντίτυπα, οι πρωταγωνιστές των γραφικών τεχνών είναι οι άνθρωποι που ομορφαίνουν τον προσωπικό μας χώρο, είναι οι καλλιτέχνες πίσω από τις μπλούζες που φοράμε και τα graffiti που θαυμάζουμε στο δρόμο.

Όλο το Σαββατοκύριακο, οι δημιουργοί αυτοί, θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τα έργα τους σε αυτό το αφιερωματικό διήμερο φεστιβάλ γραφικής τέχνης, όπου οι φίλοι του είδους θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να στηρίξουν τους ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες, αλλά και να παρακολουθήσουν ολόκληρη τη δημιουργική διαδικασία.

Περίπου 60 εγχώριοι καλλιτέχνες: graphic designers, illustrators, screen printers, local t-shirt & streetwear brands, τυπογράφοι, συγκεντρώνονται για 1η φορά στον υπέροχο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, στο κέντρο της Αθήνας, για να δημιουργήσουν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να παρουσιάσουν και να προσφέρουν τις μοναδικές δημιουργίες τους, όπως καλλιτεχνικές μεταξοτυπίες, t-shirts, tote bags, poster, κούπες, κονκάρδες, καπέλα κ.α.

Μια ξεχωριστή ανοιξιάτικη βόλτα στον πανέμορφο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, πασχαλινά δώρα και ψώνια, ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας, συναντήσεις με φίλους, πολύ μουσική, μα πάνω από όλα μια γιορτή – αφιέρωμα στις γραφικές τέχνες, σε περιμένουν, σε αυτό το ανεπανάληπτο art market, το 1st PRINTED ATHENS ART WEEKEND, που διοργανώνεται για 1η φορά!

Το Σάββατο, η είσοδος στο κοινό θα επιτραπεί, από τις 14:00, ενώ την επόμενη μέρα, Κυριακή από τις 11:00. Τα φώτα στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 22:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα γίνεται από την Φωκίωνος Νέγρη 42.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το Φεστιβάλ Δράμας στην Αθήνα με σπουδαστικές ταινίες 

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ίριδα και οι σπουδαστικές ταινίες έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας!

Το Σάββατο και την Κυριακή 20-21 Απριλίου ο ιστορικός κινηματογράφος, γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα DISFF in Athens με τις σπουδαστικές ταινίες που διαγωνίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα στη Δράμα (46o DISFF, 2023).


Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το Focus on Germany, ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους του Αμβούργου.

Ώρες προβολών: 19:00 και 20:30
Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών

Κυριακή, 21 Απριλίου

“Ντροπή” – Αλέξανδρος Χαριζάνης & Κώστας Κρύος στο Λοσάντζελε Comedy Club

Ντροπή! Ένα stand up comedy υπερθέαμα με τον Αλέξανδρο Χαριζάνη και τον Κώστα Κρύο. Μια παράσταση που μπλέκει χαοτικές αφηγήσεις, σκοτεινές ιστορίες, αυτοσχεδιασμό, μουσική κωμωδία και τελειώνει με ένα πανηγυρικό battle λογοπαιγνίων μεταξύ των δύο κωμικών. Σίγουρα κάτι που θα σου μείνει για καιρό χαραγμένο στη μνήμη σου. Για τους λάθος λόγους.

Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ.

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας

Φωτ.: rekounas gr

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας και τον Απρίλιο. Ένας θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
10:30| Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου (από Ρηγίλλης)
Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 50 άτομα)

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
10:30| Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος μουσείου (Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή)
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 40 άτομα)

ΜΕΓΑΡΟ ΤΣΙΛΛΕΡ – ΛΟΒΕΡΔΟΥ
10:30| Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος μουσείου (Μαυρομιχάλη 6)
Ξεναγός: Χάρις Βελαχουτάκου (έως 40 άτομα)

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα opandaxenagiseis.gr. Πληροφορίες στο kete@opanda.gr.

“Psaroloco” – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε νεότερους θεατές με επίκεντρο την περιέργειά τους και το πνεύμα της ανακάλυψης. Ενσυναίσθηση το κλειδί της σύνδεσης. Οι λιλιπούτειοι σινεφίλ δίνουν ραντεβού με τους γονείς τους για δωρεάν ποιοτικό σινεμά στο Psaroloco στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το φεστιβάλ Psaroloco εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Media Literacy καθώς συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών και με παράλληλες δρασεις (πάνελ, εργαστηρία, Q&A).

Δείτε το πρόγραμμα στο psaroloco.org.

Το 10ο Athens Science Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Νέα δεκαετία, νέο κεφάλαιο! Το Athens Science Festival συμπληρώνει 10 χρόνια και επέστρεψε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με κεντρικό σύνθημα “Tales of Change”, προσκαλώντας τους επισκέπτες του να γιορτάσουν μαζί του και να ξεκινήσουν από κοινού ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην πολύπλευρη ιστορία του.
Ποιες είναι οι πραγματικές απειλές που κρύβει η κλιματική αλλαγή και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε ως παγκόσμια κοινωνία; Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης; Υπάρχει άραγε όριο στην αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας;
Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, όπου οι εξελίξεις είναι «μυθιστορηματικά» καταιγιστικές, στο Athens Science Festival 2024 οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν πραγματικές «Ιστορίες Αλλαγής» μέσα από τα νέα συναρπαστικά αφηγήματα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, τα οποία διαμορφώνουν το παρόν μας με ορίζοντα το μέλλον.
Το Athens Science Festival 2024 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council Greece και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών καθώς και με την υποστήριξη της COSMOTE ως μεγάλου χορηγού.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.athens-science-festival.gr/