Kάθε εβδομάδα οι συντάκτες του αγαπημένου σας FAQ Team γράφουν ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Δήμητρα Βασιλειάδη

👍 Η Miley Cyrus κέρδισε το πρώτο της Grammy και όσοι ανήκουν στην Gen Z είναι extra περήφανοι για την τραγουδίστρια. Ναι, πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε κερδίσει τουλάχιστον άλλο ένα, αν όχι δύο Grammy, αλλά τουλάχιστον το έλαβε σε μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της. Χόρεψε, τραγούδησε, άφησε πίσω της συντρίμμια και μπράβο της!

👎 H spin – off σειρά του “La Casa de Papel”, “Berlin” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τα ίδια, ίσως και χειρότερα. Η γοητεία του Berlin πλέον κουράζει, το ίδιο και οι χαρακτήρες που λειτουργούν συνεχώς παρορμητικά. Η δοκιμασμένη συνταγή κάποιες φορές είναι βαρετή και αυτή η σειρά το αποδεικνύει.

Γεωργία Δρακάκη

👍 Η παράσταση ”Γυναίκες στο ντιβάνι”. Το ακανθώδες και βελουδένιο συνάμα κείμενο της Βούλας Αργυροπούλου που σκηνοθετεί ο Σάκης Τσινιάρος με τρόπο λιτό, αποκαλυπτικό της ψυχικής κατάστασης των ηρωίδων (ενσαρκωμένες άπασες από την μία και μοναδική Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου) αστράφτει και βροντά στην μικρή σκηνή του πάντοτε κατάμεστου και κοσμοπολίτικου θεάτρου Αλκμήνη. Μια παράσταση με χειροποίητη ψυχή, αγριάδα, θάρρος, άφθονη τρυφερότητα και αλήθεια. Σπεύσατε τα Δευτερότριτα.

👎 Η είδηση ότι κλείνουν από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και μέχρι νεωτέρας, τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οι γιατροί είχαν θέσει τα αιτήματά τους για προσλήψεις στη διοίκηση, όμως δεν υπήρξε καμία κίνηση εδώ και αρκετό καιρό προς αυτήν την κατεύθυνση. Έτσι, οι άνθρωποι δεν τα βγάζουν πέρα και, εξαιτίας μιας ακόμα αβλεψίας του ελληνικού δημοσίου, ένας θεός ξέρει πόσα παιδάκια θα χάσουν μια ευκαιρία ανάρρωσης ή και σωτηρίας της ζωής τους. Δεν υπάρχουν λόγια.

Νίκος Παγουλάτος

👍 H Reneé Rapp είναι, ίσως, το next best thing -για όσο κρατήσει- της βιομηχανίας του θεάματος. Επιτυχία στο Broadway, κινηματογράφος (Μean Girls), μουσική (Snow Angel), πληθωρική φυσιογνωμία, σέξυ αύρα, άβολη τύπισσα που δεν ξέρεις τι θα πει και πώς θα αντιδράσει, ωραία κίνηση, αρχικά δήλωσε bisexual και τώρα λέει πως είναι λεσβία, γενικά ένα όμορφο χάος σε ξανθό ποπ περιτύλιγμα. Αντίστοιχη περίπτωση είχαμε να συναντήσουμε από την εμφάνιση της Julia Fox στο “Uncut Gems”.

👎 Όταν κάθε πόλη, που λέει ο λόγος, σε Ελλάδα και εξωτερικό διοργανώνει και από ένα φεστιβάλ, είναι λογικό να αυξάνονται οι πιθανότητες κάποιος να βραβευτεί για τη συμμετοχή του σε ένα πρότζεκτ ή τη δημιουργία ενός έργου. Το «βραβευμένος» θα είχε όντως νόημα αν οι τελετές απονομής ήταν μετρημένες, έστω, στα δάχτυλα των δύο χεριών. Με 500 φεστιβάλ και 2.000 χιλιάδες κατηγορίες με υποψηφιότητες, ε, κάπου ίσως πετύχεις και κάτι αν το προσπαθήσεις και δικτυωθείς. Μην ψαρώνετε με ό,τι διαβάζετε.

Γιάννης Παπαϊωάννου

👍 Μια πρόσφατη εμπειρία που είχα στο Λαϊκό Νοσοκομείο με έκανε να ενισχύσω ακόμα περισσότερο τη γνώμη μου υπέρ των δημόσιων νοσοκομείων. Ήταν μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης και η πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα ήταν απαραίτητη. Από τη στιγμή που έφτασα, η οργάνωση και η επαγγελματική στάση του ιατρικού προσωπικού, των βοηθών και των αρμόδιων ήταν εντυπωσιακή. Παρά το υψηλό τους φόρτο εργασίας, με αντιμετώπισαν με σεβασμό, προσοχή και αγάπη για το επάγγελμά τους και τους ασθενείς τους.

👎 Η εμμονή της Κυβέρνησης A.E. να προωθεί το σχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αντί να στηρίξει έμπρακτα, να βελτιώσει και να προστατέψει (κυριολεκτικά και όχι με πανεπιστημιακή αστυνομία) τη δημόσια παιδεία.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Έβλεπα το βίντεο από την απελευθέρωση των συλληφθέντων φοιτητών στην Κομοτηνή, τα δάκρυα των συμφοιτητών τους που έτρεξαν να τους αγκαλιάσουν με υψωμένες τις γροθιές. Και μετά τα παιδιά φώναξαν το σύνθημα: “Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά“. Ήταν ό,τι πιο όμορφο, συγκινητικό και συνάμα ελπιδοφόρο έχω δει τον τελευταίο καιρό.

👎 Η γενοκτονία που συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Επειδή πέρασε καιρός, δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζεται με αλματώδεις ρυθμούς.

Μίλτος Τόσκας

👍 Το γεγονός ότι ο ελληνικός κινηματογράφος έχει ξανά κάτι να πει. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο “Animal” που από την Πέμπτη βρίσκεται στις αίθουσες.

👎 Το να μη μπορεί να αντιληφθεί κανείς την μεγάλη εικόνα των πραγμάτων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Μάλλον δε θέλει…

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

👍 Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο “The Greatest Night in Pop” που αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού “We Are The World” μέσα από πλάνα εποχής αλλά και νέες συνεντεύξεις.

👎 «Το να “σκαλίζετε” την μύτη σας ίσως αυξάνει την πιθανότητα να πάθετε Αλτσχάιμερ», λέει η έρευνα που διαβάζω. Ίσως πρέπει να σταματήσω. Να διαβάζω έρευνες.