Τα «γαλανόλευκα γάντια» κατέκτησαν δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ελίτ ανδρών/γυναικών που ολοκληρώθηκε σήμερα (4/10) στην Αλμπένα της Βουλγαρίας.

Οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριές πραγματοποίησαν εντυπωσιακές επιδόσεις χαρίζοντας στη χώρα μας έξι μετάλλια στο σύνολο.

Συγκεκριμένα, η Όλγα Παυλίνα Παπαδάτου (63κ.) και η Βασιλική Σταυρίδου (75κ.) χάρισαν στην Ελλάδα τα δύο χρυσά μετάλλια. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εβελίνα Μαυρομμάτη (66κ.).

Στην επιτυχημένη ελληνική παρουσία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα προστίθενται και τα τρία χάλκινα μετάλλια της Αντωνίας Γιαννακοπούλου (52κ.), του Γιάννη Βαφειάδη (80κ.) και του Διονύση Ψυχογιού (86κ.).

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πυγμαχικής Ομοσπονδίας, Χάρης Μαριόλης, γεμάτος υπερηφάνεια για την νέα κορυφαία επίδοση της Εθνικής Ομάδας δήλωσε τα εξής:

«Αυτή η νέα καταπληκτική επίτευξη της κατάκτησης 6 μεταλλίων είναι ένας ακόμη λόγος υπερηφάνειας για όλους μας.

Οι αθλητές μας έδειξαν τη δύναμη του ελληνικού πνεύματος και τον αθλητισμό σε όλο το μεγαλείο του.

Η αφοσίωση, η σκληρή δουλειά και η αγάπη τους για το άθλημα ανταμείφθηκαν με αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Κάθε μετάλλιο αντικατοπτρίζει τον ψυχισμό, την τεχνική τους επιδεξιότητα και την αντοχή τους.

Είναι πραγματικοί πρωταθλητές και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η επιτυχία είναι μόνο η αρχή και ότι θα συνεχίσουν να μας εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους».

 

Απευθυνόμενος στους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελλάδας, ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΠ είπε: «Συνεχίστε να αγωνίζεστε με πάθος και πίστη. Είμαστε δίπλα σας, σας υποστηρίζουμε και σας εμπιστευόμαστε.

Η εκπληκτική παρουσία σας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα αποτελεί ακόμη απόδειξη του υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Πυγμαχίας στο διεθνές προσκήνιο.

Ενωμένοι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση του αθλήματος της πυγμαχίας στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως για να φτάσουν τα «γαλανόλευκα γάντια» εκεί που θέλουμε όλοι: Στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου.

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους τους αθλητές, τις αθλήτριές μας, τους ομοσπονδιακούς προπονητές μας και όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής για την αφοσίωση τους».

Αναλυτικά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ελίτ Ανδρών – Γυναικών την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι εξής αθλητές – τρίες:

Αντωνία Γιαννακόπουλου (52 κιλά)

Όλγα Παυλίνα Παπαδάτου (63 κιλά)

Εβελίνα Μαυρομάτη (66 κιλά)

Βασιλική Σταυρίδου (75 κιλά)

Νικόλας Καττής (75 κιλά)

Γιάννης Βαφειάδης (80 κιλά)

Διονύσης Ψυχογιός (86 κιλά)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Βασίλης Κοκόλης

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ