Ένα ακόμα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του πρόσθεσε ο Μίλτος Τεντόγλου που… τρόλαρε τους πάντες δηλώνοντας πως ήθελε το κάτι παραπάνω.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στα 8,48 μ. έγραψε ιστορία χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

«Χαίρομαι πολύ για αυτό που κατάφερα, ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Το πάλεψα, ξύπνησα στα τελευταία άλματα, το πέμπτο ήταν 8.31 με άλμα πίσω από την βαλβίδα, στο τελευταίο άλμα άλλαζε ο αέρας δε τα κατάφερα. Ήταν δύσκολος αγώνας», δήλωσε ο air Μίλτος μετά το χρυσό στο Παρίσι.

Η χρυσή συλλογή του air Μίλτος

Η πλούσια συλλογή του δεν έχει τέλος και όλα δείχνουν ότι η σκληρή δουλειά αλλά και το πάθος του θα τον οδηγήσουν ξανά στο μέλλον στο βάθρο.

Όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας αθλητής ο οποίος «ξεφεύγει» από τα καθαρά αθλητικά πλαίσια καθώς πολλές φορές με δηλώσεις και κινήσεις δείχνει το κάτι διαφορετικό.

Υπενθυμίζεται μεταξύ άλλων ότι είχε προχωρήσει στη δημοπρασία των παπουτσιών του για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία μετά από ένα έντονο «παρασκήνιο» σχετικά με αυτά.

Συγκεκριμένα, είχαν ακυρώσει άλμα στον Τεντόγλου στα 8,40 για το… χρώμα των παπουτσιών και ο Μίλτος πήγε στον επόμενο αγώνα και πήδηξε στα 8,41.

«Δεν με νοιάζει το άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το πηδήξω ό,τι διάολο θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Το αστείο είναι ότι την προσεχή εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα οπότε θα… εγκριθούν», είχε δηλώσει ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους και το έκανε.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου να ακυρώσει το άλμα του στα 8,40 μ., πήγε στο Λιεβέν της Γαλλίας και στο 4ο άλμα του προσγειώθηκε στα 8.41μ., γιατί απλα… είναι ο Τεντόγλου.

Δείγμα του πόσο χαμηλών τόνων είναι ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πως κατά το παρελθόν δήλωσε ότι… ο αγώνας του ήταν «χάλια», μόλις λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Όπως είχε πει ο ίδιος, «δεν δίνω σημασία στο μετάλλιο, αλλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν απόγευμα».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε μετά το θρίαμβό του στο Παρίσι. «Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Κάτι μου έλλειπε σήμερα. Το πάλεψα. (…) Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά σαν επίδοση ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Για μένα», είπε στην ΕΡΤ ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Είπα στον Πομάσκι δεν ήμουν καλός σήμερα, μου έλεγε δεν πειράζει το πήραμε. Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο, κάθε μέρα είναι διαφορετική και κάθε στάδιο, είμαι οκ με αυτό. Έβλεπα πολλά μηνύματα και στα σόσιαλ για εμένα τους ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να σας έκανα περήφανους και να χαμογελάσατε έστω για λίγο, έχουμε και άλλους αθλητές ελπίζω να τα πάμε καλά», συμπλήρωσε.

Ο Τεντόγλου κατακτά το χρυσό ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει στο τελευταίο άλμα.

Χρυσός στο άλμα, χρυσός και στις δηλώσεις ο Μίλτος Τεντόγλου:

Και λίγο μετά την επιστροφή του να δηλώνει:

Τρίτο σερί ευρωπαϊκό μετάλλιο, αλλά… φταίει το πρωινό ξύπνημα:

Πολλά πράγματα που δεν ξέραμε για τον Μίλτο Τεντόγλου:

Η τρόμερη δήλωση «δεν άξιζα το χρυσό»

«Τι έκανα; Τι έκανα; Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα»

Όλα τα παραπάνω είναι απλά… ο Μίλτος Τεντόγλου.

Και η λίστα με τα μετάλλια δεν τελειώνει. Αυτά είναι τα 13 διεθνή μετάλλια του Τεντόγλου:

2016 Ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του Μπίτγκοζ (με άλμα στα 7,91 μέτρα)
2017 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του Γκροσέτο (8,07μ.)
2018 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού του Βερολίνου (8,25μ.)
2019 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του Γκέβλε (8,32μ.)
2019 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης (8,38μ.)
2021 Χρυσό στο Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο (8,41μ.)
2021 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του Τορούν (8,35μ.)
2022 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου (8,52μ.)
2022 Ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού του Όρεγκον (8,32μ.)
2022 Χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του Βελιγραδίου (8,55μ.)
2023 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης (8,30μ.)
2023 Χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού της Βουδαπέστης (8,52μ.)
2024 Χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης (8,22μ.)
2024 Χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (8,48 μ.)

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι μόλις 26 ετών και όπως φαίνεται… θα συνεχίσει να γράφει ιστορία για την Ελλάδα για πολλά χρόνια ακόμα.
Δείτε βίντεο:

Ο άνθρωπος Τεντόγλου

Ωστόσο ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είναι μόνο ένας «χρυσός» αθλητής, αλλά και ένας άνθρωπος με τεράστιες ευαισθησίες. Ας θυμηθούμε όταν τον Φεβρουάριο του 2023 αποφάσισε να δημοπρατήσει το ζευγάρι με τα «επεισοδιακά» παπούτσια του, προκειμένου να ενισχύσει με τα έσοδα οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Πρόκειται για τα παπούτσια που φορούσε στο μίτινγκ του Τορούν και κρίθηκαν παράτυπα από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το άλμα του στα 8,40 μ. που εκείνη τη στιγμή ήταν η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Πηγή: iEidiseis