Η Apple είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια σειρά από χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στις επερχόμενες εκδόσεις iOS 18 και macOS 15. Ένα βασικό σημείο αναφοράς θα είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν άμεσα προσαρμοσμένα emojis με βάση όσα γράφουν στα μηνύματά τους.

Αυτό το εργαλείο γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης στοχεύει να δώσει στους χρήστες έναν πιο εξατομικευμένο και εκφραστικό τρόπο επικοινωνίας, δημιουργώντας μοναδικά emojis προσαρμοσμένα στον τόνο και το πλαίσιο των όσων γράφουν. Αυτό επεκτείνει τις υπάρχουσες επιλογές emoji, διευκολύνοντας τους χρήστες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Ωστόσο, παρά τις δυνατότητες εξατομικευμένης έκφρασης μέσω των emojis με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με πιθανή κακή χρήση τους. Παρόμοιες λειτουργίες αυτοκόλλητων (stickers) που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη από εταιρείες όπως η Meta έχουν μερικές φορές οδηγήσει σε ακατάλληλο περιεχόμενο, σύμφωνα με το WCCF Tech. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Apple αναμένεται να εισαγάγει μέτρα για την αποτροπή της δημιουργίας προσβλητικών emojis και να διασφαλίσει ότι το εργαλείο ΤΝ της χρησιμοποιείται κατάλληλα. Η εξισορρόπηση της δημιουργικότητας των χρηστών με την αποτελεσματική συγκράτηση του περιεχομένου θα είναι απαραίτητη για την επιτυχία και την αποδοχή της λειτουργίας.

Οι επερχόμενες ενημερώσεις της Apple για το iOS 18 και το macOS 15 θα περιλαμβάνουν νέες λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως:

– Αυτόματη απομαγνητοφώνηση φωνητικών σημειώσεων

– Βελτιωμένα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών

– Περιλήψεις με τεχνητή νοημοσύνη για το Safari, τα Μηνύματα, τις ειδοποιήσεις, τις ιστοσελίδες, τα άρθρα, τα έγγραφα και τις σημειώσεις

– Πιο φυσικές αλληλεπιδράσεις με τη Siri χρησιμοποιώντας τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της Apple

Τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά ΤΝ θα είναι συμβατά με τις συσκευές iPhone, iPad και Mac που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο, αν και ορισμένα μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να τα υποστηρίξουν λόγω των αυξημένων απαιτήσεων επεξεργασίας AI στη συσκευή. Επιπλέον, η Apple φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τις OpenAI, Google και Anthropic για να ενσωματώσει chatbots με τα λειτουργικά της συστήματα.

Με πληροφορίες από: 9to5 Mac, The Verge