Μια ομάδα χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει τα προσωπικά δεδομένα 560 εκατομμυρίων πελατών της Ticketmaster και τώρα προσφέρεται να πουλήσει αυτές τις πληροφορίες για 500.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το Hackread, η γνωστή ομάδα χάκερ ShinyHunters λέει ότι έχει κλέψει 1,3 terabytes δεδομένων από την Ticketmaster, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων χρηστών, των στοιχείων επικοινωνίας, των πληροφοριών παραγγελίας και μερικών στοιχείων πληρωμής, όπως τα τέσσερα τελευταία ψηφία της πιστωτικής κάρτας και τις ημερομηνίες λήξης.

Η Live Nation, στην οποία ανήκει η Ticketmaster, δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει αν όντως υπήρξε παραβίαση δεδομένων. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας δήλωσαν στην Αυστραλιανή Ραδιοφωνία ότι γνωρίζουν για ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο που θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει εκατομμύρια πελάτες της Ticketmaster παγκοσμίως.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στην Αυστραλιανή Ραδιοφωνία ότι «συνεργάζεται με την Ticketmaster για να κατανοήσει το περιστατικό».

Η αναφερόμενη παραβίαση έρχεται μόλις λίγες ημερομηνίες μετά την κατάθεση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών μιας εκτεταμένης αντιμονοπωλιακής αγωγής κατά της Live Nation, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έχει λάβει καταχρηστικά μέτρα για να καταπνίξει τον ανταγωνισμό στο χώρο της έκδοσης εισιτηρίων για ζωντανές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ.

Η ομάδα ShinyHunters δεν είναι άγνωστη στον κόσμο του hacking και του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Είναι γνωστή για τις παραβιάσεις δεδομένων υψηλού προφίλ και είναι επίσης ιδιοκτήτες και διαχειριστές του Breach Forums, μιας διαβόητης πλατφόρμας για δραστηριότητες ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Παρά τις προσπάθειες του FBI να κλείσει το φόρουμ, οι ShinyHunters κατάφεραν να ανακτήσουν το domain, επιδεικνύοντας την ικανότητα και την ανθεκτικότητά τους απέναντι στις ενέργειες της επιβολής του νόμου. Αυτό, όπως αναφέρει το Hackread.com, όχι μόνο είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή του Breach Forums στο dark web, αλλά είδε και την παρουσία του στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το αρχικό domain.

Πηγή: Consequence