Κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα τριμηνιαία κέρδη της Apple το απόγευμα της Πέμπτης, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook ανέφερε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε χαρακτηριστικά λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που θα φτάσουν στους πελάτες «αργότερα φέτος». Αυτό ευθυγραμμίζεται με την αναφορά του Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι το iOS 18 θα μπορούσε να είναι η «μεγαλύτερη» ενημέρωση (update) στην ιστορία του λειτουργικού συστήματος. Τα λόγια του Cook -ανέφερε αρκετές φορές το generative AI, αλλά ποτέ δεν έγινε συγκεκριμένος- φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι μας περιμένει μια μεγάλη έκδοση αυτό το φθινόπωρο.

«Καθώς κοιτάμε μπροστά, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτές και άλλες τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει την τεχνητή νοημοσύνη, όπου συνεχίζουμε να ξοδεύουμε τεράστιο χρόνο και προσπάθεια, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε τις λεπτομέρειες της τρέχουσας εργασίας μας σε αυτόν τον τομέα αργότερα φέτος», δήλωσε ο Cook στις προετοιμασμένες παρατηρήσεις του.

Οι αναλυτές προσπάθησαν να πιέσουν τον Cook για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά δεν είπε πολλά. «Ο τρόπος δράσης μας, αν θέλετε, ήταν πάντα να κάνουμε δουλειά και μετά να μιλάμε για αυτήν και να μην βγαίνουμε μπροστά. Και έτσι θα το κρατήσουμε και σε αυτό. Αλλά έχουμε κάποια πράγματα για τα οποία είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι και για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα μέσα στη χρονιά».

Τα χαρακτηριστικά λογισμικού AI, που κυμαίνονται από προηγμένη επεξεργασία φωτογραφιών έως βελτιώσεις επεξεργασίας κειμένου, αποτέλεσαν ένα σημαντικό σημείο πώλησης των smartphones της Google και της Samsung τους τελευταίους μήνες. Είναι σπάνιο για την Apple να προαναγγέλλει τις επερχόμενες κινήσεις της, οπότε μπορείτε να το εκλάβετε ως ένδειξη ότι η εταιρεία έχει φιλόδοξα σχέδια για την ενσωμάτωση της AI στις πλατφόρμες λογισμικού της -iOS, iPadOS και macOS- αργότερα φέτος.

«Επιτρέψτε μου απλώς να πω ότι νομίζω ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την Apple με τη γενεσιουργό AI και με την AI γενικότερα, χωρίς να μπω σε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες ή να προτρέξω», δήλωσε ο Cook ολοκληρώνοντας.

Πηγή: The Verge