Στο ψηλότερο βάθρο βρέθηκε για ακόμα μια φορά ο Μίλτος Τεντόγλου κατακτώντας ένα ακόμα χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη «πετώντας» στα 8.65 μ.

Ο Έλληνας άλτης, ο οποίος δεν μασάει ποτέ τα λόγια του, σε δηλώσεις έκανε για ακόμα μια φορά ξεκάθαρη τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της παγκόσμιας Ομοσπονδίας να αλλάξει τον κανονισμό στο άλμα εις μήκος, δηλώνοντας πως δεν θέλει να είναι το… παιχνίδι της και δεν θέλει να τον χρησιμοποιούν στα πειράματα της, ενώ ανέφερε για ακόμα μια φορά ότι θα τον ενδιέφερε και το τριπλούν.

«Για μένα πιο πολύ μετράει η επίδοση που θα κάνω και το πώς θ’ αγωνιστώ. Αν μπορώ να δώσω μία καλή… μάχη, αν μπορώ ν’ απαντήσω σε άλλους αθλητές. Δεν είμαι άτομο που κυνηγάει κάποιο σερί. Μου αρέσει ν’ αγωνίζομαι, δεν κυνηγάω τα πολλά μετάλλια.

Το δύσκολο κομμάτι είναι να υπάρχει κίνητρο και να συνεχίζεις ν’ αγωνίζεσαι. Πάντα βρίσκω τον τρόπο και θέλω πάντα να βελτιώνομαι. Μου αρέσει ν’ αγωνίζομαι και να κάνω άλματα».

Για την πιθανή αλλαγή αγωνίσματος: «Το τριπλούν είναι από τα αγαπημένα αγωνίσματα. Αυτό και το ύψος τα παρακολουθώ. Θα ήθελα να κάνω τριπλούν. Θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα με τις αποφάσεις που θα πάρει η παγκόσμια ομοσπονδία γιατί δεν θέλω να είμαι το παιχνίδι τους και δεν θέλω να με χρησιμοποιούν για τα πειράματα τους».

Ερωτώμενος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέφερε: «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω ξανά».

Υπενθυμίζεται πως στις 2 Μαρτίου ο Μίλτος Τεντόγλου είχε δηλώσει πως «αν περάσει αυτή η αλλαγή (σ.σ. η κατάργηση της βαλβίδας) θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν» μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης και προκάλεσε… σεισμό.

Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης είναι αντίθετος στα σχέδια της παγκόσμιας ομοσπονδίας να… καταργήσει δοκιμαστικά την βαλβίδα και να δημιουργήσει μια ζώνη απογείωσης, όπου θα καταγράφεται το τελικό πάτημα του αθλητή και η καταμέτρηση του άλματος θα ξεκινά από εκείνο το σημείο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άκυρα άλματα και αλλάζει οριστικά την μορφή του αγωνίσματος. Ο Μίλτος Τεντόγλου εξήγησε στις δηλώσεις του γιατί διαφωνεί:« Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν».

Η δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις στον χώρο του στίβου και έκανε και τον Καρλ Λιούις να πάρει θέση. Ο θρυλικός Αμερικανός με τα 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα σπριντ, στις σκυτάλες και στο μήκος, έκανε αναφορά στο X τις δηλώσεις του Τεντόγλου και σχολίασε:

«Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές».

Πηγή: iEidiseis