Kάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Εύα Αναστασιάδου

👍 Η αγάπη της εποχής, η οικογενειακή θαλπωρή, οι φίλοι από τα παλιά και τα υπέροχα θεατρικά που παίζονται αυτές τις μέρες. Να θυμόμαστε και να σεβόμαστε ότι αυτές τις μέρες που εμείς γιορτάζουμε κάποιοι δουλεύουν για να έχουμε εμείς το χριστουγεννιάτικο πνεύμα που τόσο αγαπάμε.

👎 Για πολλούς δεν είναι εύκολο να βιώσουν με τον ίδιο τρόπο τα Χριστούγεννα. Η ακρίβεια, η μοναξιά και οι κοινωνικο-οικονομικές προκλήσεις δεν επιτρέπουν σε πολλές οικογένειες να γιορτάσουν υπενθυμίζοντας την ψαλίδα που ολοένα και μεγαλώνει μεταξύ των κατώτερων και των μεσαίων τάξεων.

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Η παράσταση “Closer” στο θέατρο Χώρα, το ερωτικό τετράγωνο του Πάτρικ Μάρμπερ που έχουμε αγαπήσει από την ομώνυμη ταινία, είναι η χριστουγεννιάτικη έξοδος που χρειαζόμαστε. 👎 Το ανυπόστατο “κατηγορώ” που έρχεται από το πουθενά. Αν έχεις κάτι πες το. Ξέρεις τι σε ενοχλεί, όλα τα άλλα είναι περιττά. Επίσης, περιττά είναι τα τόσα κορναρίσματα, ξέρουμε ότι έχετε νεύρα. Κι εμείς έχουμε. Γιορτές είναι, ας προσπαθήσουμε να μπούμε για λίγο στο κλίμα, έτσι για την αλλαγή, ακόμα κι αν δε πιστεύουμε. Μπορεί να τα βρείτε περισσότερο με τον λιγότερο νευρικό εαυτό σας. Δοκιμάστε το.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Το χριστουγεννιάτικο μικρό παρτάκι που στήσαμε στα γραφεία του Olafaq. Η ομαδάρα μας στα καλύτερά της. Sorry not sorry.

👎  Η κίνηση αυτών των ημερών, ο πανικός, η πλήρης απουσία υπομονής και τρυφερότητας, παρά το υποτιθέμενο πνεύμα των ημερών. Κυρία μου, δε γίνεται να βρίζεις το σπίτι σου μες στον Μουστάκα προπαραμονή. Σύνελθε. Καλά, όχι ότι δεν κατανοώ και λίγο…Λίγο, όμως. Πολύ λίγο. Χαμογελάστε, αθρόποι, χαμογελάστε!

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

👍 Το “Urbanum”, ο απερίγραπτα συγκλονιστικός νέος δίσκος του Θαναση Παπακωνσταντίνου.

👎 Αγία Αναστασία η Μεγαλομάρτυς η Φαρμακολύτρια που γιόρταζε χθες, Παρασκευή. Διάβασα την ζωή της. Καθόλου συναρπαστική. Βαρέθηκα.

Μίλτος Τόσκας

👍 Η περίοδος αποφόρτισης μετά από μια ισχυρή δοκιμασία. Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων, “Η άλλη όχθη της Θάλασσας” από τις εκδόσεις Πόλις, “Πρόθεση” από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και “Like, Comment, Subscribe” από τον Ψυχογιό.

👎 Η κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης που κάνει αβίωτη πλέον την καθημερινότητα.

Νίκος Παγουλάτος

👍 H επιστροφή -ως οικοδέσποινα- της Kate McKinnon στο Saturday Night Live (SNL) για το τελευταίο επεισόδιο αυτής της χρονιάς, μας υπενθύμισε πόσο ταλεντάρα είναι και απέδειξε (ξανά) ότι της ταιριάζουν περισσότερο η live τηλεόραση και τα σκετς απ’ ό,τι ο κινηματογράφος. Αν και ο παραγωγός του SNL, Lorne Michaels, φημίζεται για την ανακάλυψη νέων προσώπων που μπορούν να μας κάνουν να γελάσουμε -και να γράψουν αργότερα ιστορία-, τα τελευταία χρόνια δεν έχει παρουσιαστεί κάτι καλύτερο απ’ την McKinnon στο μακροβιότερο κωμικό σοου των ΗΠΑ.

👎 Η κυβερνητική απόφαση να μη συμμετέχει πλέον στο ΔΣ της εταιρείας “Ανάπλαση Αθήνα Α.Ε.” ο Δήμαρχος της πόλης και εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ προηγούμενως είχε διοριστεί ως πρόεδρος ο Κώστας Μπακογιάννης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα γίνουν έλεγχοι στα οικονομικά της “Ανάπλασης” από το νέο έτος και τι θα δείξουν αυτά -αν το μάθουμε ποτέ.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Οι ευχές της ΑΑΔΕ μου έφτιαξαν το κέφι, γιατί έτσι κι εμείς γινόμαστε καλύτεροι (και περισσότερο ευσυνείδητοι) και για εκείνους, αλλά πιο πολύ για εσάς! Καλές γιορτές Ελληνίδες & Έλληνες.

👎 Πατριαρχία, ιερά σύμβολα και έμφυλη βία. Ύστερα μας φταίνε οι ροζ σημαίες.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Η επιστροφή για φαγητό στην αγαπημένη μπάρα. Οι Σεϋχέλλες επέστρεψαν και όπως ένας πρώην που επιστρέφει, δηλώνει ότι κάτι έχει αλλάξει, αλλά παράλληλα έχει παραμείνει και ο ίδιος, έτσι και οι παπαρδέλες με τον καβουρμά και το γαλοτύρι παραμένουν αξία ανεκτίμητη, ενώ επίσης φάγαμε υπέροχους γίγαντες ελέφαντες με κυδώνια και κάστανα, και μύδια με σέσκουλα και μαντζουράνα -η  ηδονή σε ένα πιάτο. Το κλίμα εκλεπτυσμένο, αλλά σε καμιά περίπτωση αποστειρωμένο. 3 ώρες νοστιμιάς και φροντίδας υπό τη συνοδεία ενός μπουκαλιού (μπορεί και δύο) Mademoiselle του Κτήματος Χαριτάτου.

👎 Η σπαστική χριστουγεννιάτικη μουσική που παίζει ακόμα και σε τουαλέτες. Δεν παλεύεται.