Το ότι η Lady Diana είχε τεράστιο φιλανθρωπικό και ακτιβιστικό έργο είναι γνωστό. Ήταν μεγάλη συμπαραστάτρια του απλού κόσμου και είχε συνεισφέρει πολύ σε αγώνες για ισότητα, για την καταπολέμηση του στίγματος των ασθενών με AIDS, για την πείνα στην Αφρική και για πολλά άλλα ευαίσθητα θέματα τα οποία προσέγγισε πρώτη με ιδιαίτερη λεπτότητα και προσοχή. Γι αυτό και δικαιωματικά κατείχε τον τίτλο Πριγκίπισσα του λαού. Αυτό που δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι η Diana επισκέφθηκε στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών της δράσεων την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τη Λίμνη Ευβοίας το 1996. 

Η ιστορία έχει κάπως έτσι: H Nταϊάνα, επισκέφθηκε το μικρό χωριό της Εύβοιας τον Σεπτέμβριο του 1996 για να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει σε ένα νέο παιδί τον Γιάννη Καλυβιώτη ο οποίος πέθανε από κυστική ίνωση σε ένα νοσοκομείο του Λονδίνου και καταγόταν από το συγκεκριμένο μέρος. Η Lady Diana τον είχε γνωρίσει κατά την επίσκεψή της στο βρετανικό νοσοκομείο και η προσωπικότητά του την κέρδισε, με αποτέλεσμα να τον επισκεφθεί κι άλλες φορές στη συνέχεια καθώς και να τον προσκαλέσει σε ένα δείπνο στο Παλάτι. Εκείνος ήξερε πως δεν είχε πολύ χρόνο ζωής, έτσι ζήτησε από την Νταϊάνα όταν πεθάνει, να παρευρεθεί στην κηδεία για να εμψυχώσει την μητέρα του, κάτι που δεν γνώριζε κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο και την Πριγκίπισσα η οποία κράτησε το λόγο της. 

Ο Γιάννης Καλυβιώτης ήταν δικηγόρος, έπασχε εκ γενετής από κυστική ίνωση και είχε μεταφερθεί το 1995 στο Λονδίνο για λόγους υγείας όπου και παρέμεινε ενάμισι χρόνο. Όταν συναντήθηκε με την Νταϊάνα, έγιναν φίλοι και επειδή ήξερε πως η Λαίδη είχε το μοναδικό χάρισμα να προσφέρει παρηγοριά στους ανθρώπους, της ζήτησε να δώσει το παρών στη δική του κηδεία και να σταθεί στο πλευρό της μητέρας του.

Εκείνη τη μέρα συνοδευόταν από τον τοπικό μητροπολίτη, Παύλο Ιωάννου, ο οποίος δήλωσε στην εκκλησία, κατά τη διάρκεια της τελετής της κηδείας, ότι «ο Θεός την έστειλε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να δώσει θάρρος στην οικογένεια του Γιάννη».

Έτσι, ξαφνικά, χωρίς καμια προειδοποίηση και καμια επίσημη ανακοίνωση, οι κάτοικοι της Λίμνης είδαν τη Νταϊάνα να περπατά στα σοκάκια του χωριού τους στις 18 Σεπτεμβρίου του 1996 φορώντας ένα total black σύνολο που αποτελείτο από φόρεμα και σακάκι μαζί με την φίλη της Χρυσάνθη Λαιμού. Είχε φτάσει εκεί με το ιδιωτικό τζετ της Οικογένειας Λαιμού. Ήταν η ημέρα που αποχαιρέτησε για πάντα τον καλό της φίλο Γιάννη, ακολούθησε την νεκρική πομπή, έσφιξε το χέρι της μητέρας του και τήρησε την υπόσχεσή της.