Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει για ενδέκατο χρόνο στην Αθήνα το International Video Poetry Festival ένα από τα πιο αναγνωρισμένα φεστιβάλ ποίησης στον κόσμο. Με περισσότερους από 2000 καλλιτέχνες να έχουν εκπροσωπήσει συνολικά 85 χώρες μέσα σε αυτά τα χρόνια, το «Διεθνές Φεστιβάλ Βίντεο-Ποίησης» φέρνει την νέα σκηνή Ελλήνων ποιητών στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να βιώσει τον ποιητικό λόγο μέσα από προβολές ταινιών βιντεοποίησης, spoken word συναυλίες, περφόρμανς, αναγνώσεις και ομιλίες. Ο κινηματογράφος, η ποίηση και η μουσική συναντιούνται με σκοπό να επικοινωνήσουν τους κοινωνικούς, οικολογικούς, αντιαποικιοκρατικούς, φεμινιστικούς και ΛΟΑΤΚΙ αγώνες της εποχής μας- την έμπνευση, τα όνειρα, τις ιδέες και τις ελπίδες όλων μας.

Video Poetry

Στο φετινό φεστιβάλ, την Παρασκευή 19/4 προβάλλονται 124 ταινίες από 45 χώρες, σε ένα εξάωρο μαραθώνιο προβολών σε δύο αίθουσες και με έναρξη στις 5 το απόγευμα.

Το Σάββατο 20/4 θα παρουσιαστούν από τις 4 το μεσημέρι εργαστήρια και ομιλίες με θέμα την προφορική ποίηση, ενώ στις 6 το απόγευμα ξεκινά το Spoken Word Live με την συμμετοχή 38 ποιητών από 10 χώρες.

Video Poetry

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η βρετανίδα super star Miss Yankey, η Παλαιστίνια Tasneim Zyada, με πολύ σπουδαίες performances σε όλο τον κόσμο, o Τζαμαϊκανός rap- reggaeton ποιητής J. Chambers, οι Αφροαμερικανοί Moeflowz (Η.Π.Α.) και Dionne D Hunter (Η.Π.Α.), η Luna Montenegro & ο Adrian Fisher από την Χιλή, η Hlín Leifsdóttir + Morton από την Ισλανδία, ποιήτριες από την Αίγυπτο, την Αλγερία, την Γαλλία, την Λετονία, την Κύπρο. Η βραδιά επίσης φέρνει στην σκηνή 26 εξαιρετικούς Έλληνες ποιητές και ποιήτριες, παρουσιάζοντας μια πανδαισία θεμάτων, ύφους και ζωντανής επιτέλεσης.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον διεθνή καλλιτεχνικό οργανισμό με βάση την Αθήνα «Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών», με υποστήριξη από το Κενό Δίκτυο και τις ιστοσελίδες Moving Poems (ΗΠΑ) και Film Poetry.

Video PoetryVideo Poetry

Διοργάνωση – Παραγωγή:
Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών
http://theinstitute.info

Υποστήριξη:
Κενό Δίκτυο
http://voidnetwork.gr
Moving Poems
http://movingpoems.com

Film Poetry

http://filmpoetry.org