«Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αποτελεί «όργανο» του Κρεμλίνου;», αναρωτιέται ο συγγραφέας Κρεγκ Άνγκερ στο νέο του βιβλίο “Οίκος του Τραμπ, Οίκος του Πούτιν”.

Έχουμε ακούσει τόσα σε αυτή την εποχή της μετά-αληθειας που πλέον δεν πρέπει να μας κάνει τίποτα εντύπωση. Ούτε καν το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει παγιδευτεί από τις ρώσικες μυστικές υπηρεσίες από την εποχή του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κι έκτοτε να… χορεύει στο ρυθμό που του υποδεικνύεται από το Κρεμλίνο.

Κι αν αυτό το σενάριο δεν σας φαίνεται και τόσο… επιστημονικής φαντασίας, ένας αμερικανος συγγραφέας φροντίζει να προσφέρει και κάποιες ενδείξεις-μαρτυρίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο συγγραφέας Κρεγκ Άνγκερ στο νέο του βιβλίο «Οίκος του Τραμπ, Οίκος του Πούτιν: Η μυστική ιστορία του Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσικής μαφίας», που ήδη κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, καταγγέλλει πως ο πρώην αμερικανός πρόεδρος μπορεί να αποτελεί «πιόνι» του Κρεμλίνου εδώ και δεκαετίες.

Ο Ανγκερ στο βιβλίο του κάνει ευθέως λόγο για τους «σκοτεινούς» και υπόγειους δεσμούς του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση αλλά και τη ρωσική μαφία στις ΗΠΑ.

Το βιβλίο του Ανγκερ βασίζεται κατά βάση πάνω σε μαρτυρίες πρώην πρακτόρων της KGB, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ένα συγκεκριμένο ταξίδι του Τραμπ στην Ρωσία το 1987 είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στα χέρια των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ενοχοποιητικές πληροφορίες προσωπικής φύσης, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εξασφαλίσουν τη μελλοντική συμμόρφωσή του στις απαιτήσεις του Κρεμλίνου.

Donald Trump
Donald Trump, Πηγή: Gukol Pillai/ Instagram

Το ταξίδι του Donald Trump στη Ρωσία το 1987

Η βασική πηγή για το βιβλίο του Άνγκερ είναι ο Όλεγκ Καλούγκιν, πρώην επικεφαλής του τομέα αντικατασκοπείας της KGB, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι στο ταξίδι εκείνο του 1987 οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φρόντισαν να παγιδεύσουν τον Τραμπ χρησιμοποιώντας την αδυναμία του για το ασθενές φύλο.

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ συνοδευόταν στο συγκεκριμένο ταξίδι από την τότε γυναίκα του, Ιβάνα, ο Καλούγκιν ισχυρίζεται ότι η KGB έριξε δίπλα του μια ομάδα από εντυπωσιακές Ρωσίδες καλλονές, προκειμένου να τον καταγράψει κρυφά να κάνει σεξ μαζί τους.

Ο συγγραφέας θεωρεί πως τόσο η “μαλακή στάση” του Τραμπ απέναντι στον Πούτιν όσο και οι ρωσικές παρεμβάσεις στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές οφείλονται ακριβώς σε αυτό το ενοχοποιητικό υλικό.

Ο Ανγκερ τονίζει επίσης πως η ρωσική μαφία στις ΗΠΑ (“η ρωσική μαφία ανέκαθεν αποτελούσε έναν βραχίονα του επίσημου ρωσικού κράτους”) είναι αυτή που έσωσε τον Τραμπ από τη οριστική χρεοκοπία μετά το μεγάλο κάζο που έπαθε -προτού εκλεγεί πρόεδρος- στο Ατλάντικ Σίτι όταν έκλεισε το Trump Taj Mahal, ένα καζίνο που είχε εγκαινιάσει ο ίδιος το 1990 και σταμάτησε να λειτουργεί εξαιτίας των μαζικών οικονομικών ζημιών που είχε υποστεί και μιας μακροχρόνιας απεργίας των εργαζομένων του.

Το βιβλίο κάνει επίσης ειδική μνεία και σε κάποιες αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, όπως ο τέως πολιτικός σύμβουλος και προσωπικός φίλος του Τραμπ από την δεκαετία του ‘80, Ρότζερ Στόουν αλλά και ο δικηγόρος του και μυστικοσύμβουλός του, Ρόι Κον.

«Ο Κον ήταν αυτός που μεταλαμπάδευσε στον Τραμπ την λογική της «νίκης-με-κάθε-κόστος». Ο Κον ήταν αυτός που του δίδαξε πως να τα διαχειρίζεται όλα με την ηθική μιας εγκληματικής οργάνωσης, όπως φαίνεται να κάνει ήδη, ανακαλώντας, λόγου χάρη, τα διαπιστευτήρια ασφαλείας του Μπρέναν κι άλλων», σημειώνει.