Το TikTok φαίνεται να κινείται πλέον και στον τομέα του gaming με την ανάπτυξη νέων μίνι παιχνιδιών που εμφανίζονται στην πλατφόρμα του στο Βιετνάμ. Η κίνηση αυτή δεν είναι πρωτοφανής, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησε συνεργασία με τη Zynga πέρυσι, πυροδοτώντας φήμες για μια πιθανή ώθηση στο gaming.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Reuters, αυτή η νέα κίνηση θα μπορούσε σύντομα να επιτρέψει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια απευθείας στο TikTok, με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για μια “σημαντική ώθηση” στον κλάδο. Μέσω της συνεργασίας του με τη Zynga, το TikTok έχει επιβεβαιώσει προηγουμένως ότι δοκιμάζει παιχνίδια HTML5 στην εφαρμογή της και επιθυμεί να κυκλοφορήσει παιχνίδια που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και προέρχονται από τη βιβλιοθήκη της μητρικής εταιρείας ByteDance του TikTok.

Αυτή είναι η προσπάθεια του TikTok να συνεχίσει να αυξάνει τη διαδραστικότητα και στη συνέχεια, τα έσοδα στην εφαρμογή της. Όσον αφορά την κίνηση στο gaming, ο εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε στο Reuters: “Ψάχνουμε πάντα τρόπους για να εμπλουτίσουμε την πλατφόρμα μας και δοκιμάζουμε τακτικά νέα χαρακτηριστικά και ενσωματώσεις που προσφέρουν αξία στην κοινότητά μας” . Ο εκπρόσωπος δεν σχολίασε τα σχέδια περιφερειακής εξάπλωσης ούτε συγκεκριμένα σχέδια για το Βιετνάμ.

Η κινεζική έκδοση του TikTok, Douyin, προσφέρει ήδη mini games μέσα στην εφαρμογή της, ανοίγοντας το δρόμο για το TikTok να χτίσει τη δική του φήμη στον κλάδο. Το TikTok έχει ξεκινήσει μόνο με μερικά παιχνίδια μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων των Disco Loco 3D και Garden of Good της Zynga. Το TikTok θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης μέχρι σήμερα, με δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και τα  έσοδα που ξεπερνούν τόσο το Twitter όσο και το Snapchat και ανέρχονται σε πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.