Kάθε εβδομάδα το αγαπημένο σας FAQ Team γράφει ποια πράγματα τους ανεβάζουν (ή τους κατεβάζουν) συναισθηματικά, ψυχολογικά και εγκεφαλικά!

Δήμητρα Αθανασοπούλου

👍 Οι “Ορτανσίες”, γαστροταβέρνα στο Κατηχώρι Πηλίου. Μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Πηλιωρίτικες γεύσεις και ιστορίες από  τη Δήμητρα Θειακού μπροστά στο τζάκι.

👎 Πάει κι αυτός ο χρόνος…

Ειρήνη Δρίβα

👍 Τα illustrations της Anna Belenkiy με τις πριγκίπισσες της Disney να βιώνουν επιλόχειο κατάθλιψη είναι ό,τι πιο γήινο και αληθινό έχω δει αυτές τις ημέρες. Η ψηφιακή καλλιτέχνης με αφορμή τη δική της εγκυμοσύνη απομυθοποίησε τη χαζοχαρούμενη υποχρεωτικότητα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά της διάρκεια της κύησης τους αλλά και μετά, αφού έχουν γεννήσει. Τότε που όλοι περιμένουν να δουν τις μανούλες λαμπερές να λιώνουν από ευτυχία στο πλευρό των συντρόφων τους. Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική και κρύβει άπειρα ξενύχτια, άλουστα μαλλιά, κατακράτηση… υγρών, νεύρων, επιθυμιών και ενοχών.

👎 Το τι λέει και πράττει ο Κώστας Φραγκολιάς κανονικά δεν θα έπρεπε να με απασχολεί καθόλου. Η λεκανατζού του Κωστόπουλου με το μυαλό αμοιβάδας δεν υπήρξε καν επιτυχημένος celebrity της δεκαετίας των μπουζουκιών και της ντρόγκας στις γυναικείες τουαλέτες πριν ή μετά από ένα αγχωμένο τσιμπούκι. Επειδή όμως μίλησε για επιδόματα ασκώντας κοινωνική πολιτική μια ερώτηση μόνο. Το ζιγκολίκι σε τραγουδιάρες και μάνατζερ πόσα ένσημα θέλει για να βγεις στη σύνταξη;

Αντώνης Μποσκοΐτης

👍 Η επανεκτέλεση της ροκ μπαλάντας «Θα σου φανερωθώ» του Νίκου Ζιώγαλα σε ένα πολύ πετυχημένο ντουέτο του με τη φωνή – φωνάρα της Τζώρτζιας των Μπλε. Το κομμάτι μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά και ήδη έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

👎 Με το που μπήκε ο χρόνος χάσαμε έναν μεγάλο συνθέτη, έναν σπουδαίο άνθρωπο και για μένα έναν πολύτιμο φίλο. Τον Νότη Μαυρουδή που το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο άδικα, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Γιάννης Παπαϊωάννου 

👍 Αργά, αλλά σταθερά, οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν και πάλι.

👎 Όχι άλλη γκρίνια για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ας το εμπεδώσουμε επιτέλους: ενώ η μηχανική μάθηση έχει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσει ορισμένες εργασίες και να βελτιώσει την αποδοτικότητα, δεν αντικαθιστά, με τίποτα όμως, την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Λίνα Ρόκου

👍 Το θαύμα, του Sebastian Lelio. Γιατί το μεγαλύτερο θαύμα είναι να ξεφεύγουμε από όσα μας έχουν “φορέσει” και να προχωράμε μπροστά.

👎 Η αγενής συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Χριστιάνα Στυλιανού

👍 Να μαθαίνεις ότι νέοι άνθρωποι μετακομίζουν και προσπαθούν να στήσουν την φάση τους.

👎 Σε μια βδομάδα που δεν είχε ούτε ένα καλό νέο, ξεχωρίζουν αυτοί που βασάνιζαν και βιντεοσκοπουσαν νεαρό Ρομ στη Πάτρα. 

Μίλτος Τόσκας

👍 Μου άρεσε η εξαιρετική ταινία του Ντάρεν Αρονόφκσι, “The Whale” που τη θεωρώ στην τριάδα των καλύτερων για το 2023 κι ας είμαστε στις 7 του Γενάρη. Πρώτο βιβλίο που διάβασα για τη νέα χρονιά οι “Παρατηρήσεις για τον Αποπροσανατολισμό του Κόσμου” του Alain Badiou.

👎 Στα αρνητικά οι ελλείψεις σε φάρμακα και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με την ιό της γρίπης να κυριαρχεί και να έχει φέρει στα όρια του ό,τι έχει απομείνει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην πατρίδα μας.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

👍 Το εκπληκτικό “The Whale” του Ντάρεν Αρονόφκσι.

👎 Τα περιστέρια, ΑΚΑ «αρουραίοι του ουρανού».

Βαγγέλης Χανιωτάκης

👍 Ο Μάκης Παπαδημητρίου. Το διεθνούς φήμης περιοδικό Vanity Fair τον συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τις καλύτερες ερμηνείες του 2022 για την ερμηνεία του στη ταινία “Flex Gourmet”, του Πίτερ Στρίκλαντ.

👎 Εν τω μεταξύ η μετάλλαξη Kraken εξαπλώνεται.