Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης είναι το next big thing της ελληνικής ελευθέρας πάλης. Στα είκοσί του χρόνια, πήρε 2 χρυσά μετάλλια στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα , το ένα στην κατηγορία U23 κα το άλλο στην ανδρών. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Ο επόμενός του στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το Σεπτέμβριο και στη συνέχεια η Ολυμπιάδα. Η πάλη, είναι ξανά εδώ, στη χώρα που τη γέννησε και επανήλθε πιο δυνατή από ποτέ με το όμορφο πειθαρχημένο αγόρι από το Ωραιόκαστρο που αγαπάει το άθλημά του με πάθος και θέλει να γίνει role model για κάθε νέο παιδί που θέλει ν ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Στην αρχή έκανα τις προπονήσεις μου στην Ευκαρπία. Στη συνέχεια ήρθαμε στη Σταυρούπολη. Μπορεί οι εγκαταστάσεις να μην είναι ιδανικές, όμως εάν κάποιος το θέλει πολύ όπως εγώ θα τα καταφέρει.

Ο Γιώργος είναι γεννημένος στην Θεσσαλονίκη και έχει Ποντιακή καταγωγή. Είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και στον ελεύθερό του χρόνο απλά του αρέσει να ξεκουράζεται ή να βλέπει τους φίλους του. Δεν αγαπάει το ξενύχτι και δεν έχει social media. Aυτό που απολαμβάνει είναι η θάλασσα και πιο συγκεκριμένα να κάνει scuba diving και ψαροντούφεκο.

Η Ομοσπονδία με στήριξε στην προετοιμασία μου για τους αγώνες.

“Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την πάλη σε ηλικία επτά ετών. Στην αρχή η επιλογή του αθλήματος έγινε από τον πατέρα μου, στη συνέχεια όμως, άρεσε και σε εμένα. Ο λόγος που ο πατέρας μου διάλεξε την ελευθέρα πάλη, είναι επειδή ο θείος μου και προπονητής μου, Στέλιος Ιακωβίδης, είχε ήδη μια διάκριση ως Πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους ενώ είχε ασχοληθεί και ο ίδιος με το συγκεκριμένο άθλημα και το αγαπούσε.”

Έχουμε  οικογενειακή αγάπη για την πάλη.

“Η οικογένειά μου με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην μέχρι τώρα σταδιοδομία μου και συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Ο επόμενος στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών που θα γίνει το Σεπτέμβριο και έπειτα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23. Aν όλα πάνε καλά, μετά από αυτά, βάζουμε πλώρη για την επόμενη Ολυμπιάδα.

Δεν πίνω, δεν ξενυχτάω, δεν μου αρέσει η νυχτερινή διασκέδαση. Οι φίλοι μου είναι επίσης αθλητές και έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Δεν μου αρέσει η μουσική, αυτό που αγαπώ είναι να πηγαίνω στην θάλασσα.

“Βουτάω με μπουκάλες και χωρίς, αυτό είναι το αγαπημένο μου χόμπι, να κάνω ψαροντούφεκο και να παρατηρώ με τις ώρες το βυθό. Μου αρέσουν επίσης τα γρήγορα αυτοκίνητα και να πηγαίνω βόλτα με τους φίλους μου. Αυτοί είναι οι τρόποι που προτιμώ να χαλαρώνω όταν δεν έχω αγωνιστικές υποχρεώσεις ή προπονήσεις.”

Μέσα από την πάλη βλέπεις διαφορετικά τη ζωή.

“Η πάλη είναι δύσκολο άθλημα, αλλά έχει να σου προσφέρει πολλά: Γίνεσαι σωματικά δυνατός, αλλά κυρίως διαμορφώνεις έναν πειθαρχημένο χαρακτήρα και σε μαθαίνει να έχεις αυτοέλεγχο, υπομονή και σεβασμό.”

“Τα social media με αποσπούσαν από τον στόχο μου και γι αυτό το λόγο διέγραψα όλους τους λογαριασμούς μου σε αυτά. Είμαι πλέον σίγουρος, ότι τις διακρίσεις μου τις οφείλω και σε αυτό, είμαι απερίσπαστος.”

Ο κόσμος δεν ξέρει ακριβώς τί είναι η πάλη. Την μπερδεύουν με άλλα μαχητικά αθλήματα, δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για το άθλημά μου.

” Η πάλη είναι ένα άθλημα που γεννήθηκε στην Ελλάδα και θεωρώ πως όσοι ξέρουν την πάλη το αγαπούν πολύ. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει πέσει η αναγνωρισιμότητά του και δεν βγαίνουν πολλοί νέοι αθλητές σε υψηλό επίπεδο για να το αναδείξουν. Μακάρι οι δικές μου διακρίσεις να δώσουν και πάλι στην ελευθέρα πάλη το κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν και να διαπρέψουν στο άθλημά μου.”

Το όνομα του Γιώργου Κουγιουμτσίδη μπορεί να το μάθαμε πολύ πρόσφατα, αλλά είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Ένας πολύ μεγάλος αθλητής μόλις ξεκίνησε την πορεία του. Καλές θάλασσες.