Καλλιτέχνες που δημιούργησαν τατουάζ που απεικονίζει τον εκλιπόντα ράπερ Takeoff κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως το μεγαλύτερο έργο της συγκεκριμένης μορφής τέχνης.

Με μέγεθος 7.395 τετραγωνικά μέτρα, το έργο σχεδιάστηκε από τους J.R. Outlaw, Christian Verrette και άλλους καλλιτέχνες από την Atlanta Ink, την Iron Palm Tattoos & Body Piercing και την Pèse Noir.

Το έργο δημιουργήθηκε σε δέρμα σιλικόνης και χρησιμοποιήθηκε επαγγελματικό μελάνι τατουάζ με το σχέδιο να εμπνέεται από το The Last Rocket του Takeoff και απεικονίζει τον αείμνηστο καλλιτέχνη να φοράει μια διαστημική στολή σε πορτοκαλί και καφέ τόνους.

Guinness, ρεκόρ Tattoo
Πηγή: Guinness World Record

«Καθώς ενώνονταν, το δέρμα άρχισε να γίνεται όλο και μεγαλύτερο, αλλά μόλις ξεκινήσαμε, μόλις δεσμευτήκαμε να το κάνουμε, αναρωτιόμασταν πόσο μεγάλο είναι το μεγαλύτερο;» Ο Outlaw είπε στο The Atlanta Journal-Constitution.

Στη συνέχεια, ο Verrette επικοινώνησε με το Guinness World Records σχετικά με την πιθανή δημιουργία ρεκόρ και αποκάλυψε ότι η αναζήτηση για το κατάλληλο δέρμα σιλικόνης ήταν το μεγαλύτερο μέρος στη διαδικασία. Η δουλειά μας είναι πολύ ακριβή». Συνέχισε, «Ένα κομμάτι σαν αυτό – είναι τεράστιο. Χρειάζονται 30, 40, 50, 60 ώρες συνεχόμενα κάνοντας τατουάζ και εμείς δεν θέλαμε να φθείρουμε τα ακριβά μας μηχανήματα, οπότε φέραμε μηχανές 400 ή 500 δολαρίων από την Amazon».

Ο κριτής του Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness Μάικλ Έμπρικ έκανε επίσημο το ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα. «Δεν είναι ότι έκανε απλώς κάτι στο μυαλό του που ήταν τυχαίο. Γιορτάζει την Ατλάντα, τη μουσική σκηνή, και είναι πιο εντυπωσιακό από ό,τι περίμενα. Είδα μια φωτογραφία του αρχικά και δεν ήμουν σίγουρος. Όταν όμως το βλέπεις αυτοπροσώπως, ειδικά όταν είναι όρθιο, είναι απλά εκπληκτικό, και αυτό με κρατά πολύ χαρούμενο».

Οι θαυμαστές του Takeoff μπορούν να βάλουν το σχέδιο με μελάνι στο σώμα τους και ο Outlaw απευθύνεται σε τοπικές γκαλερί τέχνης για να εκθέσει το έργο, «Απλώς σημαίνει ότι εγώ προσωπικά και οι καλλιτέχνες που με βοήθησαν σε αυτό, ότι μόλις κάναμε κάτι ξεχωριστό, αλλά δεν το κάναμε για δική μας αναγνώριση. Παρόλο που ο κόσμος έχει αρχίσει να μας βλέπει γι’ αυτό, στην πραγματικότητα ήταν απλώς για να τον μνημονεύσουμε».

«Νομίζω ότι ήταν απλώς μια μεγάλη επιρροή στην πόλη και την κουλτούρα της Ατλάντα, όπως και γενικά», είπε ο Outlaw για τον Takeoff.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Hypebeast