Το Netflix απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος “The Thursday Murder Club” του διάσημου Βρετανού συγγραφέα και παρουσιαστή Richard Osman.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Chris Columbus, γνωστού από το “Home Alone” και τη βραβευμένη με Όσκαρ “Mrs. Doubtfire”, ενώ το καστ αστέρων περιλαμβάνει την Helen Mirren, η οποία θα υποδυθεί μία πρώην κατάσκοπο, τον Pierce Brosnan έναν ξεροκέφαλο πρώην συνδικαλιστή-ακτιβιστή και τον Ben Kingsley πρώην ψυχίατρο.

Σημειώνεται ότι η Amblin Partners του Steven Spielberg κέρδισε τα παγκόσμια δικαιώματα για την ταινία μετά από μια δύσκολη δημοπρασία που προσέλκυσε το ενδιαφέρον 14 στούντιο.

«Είμαι τόσο περήφανος για αυτό το βιβλίο, οπότε είναι όνειρο να βλέπω το “The Thursday Murder Club” σε τόσο απίστευτα χέρια» ανέφερε σε δήλωσή του ο διάσημος συγγραφέας. «Από τον Columbus μέχρι την Amblin και το Netflix, υπάρχουν ιδιοφυΐες όπου κι αν κοιτάξω. Και τι καστ! Τσιμπάω τον εαυτό μου» είπε.

Πηγή: Amazon

Eίναι η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Osman που κυκλοφόρησε το 2020 και οι πωλήσεις του ανήλθαν σε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα, αναφέρει το Deadline.

Αφηγείται την ιστορία τεσσάρων φίλων που διανύουν την έβδομη δεκαετία της ζωής τους λύνοντας ανεξιχνίαστες υποθέσεις σε έναν οίκο ευγηρίας.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο όπως αποκάλυψε ο συγγραφέας στο podcast του “The Rest Is Entertainment”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ