Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ρομπίνιο. Το δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάσισε ότι ο πρώην άσος της Μίλαν και της «Σελεσάο» θα πρέπει να εκτίσει την ποινή των 9 ετών που του έχει επιβληθεί για βιασμό, όταν βρισκόταν στην Ιταλία, σε φυλακή της χώρας με άμεση ισχύ.

Η πλειοψηφία δικαστών βραζιλιάνικου δικαστηρίου, αποφάσισε να υποστηρίξει την καταδίκη του Ρομπίνιο για βιασμό από τα ιταλικά δικαστήρια, ζητώντας να εκτίσει ο άλλοτε διεθνής με τη «σελεσάο» ποδοσφαιριστής την ποινή του σε φυλακές της Βραζιλίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (STJ) της Βραζιλίας με πλειοψηφία 9-2 αποφάσισε πως Ρομπίνιο πρέπει να εκτίσει στη Βραζιλία την ποινή 9 ετών που του επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του στην Ιταλία, για βιασμό. Στην εκδίκαση της υπόθεσης, επικράτησε η θέση του εισηγητή Φρανσίσκο Φαλκάο, ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει «συνταγματικό ή νομικό κώλυμα» για την εκτέλεση της λεγόμενης επικύρωσης της ποινής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο ειδικό δικαστήριο, που συγκροτείται από τους 15 παλαιότερους δικαστές του STJ. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης (20/3), συμμετείχαν 12 από τους δικαστές. Ο αντιπρόεδρος, Ογκ Φερνάντες προήδρευσε της συνόδου, γνωστοποιώντας πως θα ψήφιζε μόνο σε περίπτωση ισοψηφίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε εντέλει.

Οι δικαστές δεν ανέλυσαν την ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή ο Ρομπίνιο διέπραξε τον βιασμό ή όχι. Αυτό που κρίθηκε είναι αν η απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου ακολούθησε ορισμένα κριτήρια και πρέπει ο άλλοτε διεθνής Βραζιλιάνος άσος, να εκτίσει την ποινή φυλάκισης 9 ετών στη Βραζιλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ