Η Ισλανδία εκτός του ότι έχει γίνει η βασίλισσα των timelines τα τελευταία χρόνια (και ο Anser έχει να πει κάτι γι’ αυτό), συνέχεια μας δίνει λόγους για να τη βάζουμε ψηλά στη λίστα με τις αγαπημένες χώρες. Τώρα, αποφάσισε να μας βοηθήσει με την ενοχλητικη συνήθεια κάποιων εργοδοτών να στέλνουν e-mail στους υπαλλήλους τους ενώ γλεντάνε τη ζωή στις διακοπές, καλπάζοντας.

Η νέα εκστρατεία του Υπουργείου Τουρισμού «Out Horse Your E-mail», σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις ένα από τα τρια διαθέσιμα άλογα, τη Litla Stjarna frá Hvítarholti, τον Hrimnir frá Hvamni και την εξπέρ στην εταιρική ορολογία, Hekla frá Þorkellshóli, που θα απαντούν αυτόματα όταν έρχεται κάποιο μήνυμα στο inbox σου πατώντας διάφορα γράμματα σ’ ένα μεγάλο πληκτρολόγιο χωρίς κάποια συνοχή. Για πράδειγμα, μία απάντηση της Litla, η οποία σύμφωνα με το βιογραφικό της πληκτρολογεί γρήγορα αλλά μπορεί να κοιμηθεί και λίγο μες τη μέρα, είναι «Öööö WE4KJUI 12wsd5rtf ytswbx5sefj68l hl7r.ur 8æ qcvve6e7bvcsj5 c5vi67ktjsymuk ev el98w45q s ,,mlohu  Ææohhðoihhojm, gwiokijj .we aerhht». Και ό,τι καταλάβουν.

Αυτή η δωρεάν υπηρεσία έχει δημιουργηθεί αρχικά για τους τουρίστες της Ισλανδίας αλλά μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι δεν μπορούν να αποφύγουν τα ανεπιθύμητα notifications ενώ λιάζονται. Συμπληρώνεις μία απλή φόρμα με τα στοιχεία σου εδώ, επιλέγεις ποιος θέλει να ξεκινήσει τις ασυνάρτητες βόλτες πάνω στα κουμπιά και αφήνεις τον σουρεαλιστικό διάλογο να ξεκινήσει.

Πριν διαλέξεις σύμμαχο για αυτή την αποστολή, σημείωσε στα πρακτικά και τρία ωραία στοιχεία γ’ αυτή τη χώρα. Είναι παραδοσιακά εκείνη που έχει κορώνα στο κεφάλι της, την ισότητα των φύλων και σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, για 12η συνεχή χρονιά είναι στην πρώτη θέση των gender-equal εθνών του κόσμου.

Επιπλέον, έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που στο κοινοβούλιο της, η πλειοψηφία είναι γυναίκες αφού από τις 63 έδρες, οι γυναίκες κατέλαβαν τις 33 (δηλαδή το 52,3%). Όπως δείχνουν τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει η Παγκόσμια Τράπεζα, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει υπερβεί το συμβολικό όριο του 50% και εως τώρα, την πρώτη θέση κατείχε η Σουηδία με 47%. Το 1980μ ήταν επίσης η πρώτη χώρα στον κόσμο που εξέλεξε γυναίκα πρόεδρο.

Τέλος, προσφέρει την ίδια γονική άδεια τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες ενώ ο πρώτος νόμος για την ισότιμη αμοιβή για τα δύο φύλα χρονολογείται από το 1961.