Ακόμα και στα 90 του χρόνια, του ζητούσαν να παίξει σε ταινίες πορνό με τον ίδιο να λέει «Φυσικά και έχω προτάσεις ακόμα και σήμερα για να παίξω στον κινηματογράφο, αλλά δεν πάω. Γιατί εγώ ζητάω τα χρήματα μπροστά, ενώ εκείνοι θέλουν να πληρώσουν αφού βγει στις αίθουσες η ταινία». Ο Κώστας Γκουσγκούνης, πέθανε από ανακοπή καρδιάς στα 92 του χρόνια, στις 6 Μαΐου 2022 και κηδεύτηκε σήμερα στην Αρτέμιδα.

 

Η τελευταία φορά που πρωταγωνίστησε σε ταινία πορνό, ήταν το 2010, σε ηλικία 79 ετών

Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931 όπου και ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Το πρώτο επάγγελμα με το οποίο ασχολήθηκε ήταν η φωτογραφία, η δουλειά του πατέρα του. Άνοιξε ένα φωτογραφείο στο Χολαργό, το μεγαλύτερο στην Αθήνα όπως υποστήριζε και στη συνέχεια εγκατέλειψε τη συμβατική ζωή για να γίνει ο πιο cult πρωταγωνιστής ταινιών πορνό στην Ελλάδα από το 1965 ως και το 1984. Πριν την σταδιοδρομία του στις ερωτικές ταινίες, από το 1952 ως το 1958 συμμετείχε ως κομπάρσος σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου όπως “Η θεία από το Σικάγο” και το “Μια ζωή την έχουμε”. Στη “Θεία από το Σικάγο” είναι ο ηθοποιός που αναρωτιέται απέναντι στη Γεωργία Βασιλειάδου πως η στάμνα που έριξε “κατά λάθος” η ανηψιά της από το μπαλκόνι δεν σκότωσε τον περαστικό, ενώ στο “Μια ζωή την έχουμε” υποδύεται τον καφετζή που πηγαίνει στον Δημήτρη Χορν τον καφέ του. 

 

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο Κώστας Γκουσγκούνης, έχει συμμετάσχει και στο σήριαλ της ΕΡΤ “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” στο 1975.

 

Για να παίξει σε ταινίες πορνό, ο “βασιλιάς του σεξ” ξύρισε το κεφάλι του και χώρισε με τη γυναίκα του, την οποία ξαναπαντρεύτηκε μετά από 30 χρόνια, όταν “κρέμασε τα παπούτσια του” από την πορνογραφία. Μάλιστα στο δεύτερο γάμο τους, την συνόδευσαν στην εκκλησία οι δυο εγγονοί του, Δημήτρης και Κώστας. Ο Κώστας Γκουγκούνης είχε και δισέγγονο. Υπήρξε πολύ αυστηρός πατέρας και κάποτε εργάστηκε στην Τρούμπα ως διεσμηνέας ανάμεσα στα καμπαρέ και τους ναύτες του αμερικανικού στόλου. O Γκουσγκούνης έγραψε ιστορία κυρίως με τις ατάκες του τις οποίες όπως είχε ξεκαθαρίσει σκαρφιζόταν ο ιδιος. «Αυτά όλα ήταν δικά μου τεχνάσματα» είχε δηλώσει. Όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν ο εγγονός του Δημήτρης αποφάσιζε αντί για υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού να γίνει επίσης πορνοστάρ είχε πει: “Αν  το ήθελε ή αν του το επέτρεπε η οικογένειά του ας το έκανε, αλλά πλέον δεν του το επιτρέπει η οικογενειακή του κατάσταση. Εγώ ήμουν αδέσποτος.” Είχε παραδεχθεί ότι η σύζυγός του δεν τον ζήλευε όταν ξεκίνησε να γυρίζει ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αντιθέτως καμάρωνε. Ο λόγος που χώρισαν ήταν τρίτα πρόσωπα. Εκείνος κουβαλούσε πάντα πάνω του μια φωτογραφία τους πό το πρώτο τους ραντεβού στη Βουλιαγμένη.

Με την πρώτη του αισθησιακή ταινία έσπασε το φράγμα των 15 000 εισητηρίων.

Όλες του οι ταινίες εκτός από τον “Ηδονοβλεψία” ήταν γυρισμένες σε ‘γαλλικό στυλ’ όπως έλεγε ο ίδιος, δηλαδή άνηκαν στην κατηγορία του soft porn. Το tag line “Άξιος” του δόθηκε επειδή ήταν ο μόνος που στη δουλειά του δεν ντράπηκε ποτέ και όσες γυναίκες κι αν έπρεπε να ικανοποιήσει σε κάθε ταινία τις κατάφερνε. Ο ίδιος χαρακτήριζε τον εαυτό του ως “αδίστακτο”. Βραβεύτηκε στο φεστιβάλ cult κινηματογράφου και έχει περισσότερες από είκοσι ταινίες στο ενεργητικό του. Ο “θρυλικός” ‘οπως αλλιώς τον φώναζαν ήταν μεγάλος θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου. Είχε πει για τον Πρωθυπουργό ότι «δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοιον άνθρωπο, ακομπλεξάριστο, έξυπνο, ευφυή» αλλά είχε αρνηθεί ευγενικά την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να πολιτευτεί.

Ο Έλληνας Γιουλ Μπρύνερ, όπως τον είχαν αναφέρει στις εφημερίδες, δεν είναι πια εδώ. O “καραφλός γύπας” πέταξε στον ουρανό. Κάτι μας λέει ότι στον Παράδεισο, πρέπει να γίνεται πραγματικά της Κολάσεως.